Отопление на седалките , как ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отопление на седалките , как ?
Аз знам, че отоплението на седалките прее*ава топките !
Нито живеете в Сибир,нито сте такива принцеси,нито по гащи излизате от вас...
Пазете си мадете, щото това са ви децата =)
Нито живеете в Сибир,нито сте такива принцеси,нито по гащи излизате от вас...
Пазете си мадете, щото това са ви децата =)
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Ако подргяването на седалките е фабрично, проблема с греенето на ГъЗъ се решава точно с изключване на 1 букса под седалката. Отоплението е на 2 вериги - едната за мъдурките, другата за гърба. Откача се буксата, която подава захранване на долната част и ти грее само на гърба. Просто и елементарно.
При мен също не работеше подгряването на шофьорската седалка, обаче проблема се оказа в прекъснати кабели. От многото сядане и ставане се търкат в металната основа на седалката и бавно, но славно се прекъсват. На пасажерската седалка бяха стигнали степен оголена изолация. Още не съм ги пуснал да видя дали всичко ще работи, но почти съм съм сигурен, че ще ми грее на ГЗинката.
Това, което си е купил колегата от Шкода клуба много наподобява оригиналното подгряване. Ако чете тук или има някой, който го познава и не се е справил още с монтажа, нека да ми пише на ЛС да му обясня как се маха тапицерията - даже и снимки ще му дам, тъй като в момента съм разколачил цялата кола, за да изпера тапицерията. Обаче ефекта е поразителен - разликата преди - след е огромна. Даже задните тапицерии ги прах в пералнята.

При мен също не работеше подгряването на шофьорската седалка, обаче проблема се оказа в прекъснати кабели. От многото сядане и ставане се търкат в металната основа на седалката и бавно, но славно се прекъсват. На пасажерската седалка бяха стигнали степен оголена изолация. Още не съм ги пуснал да видя дали всичко ще работи, но почти съм съм сигурен, че ще ми грее на ГЗинката.
Това, което си е купил колегата от Шкода клуба много наподобява оригиналното подгряване. Ако чете тук или има някой, който го познава и не се е справил още с монтажа, нека да ми пише на ЛС да му обясня как се маха тапицерията - даже и снимки ще му дам, тъй като в момента съм разколачил цялата кола, за да изпера тапицерията. Обаче ефекта е поразителен - разликата преди - след е огромна. Даже задните тапицерии ги прах в пералнята.

Последна промяна от anger на Чет 05 мар 2009 16:28, променено общо 1 път.
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се колега но мойе ли да ми пратиш снимки как смъкна тапицерията на троиката 4е и на мен ми престои такъв филм да изиграя и незнам откаде да почна
благодаря предварително
martin_ganev@abv.bg
благодаря предварително
martin_ganev@abv.bg
- anger
- Двигател:
Извинявам се, че 1 месец по - късно се сещам да ти оговоря, но съвсем случайно попаднах на тази тема. Колегата го е описал и снимал перфектно. Аз направих същото, но на Бора. Тапицерията стана като от завода, а и сега в колата мирише на Первол... 

- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
удобна но в същото време и опасна екстра 

- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
А дали махането на тъпицерийте е същото и за голф 4 както е в тази тема .
- anger
- Двигател:
Подобно е, в смисъл принципа на захващане е същия. Задните се събличат без проблем, трудното е с облегалките на предните. Имай впредвид, че трябва много внимателно и старателно да опиташ да свалиш врътките за регулиране на наклона на седалката - държат се на 3 щипки на по 120 градуса и 2 от тях се чупят при напън. Аз поне не успях да ги запазя здрави при демонтажа. Добре, че поне съм гледал как се правят пластмасови заварки, та ги възстанових. Врътката за лумбалното регулиране се маха с дърпане.
П. С.: Забравих - необходим ти е торкс М8 за разделяне на двете части на предната седалка.
П. С.: Забравих - необходим ти е торкс М8 за разделяне на двете части на предната седалка.
- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
Много благодаря колега !!!