Монтаж на Темпомат на Golf 4, Bora TDI 1998г. !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Re: Монтаж на Темпомат на Golf 4, Bora TDI 1998г. !
Мерси, мерси, за сега много и се радвам. Утре ми предстои ходене до София, и ще пробвам как ще е на дълъг път, тъкмо и разхода ще видя как ще е :)
- jordancho
Чувал съм тази теория за по-високия разход колега, и в пресечн терен наистина има някаква логика в нея, но като се има в предвид, че от Пловдив до София пътя е предимно равен или на нагоре, няма логика разхода да е по-голям. Все пак ЕКУ-то много по прецизно регулира подаването на газта, при него ги няма резките подавания на газ, които шофьора прави, когато за момент се е разсеял и без да се усети е намалил скоростта. Ето примерно аз винаги се старая да карам със 100 Кm/h, когато идвам към София, днес на идване към София, го пуснах да ми поддържа 100 Км/h, на няколко места съм ускорил малко повече за изпреварване и разхода според бордкомпютъра ми е почти с 1L по-малко от преди.
Но това все пак е само едно пътуване, може да е някаква случайност, за това като направя още няколко идвания до София пак ще пиша.
Но това все пак е само едно пътуване, може да е някаква случайност, за това като направя още няколко идвания до София пак ще пиша.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Имам въпрос: монтирах си темпомата на Голф 4 ТДИ, окабеляване, лост, активация с ваг-ком, всичко тръгна, доволен съм, обаче когато го включа на таблото не светва тази индикация, която по принцип трябва да сигнализира, че е включен темпомата, не ми е проблем че не свети тази индикация, но къде по прицип да търся решението на въпроса?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Има вероятност изобщо да нямаш такава индикация
-
Dpapazov
tih написа:Имам въпрос: монтирах си темпомата на Голф 4 ТДИ, окабеляване, лост, активация с ваг-ком, всичко тръгна, доволен съм, обаче когато го включа на таблото не светва тази индикация, която по принцип трябва да сигнализира, че е включен темпомата, не ми е проблем че не свети тази индикация, но къде по прицип да търся решението на въпроса?
Моето табло също няма лампа за темпомата (иконка), ако си с кан шина и си смениш таблото с по-ново с тази индикация ще показва една зелена иконка под 2000 оборота някъде. Аз съм без кан шина и не намерих такова табло ;)
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм без КАН и май нямам такава индикация предвидена на таблото, не е болка за умиранe, просто ми се искаше по някакъв начин да сигнализира, че темпомата е включен/изключен, защото в момента е все едно на усет :)
-
Dpapazov
При мен лоста е постоянно на ON и го ползвам темпомата само, когато ми трябва ;) хич не го пипам да вкл/изкл ;) просто ползвам сет, като искам да го ползвам и лампата би ме дразнила ако постоянно свети
лампата на темпомата е в бледо зелен цвят и въобще не дразни, нито нощем да не говорим за денем 

- jordancho
Здравейте колеги, от както подкарах темпомата, пътуванията станаха по-комфортни, но сега ми се иска да завърша нещата, като подкарам и индикацията за включен темпомат на таблото.
При мен на таблото си има индикация "ЕРС", но не светва никога. Искам да попитам колегите при които свети - когато първоначално включат на контак, светва ли и ЕРС (или символа за темпомат) заедно с останалите индикатори ?
При мен на таблото си има индикация "ЕРС", но не светва никога. Искам да попитам колегите при които свети - когато първоначално включат на контак, светва ли и ЕРС (или символа за темпомат) заедно с останалите индикатори ?
А защо свързваш EPC със темпомата
при мен като подам контакт EPC светва със другите уреди но индикацията за темпомата не светва! Темпомата ми е монтиран след закупуването на колата, така че самото табло си го има вградено. Сега като се замисля май лампата EPC ми светна след като си направих зумера да ми е на различен звук ( дин-дин ) и това бяха разни кодове на таблото...... то май и лампата за коланите ми се появи оттогава
Не помня точно, забравил съм вече
при мен като подам контакт EPC светва със другите уреди но индикацията за темпомата не светва! Темпомата ми е монтиран след закупуването на колата, така че самото табло си го има вградено. Сега като се замисля май лампата EPC ми светна след като си направих зумера да ми е на различен звук ( дин-дин ) и това бяха разни кодове на таблото...... то май и лампата за коланите ми се появи оттогава
Не помня точно, забравил съм вече-
banditko1
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте, а дали може да се монтира на поло 1.9 SDI AEY-мисля че е мотора с електронна газ. хареса ми схемата с трите бутончета монтирани на централния панел.
- jordancho
Ами след всичките теми които изчетох за темпомат, и аз вече не помня защо, но съм останал с впечатление, че ЕРС е за темпомата - Electronic Power Control, и понеже никога не съм я виждал да светва, реших, че просто нямам сложена лампичка, защото фабрично нямам темпомат.
Но сега като се замисля ЕРС може да занчи и Electronic Power Conditioner и да няма нищо общо с темпомата. Между другото и лампата за коланите никога не съм я виждал да свети, както и още един символ - две стрелки (на ляво и на дясно) с единица в средата - нямам представа какво ще означава, рових се из AutoData, но няма информация нито за ЕРС, нито за символа със стрелките.
Но сега като се замисля ЕРС може да занчи и Electronic Power Conditioner и да няма нищо общо с темпомата. Между другото и лампата за коланите никога не съм я виждал да свети, както и още един символ - две стрелки (на ляво и на дясно) с единица в средата - нямам представа какво ще означава, рових се из AutoData, но няма информация нито за ЕРС, нито за символа със стрелките.
Ако имаш подръка VAG-COM може да пробваш нещата от следващата тема. И преди да почнеш да си ръчкаш колата, изчети темата докрай
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=242217
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=242217
- jordancho
Мерси колега, ще я прочета, че ми е интересно. Иначе VAG-COM нямам, скоро се сдобих с bluetooth адаптер за диагностика (ELM 327), но за съжаление се оказа, че VAG-COM и VCDS, не искат да работят с bluetooth и Wi-Fi адаптери. Така че, мога да си трия грешките, и да си чета живите данни, но не мога нищо да променям по ЕКУ-то.