Здравейте!
От доста време ми се искаше да си взема багажник (напречни греди) за голф 4 хечбек. Доста се чудих кой от двата модела да си избера: черните на Туле
или сивите алуминиеви, които ги водят оригинални за модела.
В крайна сметка се спрях на сивите. Проблема е, че се намират по-трудно от другите и цената им е по-висока, дали защото ги водят оригинални - не знам.
Малко информация за багажниците:
Оригиналния е от две алуминиеви греди, като има разлика между греди за двуврат и за четириврат голф.
Предните греди изглеждат абсолютно еднакви - захващане, дължина, пластмаси, докато задните са различни. Първата разлика е в захващането. За 4 врати е както предната греда, но за 2 врати захващането наподобява на скоби.
Другата разлика е в дължините на гредите:
п-предни
з-задни
2-двуврат
4-четиривтар
с червено са размери в см (+-1см)
Това са основните разлики в тези багажници, така че ако мислите да вземете от двуврат голф и да го сложите на такъв с 4 врати - ще иска преправяне. Трудно, но може да стане. Но обратното от 4 на 2 не става.
Тези дни се заемам с пооправянето на визията на гредите и пластмасите и скоро ще го кача на колата.
Имам няколко въпроса, за които се надявам да ми помогнете:
1. Мога ли по някакъв начин да оправя драскотини по пластмасите?
2. Има драскотини по алуминиевите греди. Как мога да ги залича?
Благодаря!
Оригинални напречни греди за голф 4
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Re: Оригинални напречни греди за голф 4
Аз минах през този филм.Няколко съвета при преправянето на задната греда.Първо за скъсяването-иди до някой дограмаджия,те имат много хубави машини за рязане и ще ти среже гредата точно и под съответния ъгъл.Аз и там разпробих и новите отвори отгоре,пак заради бормашината с менгеме,която имаха.Второ-трябва да се промени и профила на самата гума която ляга на покрива.това става с много търкане с шлайфа,на който монтирах една специална основа на която се слага шкурка,ама по-едричка 80-60 примерно.Търкаш и мериш и така докато докараш желания резултат.Накрая самото захващане за покрива-аз срязах старата планка,изправих я с чука и й направих два нови отвора и сега за да сложа задната греда трябва да развивам болтовете на тавана,ама то и при другите греди е така.
Относно запълването на драскотините-по пластмасата най-добре с кит и после с черен спрей мат отгори,а за алуминия има специален кит,ама си личи,ако не са много дълбоки ги приглади с шкурка и толкова.
П.П.
На снимките гредата е над тавана защото не съм стегнал болта вътре,който натяга всичко.
Относно запълването на драскотините-по пластмасата най-добре с кит и после с черен спрей мат отгори,а за алуминия има специален кит,ама си личи,ако не са много дълбоки ги приглади с шкурка и толкова.
П.П.
На снимките гредата е над тавана защото не съм стегнал болта вътре,който натяга всичко.
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Явно вече си минал през процедурата с преправянето. Аз в момента имам и двата багажника и затова реших да дам малко инфо за багажниците, ако някой колега реши да се заеме с преправяне. За драскотините на пластмасите - те не са дълбоки и ще ги пръсна със спрей. А тези по гредите ще обработя и после ще ги пръсна с plasti dip новия гумен спрей за всякакви повърхности. Надявам се да се получи желания ефект.
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
колко пари вървят втора употреба въпросните греди ?
- plamski3
За колкото си ги намериш като цяло. В момента в OLX мисля, че има за двуврат за 120лв като продавача си поемаше доставката. (стоят от месеци, преди бяха на 140) На снимките изглеждат сгодни, имат си и капачки и ключове. Аз днес оставих моите да се боядисват и скоро ще ги кача на колата, след което ще пусна комплекта за двуврат голф за продажба.
- delian1978
Има едни в OLX направо без пари:
http://olx.bg/naprechni-gredi-za-kola-i48758741
Ама са за двуврата кола.
http://olx.bg/naprechni-gredi-za-kola-i48758741
Ама са за двуврата кола.
- plamski3
Ето и малко снимки как станаха нещата при мен. Все още не е напълно завършено, но е годно за използване. Гредите бяха леко захабени и затова го боядисах с боя Plasti Dip. Не стана, както е оригиналния цвят, но ми допада повече от драскотините. Остана само да пръсна черните пластмаси и вече ще са без забележки!
Изкарах си и два ключа за ключалките, че нямаше. Излезе ми около 20лв., но патрона беше свален и беше по-лесно. Иначе било по-скъпо да се прави ключ, докато патрона бил заключен върху гредата.
Изкарах си и два ключа за ключалките, че нямаше. Излезе ми около 20лв., но патрона беше свален и беше по-лесно. Иначе било по-скъпо да се прави ключ, докато патрона бил заключен върху гредата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А може да се вземат и от тук http://superautobg.com/bg/home.html
аз имам от тях алуминиеви на Круз и паснаха перфектно на оригиналните пъпки за монтнаж
вече две години ги ползвам и съм много доволен.
аз имам от тях алуминиеви на Круз и паснаха перфектно на оригиналните пъпки за монтнаж
вече две години ги ползвам и съм много доволен.
- VW`VENTO
Някой може ли да ми каже на тази част от гредите,оградена в червено дали има някакъв оригинален номер.Искам да си ги набавя понеже на моите греди ги няма 

- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
По-принцип можеш да си направиш планки със отвор който да минава през главата на болта за закрепване като на репликата HAKR и няма да бъде нужно свалянето на болтовете зада монтираш багажника!
Има един недостатък обаче, не е желателно да слагаш повече от 70кг защото тежеста пада на тавана/ламарината a не на болтовете както е при оригиналния където планката има щипки който обхващат самия болт!
Има един недостатък обаче, не е желателно да слагаш повече от 70кг защото тежеста пада на тавана/ламарината a не на болтовете както е при оригиналния където планката има щипки който обхващат самия болт!
- VW`VENTO
Никой ли неможе да ми каже дали тези гумички или пластмаси имат някакъв оригинален номер? 

- plamski3
VW`VENTO написа:Никой ли неможе да ми каже дали тези гумички или пластмаси имат някакъв оригинален номер?
Здравей,
Имам една такава свалена гума, но за съжаление на нея няма парт номер. Единственото, което пише на нея е >pp<+>te(pebbs+pp)<1 и 853-3310- .
Проверих в Гугъл, но не намерих нищо. Надявам се да ти помогнат с нещо.
П.п.:

п.п.2: Освен за по-добра визия не виждам за какво друго допринасят?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да знае дали греди от фолксваген Пасат 3 седан стават за бора седан.Става въпрос за тази обява http://olx.bg/ad/originalni-gredi-za-folksvagen-pasat-3-70-lv-ID5lzGm.html#ba0ef2d2a8
- plamski3
Провери дали си на пъпки или като задните греди на двуврат голф 4. Самото захващане се различава. Може и да попиташ продавача. 

- delian1978
Изобщо не стават.Захвата е различен,защото при Пасат хващат директно покрива,а и дължината е различна.