Освежаване на Голфа

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Освежаване на Голфа

Мнениеот BECK0 » Съб 31 мар 2007 23:45

здравейте, има някой драскотини по купето на голфа.. искам да ги замаскирам по някакъв начин като не искам да пребоядисвам цялата кола.. как мислите добре ли ще стане , и могат ли да ми направят примерно само 100мл боя ? И след като ги боядисам някаква полираща паста може ли да ми препоръчате за да излъскам хубаво купето :) Да заприлича на ново .. (въпреки че е набор 94 :)
А и още нещо, какво мислите вътре как да освежа интериора - с този силикон има ли ефект (който е като спрей) ..

Потребителски аватар
slavi777
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: EZ 1990

Мнениеот slavi777 » Нед 01 апр 2007 7:31

ако са много финни драскотините пробвай да я пастираш,ако не пробваи с боя,но според мен там дето си пръскал с новата боя ще се отличава(иначе навсякъде могат да ти направят колкото си поискаш милилитра)Относно интериора вътре спрея мисля че няма много да свърши работа, виж ако имаш някой приятел дето работи на автомивка да ти отсипе малко от тея силикони дето ги ползват.Тапицериите можеш да ги изпереш с някакав препарат,например обезмаслител стават като нови :P

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Нед 01 апр 2007 12:55

те драскотините са малки- т.е не драскотини ами точици.. голфа е тъмно син и на места има бели точки (1мм).. има само една драскотина по голяма.. но мисля просто да замаскирам белите точки с синя боя (по няма да си личат 100%)... а за вътре точно за такъв силикон приказвам , няма ли от къде да си купя ? Защото не се сещам сякаш за приятел в автомивка :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 01 апр 2007 14:34

Ако става въпрос за точките по маската около фаровете и по предния капак за да стане както трябва е да се пребоядиса. Другия начин както казваш с боя - пак ще си личат но доста по малко. Има и още един вариант - с паста с цвят подобен като на колата. След като пастираш точките се покриват с паста. Този вариант е най лесен и евтин но с доста краткотраен ефект.

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Нед 01 апр 2007 16:36

Приказвах с един бояджия , той каза с клечка от метла и с малко боичка се слага в-у белите точки и след това с полир паста се минава. Смятам да опитам..
П.С. не става въпрос за точки около маската а в частност за цялата кола.

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Нед 01 апр 2007 20:52

Давай Веско не са те излъгали с клечка за зъби или с такава от метла , аз го правя с върха на ножче .
Мацай на воля обаче да знаеш че винаги ще личи . Ако обаче има някъде ръждичка така няма да я спреш просто ще одложиш момента на пребоядисването

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 01 апр 2007 22:20

Вътре тапицерията си я чистиш яко с силиконов спрей...аз поне така си поддържам таблото и някои други части ..аз мн не разбрах де ама ако питаш за седалките си земи пяна...тя пак е като спрей и чисти яко кожа... 8)

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 03 апр 2007 6:43

За таблото и други пласмасови или кожени части хубава работа вършат и тея гъбички напоени със силикоинова течност, дето се използват за почистване на обувки.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 03 апр 2007 9:13

Ама тея силикони много прах събират след това...

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 03 апр 2007 11:47

POLO_SPORT написа:Ама тея силикони много прах събират след това...

Ами на около седмица повтарям процедурата, но тои праха със или без гъбичка пак си се трупа, а тея спреиове не ми харесват защото по стъклата (предното) се получава гаден налеп. Като си взех колата - предният собственик я е пудрил с такива спреичета, после не мога да изчистя стъклата от налепи.

Върни се в “Направи си сам!”