Става супер и аз си направих моя Г 3 така.
Добро решение!!!
Моето решение за уплътнението под педното стъкло
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Моето решение за уплътнението под педното стъкло
Моля колегите, които са си го закупили вече това уплътнение - да споделят откъде точно и за колко пари, защото в Пловдив няма никъде - поне от София или друг град да поръчам. Мерси предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
може да го направите с перо номер 14 в кобра срещо арена запад го има 4лв. 3 метра и става без залепване само с подпахване.като преди това изрязвате изгорялата гума. 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
колега обясни как така само с подпъхване по пласмасата ли и как се води тая гума
-
- Автомобил:
- Двигател:
това е уплатнително перо.подобно на това от снимката,в кобра го водят перо номер14.корите се свалят и се почистват от старата гума,полагаш перото и гледаш,в средната част трябва да намалиш малко и от пласмасата под изгорялата гума,защото повдига малко гумата и кората не може да прилепне до стьклото/огледаи внимателно и ще се справиш.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Какви са последствията когато няма уплътнение ... моя прозорец и той е така и гума никъде не е останала.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Никакви освен от естетическа гледна точка.webdude написа:Какви са последствията когато няма уплътнение ... моя прозорец и той е така и гума никъде не е останала.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
vasstop написа:Никакви освен от естетическа гледна точка.webdude написа:Какви са последствията когато няма уплътнение ... моя прозорец и той е така и гума никъде не е останала.
Естетическата гледна точка не ме вълнува много. Притеснява ме дане би зардаи това да завъдя рибки при филтара на купето например ... или някъде другаде
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Колеги някой разбрали от къде да си намерим такова или подобно уплтнение в гр.София?
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Колеги и аз имах този проблем!Решението е много просто и го има абсолютно навсякъде!За целта се използва уплътнение за алуминиева или пвц дограма не знам колко струва защото ми го даде един приятел ама не вярвам да е много.Та въпросното уплътнение може да бъде взето от всеки един цех за дограма.Успех на всички! 

Последна промяна от KuPoNjIqTa на Пон 08 мар 2010 21:46, променено общо 1 път.
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena написа:Колеги някой разбрали от къде да си намерим такова или подобно уплтнение в гр.София?
Ранков написа: перо номер 14 в кобра срещо арена запад

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Ранков написа:това е уплатнително перо.подобно на това от снимката,в кобра го водят перо номер14.корите се свалят и се почистват от старата гума,полагаш перото и гледаш,в средната част трябва да намалиш малко и от пласмасата под изгорялата гума,защото повдига малко гумата и кората не може да прилепне до стьклото/огледаи внимателно и ще се справиш.
Значи колега, взех перо 14 от Кобра, обаче профила е Ч - образен.
ОК, подпъхва се на самите кори след като е махнато старото, обаче се получава като улейче, в което даже опира шоф.чистачка и нещо не стана като хората. Не повдига корите, просто уплътнението трябва да е доста по-плоско вместо Ч- образно, каквото е перо 14 - у - образно или нещо такова!
Някой ако има снимка на направено с перо 14 от Кобра, нека постне и обясни как се е преборил!

vasstop написа:Никакви освен от естетическа гледна точка.webdude написа:Какви са последствията когато няма уплътнение ... моя прозорец и той е така и гума никъде не е останала.
Това си мислех и аз, понеже днеска пак ще го мъча и ако не стане съм му е..л ма*ката на тва уплътнение.
Васе на мойто АФТ и май не само на него нали там му е Компира и се чудя дали ако липсва уплътнението няма да подлизва вода отдолу и да стане беля?!
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Това уплътнение не е сложено току така там...на едни модели е компа там на други бубините,филтрите за купето .......... едва ли немците са го сложили там за естетически издържана част,така че според мен се пробвайте някъкси да си уплътните този процеп за да няма после 

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
M-I-T-A-K-A написа:Това уплътнение не е сложено току така там...на едни модели е компа там на други бубините,филтрите за купето .......... едва ли немците са го сложили там за естетически издържана част,така че според мен се пробвайте някъкси да си уплътните този процеп за да няма после
Абсолютно естетически е предназначението на това уплътнение, това е завършек на пластмасовата кора, уплътнението не прилепва плътно към стъклото, което значи, че не е с цел да уплътнява, под уплътнението има канал който отвежда водата!
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сложих гума за тъпчене .Ползват я в алуминиевата дограма.Получи се много добре.