Здравейте. Искам да попитам - има ли някой тук, който е успял да свали старо фолио от задния прозорец БЕЗ ДА ПОВРЕДИ жиците на нагревателя на задното стъкло. И ако има някой който е успял-да каже как го е направил.
На теория знам как се прави. Много бавно и внимателно, с нагряване с горещ въздух, фолиото трябва да се отлепи. Обаче на практика не става така. Миналата седмица, отлепяхме фолиото на един приятел и половината жици заминаха, отлепиха се. Сега искам да сваля и фолиото от задния прозорец на моята кола, обаче ме е страх че парното на прозореца ще замине
Сваляне на фолио от задния прозорец
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Сваляне на фолио от задния прозорец
Ходи при някой детайлър. Аз не бих рискувал.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Лепенки не се отлепят със замах. За да се отлепят без да повредят основата трябва да им се прилага малка но постоянна сила. Натоплянето определено помага. Остави колата на слънце за час-два преди да почнеш отлепянето! И пак да каж: без силно дърпане!
- NikMar55
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: TDI 1900 101 к с 2003 г
По Дискавъри в " Да продадеш колата си" Майк демонстрира как го прави. Намокри фолиото и го покри с найлон, после го остави на слънце за известно време и отлепянето стана много лесно.
NikMar55 написа:По Дискавъри в " Да продадеш колата си" Майк демонстрира как го прави. Намокри фолиото и го покри с найлон, после го остави на слънце за известно време и отлепянето стана много лесно.
А, виж това за намокрянето с вода не го знаех. Благодаря че ми каза. Знаех за затоплянето с горещ въздух, но за намокрянето сега научих. Ще го пробвам да видим как ще стане. Дано само и жиците на парното не започнат да се отлепват лесно след затоплянето и намокрянето и да излизат заедно с фолиото :)
Сега се замислих - не може ли затъмняващото фолио за задния прозорец да се залепи от външната страна на стъклото, за да не се повреждат реотаните на нагревателя на задното стъкло?
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Сега се замислих - не може ли затъмняващото фолио за задния прозорец да се залепи от външната страна на стъклото, за да не се повреждат реотаните на нагревателя на задното стъкло?
Няма невъзможни неща! "?" е дали ще ти хареса резултатът след 1-та автомивка.Ха сега познай какъв ще е.Па знам ли ,може и да ти харесва набръчкано фолио

apolon написа:Няма невъзможни неща! "?" е дали ще ти хареса резултатът след 1-та автомивка.Ха сега познай какъв ще е.Па знам ли ,може и да ти харесва набръчкано фолио
Ами няма да мия колата на автомивка. Само с маркуча от чешмата.
-
- Автомобил: Arteon R SB 2023
- Двигател: DNFG
С фолио върху задното стъклото, ако имаш чистачка (зависи какъв тип ти е купето) ще трябва да спираш и почистваш стъклото от мизерии, преди да си пуснеш чистачката. Иначе ще надереш бързо фолиото.