Ако не се сещате за коя тръба да търся някъв смнимков материял.
Та въпроса ми е как и с какво да я заменя на няква по тънка цена!

andro_v написа:Хертз пише за тръбата на картерните газове.
Тя "гние" от времето и маслените пари.Не подлежи на заварки.Адски скъпа е,бих казал излишно скъпа,обаче чупките и особеното съединение,които има са малко уникални и няма как гледаш се и се маеш и накрая си купуваш нова (70-80 лева е марка Топран,представям си оригиналната колко е).
Аз обаче като малък съм ял доста шоколадчета "Кума Лиса" и съм нахитрял...занесох каквото ми беше останало от тръбата на един стругар и по нея си направих щуцер от алумуний за страната откъм двигателя.Някой ми каза,че тази тръба може да се смени с гумен маркуч от Пежо или Ситроен - отивам аз в един магазин на Пежо с тръбата ми и им казвам: "аз карам VW,обачи ми трябва маркуч от вашта марка да ми дадете с подобни чупки".Пичовете ей така![]()
![]()
,ама ми намериха с подобни завойчета маркуч за 16 лв,доста здрав.Бучнах му единия край в щуцера,другия край в гуменото маркуче на въздуховода (щото пластмасовата гад свършва около капака на ангренажния ремък и преминава в маркуч).
Новия ми маркуч не е маслоустойчив,обаче е от доста здрав каучук,от два пласта,като между пластовете си има усилване от някаква текстилна плетка.Може и да се развали в близките 20 години![]()
![]()
koko_lozen написа:
а неможе ли просто да се сложи едно филтърче за картерните газове ???
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 29 госта