Здравейте!
Имам един бърз въпрос.Търсих с търсачката, но не открих нищо за моя проблем.Става дума за карбуратор "Pierburg 2EE".Знаете ли какво е управляващото напрежение на моторчето, което управлява въздушната клапа?Аз го измерих на колата, обаче то си стои без промяна 5 волта.И въздушната клапа не се затваря.
Предварително благодаря!
Карбуратор-напрежение
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
карбуратор
Не знам дали е моторче или нещо друго, но отваря и затваря въздушната клапа най-отгоре.Това нещо се управлява с ток.Целта ми е да избегна авт. смукач, като си направя някаква ел. схема с потенциометър, която да го управлява
Не съм наясно с карбураторите, но ако има някои идеи нека сподели
Поздрави!

Поздрави!
карбуратор
Забравих да кажа, че колата не е инжекцион.Чист карбуратор си е с електронно управление(ЕКУ).Става дума за Вектра 1.8S(мотора е E18NVR)
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Вектра!Това е вече друго нещо.По колко проводника се управлява това моторче?За 5-те волта си мисля,че точно толкова трябва да са.Има вероятност повредата да е в моторчето.Можеш ли да го демонтираш и разгледаш(почистиш със спрейче)?Ако са два проводника до моторчето,разкачи ги и подай напрежение(например от 4,5в батерия) на моторчето.Най вероятно няма да се движи,защото ще е повредено.Това се сещам за сега.Успех Колега 

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Колегя, я вземи си сложи един VaraJet карбуратор и не се разправяй със тоа 2ее
Наистина има доста изписано за 2ее във форума, доколкото знам може да се фиксират оборотите на 900 за да се заобиколи смукача, ама пак е временно решение, пък иде и зима. На голфовете вече си чел как се лекува 2ее-то
със 2е2/2е3 ама при тебе как ще е...
ПС Добре дошъл във нашия форум!
ПС2 Темата ти е за техническия раздел май

ПС Добре дошъл във нашия форум!
ПС2 Темата ти е за техническия раздел май
карбуратор
Захранва се от 2 проводника.Мисълта ми беше в какъв диапазон се променя напр.?Моторчето ще го демонтирам лесно.Обаче от Сряда натам(от Видин съм и тука в СФ нямам удобство)!За това моторче четох във форума, че по принцип не изгаря, а само клеясва и трябва да се почисти.Целта на заниманието е да се направи този карбуратор с ръчен смукач!Мисля да се помъча с този карбуратор и ако не става ще сменям с 2E3:)
п.с.Сори за погрешния раздел, ама ми се стори подходящ
п.с.Сори за погрешния раздел, ама ми се стори подходящ
карб
Мдам...май не са еднакви на VW и Опел.Свалих си един pdf(за 2EE) четох четох, но никъде не видях да пише за термоампула.Гледах и моя карб. там също не видях такова нещо.Най-вероятно проблема е в моторчето, че е клеясало.