Изработка на тръба? Цена на новата тръба 90 лева?!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Изработка на тръба? Цена на новата тръба 90 лева?!

Мнениеот Hertz » Вто 30 яну 2007 23:03

Здравейте, има една тръба на двигателя на г3 (пък аконе и на другите.. както и да е ) която свързва долната част на двигателя с въздухопровода преди клапата. Та тази траба аз поне я знам че вкрарва топъл въздух (газове) обртно в двигателя. Но при мен се е спукала (пласмасова е) и сега е залепена с тиско и някво лепило... Трубата по не потвърдени сведения е 90 лева, което ми се вижда много за 50 сантима ПВЦ тръба...

Ако не се сещате за коя тръба да търся някъв смнимков материял.

Та въпроса ми е как и с какво да я заменя на няква по тънка цена! :roll:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 30 яну 2007 23:33

на Константин величков посока , прелеза на красна поляна , в ляво преди автомивката , лепят брони . На мен за 10лв. ми залепиха 13см цепка на трабата преди интерколера която се беше разпрала на снадката , наи-вероятно от налягането на турбото :twisted: .
В средата беше се отворила около 1 см . Много добре я залепиха + това и сложиха напречни ленти като шев да я държат още по-добре .
Звънни ако искаш да ти обясня каде по-точно се намират

0898881522

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 31 яну 2007 0:14

Хертз пише за тръбата на картерните газове.
Тя "гние" от времето и маслените пари.Не подлежи на заварки.Адски скъпа е,бих казал излишно скъпа,обаче чупките и особеното съединение,които има са малко уникални и няма как гледаш се и се маеш и накрая си купуваш нова (70-80 лева е марка Топран,представям си оригиналната колко е).
Аз обаче като малък съм ял доста шоколадчета "Кума Лиса" и съм нахитрял...занесох каквото ми беше останало от тръбата на един стругар и по нея си направих щуцер от алумуний за страната откъм двигателя.Някой ми каза,че тази тръба може да се смени с гумен маркуч от Пежо или Ситроен - отивам аз в един магазин на Пежо с тръбата ми и им казвам: "аз карам VW,обачи ми трябва маркуч от вашта марка да ми дадете с подобни чупки".Пичовете ей така :shock :shock :shock ,ама ми намериха с подобни завойчета маркуч за 16 лв,доста здрав.Бучнах му единия край в щуцера,другия край в гуменото маркуче на въздуховода (щото пластмасовата гад свършва около капака на ангренажния ремък и преминава в маркуч).
Новия ми маркуч не е маслоустойчив,обаче е от доста здрав каучук,от два пласта,като между пластовете си има усилване от някаква текстилна плетка.Може и да се развали в близките 20 години mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Сря 31 яну 2007 11:50

Много хитро :hahhihi: ЕВАЛА
Произвеждат ли още Кума Лиса? Бих си взел едно кашонче и аз да нахитрея mhihi
и ако имаш възможност турни една снимка да го видим как е станало, полезно би било

koko_lozen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko_lozen » Сря 31 яну 2007 12:04

andro_v написа:Хертз пише за тръбата на картерните газове.
Тя "гние" от времето и маслените пари.Не подлежи на заварки.Адски скъпа е,бих казал излишно скъпа,обаче чупките и особеното съединение,които има са малко уникални и няма как гледаш се и се маеш и накрая си купуваш нова (70-80 лева е марка Топран,представям си оригиналната колко е).
Аз обаче като малък съм ял доста шоколадчета "Кума Лиса" и съм нахитрял...занесох каквото ми беше останало от тръбата на един стругар и по нея си направих щуцер от алумуний за страната откъм двигателя.Някой ми каза,че тази тръба може да се смени с гумен маркуч от Пежо или Ситроен - отивам аз в един магазин на Пежо с тръбата ми и им казвам: "аз карам VW,обачи ми трябва маркуч от вашта марка да ми дадете с подобни чупки".Пичовете ей така :shock :shock :shock ,ама ми намериха с подобни завойчета маркуч за 16 лв,доста здрав.Бучнах му единия край в щуцера,другия край в гуменото маркуче на въздуховода (щото пластмасовата гад свършва около капака на ангренажния ремък и преминава в маркуч).
Новия ми маркуч не е маслоустойчив,обаче е от доста здрав каучук,от два пласта,като между пластовете си има усилване от някаква текстилна плетка.Може и да се развали в близките 20 години mhihi mhihi mhihi

а неможе ли просто да се сложи едно филтърче за картерните газове ???

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 31 яну 2007 13:04

koko_lozen написа:

а неможе ли просто да се сложи едно филтърче за картерните газове ???

Е,най-лесно би било да се направи това и да си излизат в атмосферата,но в такъв случай трябва да се запуши отвора,в който влиза маркуча преди дросела,за да не смуче въздух,защото всичко това става след дебитомера и компотчо ше се побърка :D
Ще сложа снимчица,да кажем вечерта,малко ме срам двигателят ми е адски мръсен,ама ще го преживеете :D

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 31 яну 2007 13:06

karrr написа:Много хитро :hahhihi: ЕВАЛА
Произвеждат ли още Кума Лиса? Бих си взел едно кашонче и аз да нахитрея mhihi
и ако имаш възможност турни една снимка да го видим как е станало, полезно би било

Ползвай Firefox за браузър - съвременен вариант,пък и не се дебелее mhihi mhihi

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 31 яну 2007 14:14

:wink:
Изображение

Изображение
Извинявам се още един път за невероятно мръсния двигател.Тия дни ще го поизмия....

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 31 яну 2007 21:48

Ма аз като си лафя с Hertz по къ'то той ми твърди че за пвц тръба става въпрос , да не говорите за дазлични тръби ?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 31 яну 2007 22:00

Ventoman написа:Ма аз като си лафя с Hertz по къ'то той ми твърди че за пвц тръба става въпрос , да не говорите за дазлични тръби ?

Това е,друго няма.

Върни се в “Направи си сам!”