Монтаж на Темпомат на Golf 4, Bora TDI 1998г. !

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Re: Монтаж на Темпомат на Golf 4, Bora TDI 1998г. !

Мнениеот jordancho » Сря 23 апр 2014 8:57

Мерси, мерси, за сега много и се радвам. Утре ми предстои ходене до София, и ще пробвам как ще е на дълъг път, тъкмо и разхода ще видя как ще е :)

Потребителски аватар
kostadinchy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadinchy » Чет 24 апр 2014 15:24

По-висок :mhihi

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Чет 24 апр 2014 17:21

Чувал съм тази теория за по-високия разход колега, и в пресечн терен наистина има някаква логика в нея, но като се има в предвид, че от Пловдив до София пътя е предимно равен или на нагоре, няма логика разхода да е по-голям. Все пак ЕКУ-то много по прецизно регулира подаването на газта, при него ги няма резките подавания на газ, които шофьора прави, когато за момент се е разсеял и без да се усети е намалил скоростта. Ето примерно аз винаги се старая да карам със 100 Кm/h, когато идвам към София, днес на идване към София, го пуснах да ми поддържа 100 Км/h, на няколко места съм ускорил малко повече за изпреварване и разхода според бордкомпютъра ми е почти с 1L по-малко от преди.
Но това все пак е само едно пътуване, може да е някаква случайност, за това като направя още няколко идвания до София пак ще пиша.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 03 май 2014 23:28

Имам въпрос: монтирах си темпомата на Голф 4 ТДИ, окабеляване, лост, активация с ваг-ком, всичко тръгна, доволен съм, обаче когато го включа на таблото не светва тази индикация, която по принцип трябва да сигнализира, че е включен темпомата, не ми е проблем че не свети тази индикация, но къде по прицип да търся решението на въпроса?

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 04 май 2014 7:13

Има вероятност изобщо да нямаш такава индикация

Dpapazov

Мнениеот Dpapazov » Пет 09 май 2014 18:17

tih написа:Имам въпрос: монтирах си темпомата на Голф 4 ТДИ, окабеляване, лост, активация с ваг-ком, всичко тръгна, доволен съм, обаче когато го включа на таблото не светва тази индикация, която по принцип трябва да сигнализира, че е включен темпомата, не ми е проблем че не свети тази индикация, но къде по прицип да търся решението на въпроса?

Моето табло също няма лампа за темпомата (иконка), ако си с кан шина и си смениш таблото с по-ново с тази индикация ще показва една зелена иконка под 2000 оборота някъде. Аз съм без кан шина и не намерих такова табло ;)

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 09 май 2014 20:33

И аз съм без КАН и май нямам такава индикация предвидена на таблото, не е болка за умиранe, просто ми се искаше по някакъв начин да сигнализира, че темпомата е включен/изключен, защото в момента е все едно на усет :)

Dpapazov

Мнениеот Dpapazov » Пет 09 май 2014 22:24

При мен лоста е постоянно на ON и го ползвам темпомата само, когато ми трябва ;) хич не го пипам да вкл/изкл ;) просто ползвам сет, като искам да го ползвам и лампата би ме дразнила ако постоянно свети

Потребителски аватар
hvp800
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 10 май 2014 10:21

лампата на темпомата е в бледо зелен цвят и въобще не дразни, нито нощем да не говорим за денем :c020

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Сря 28 май 2014 7:20

Здравейте колеги, от както подкарах темпомата, пътуванията станаха по-комфортни, но сега ми се иска да завърша нещата, като подкарам и индикацията за включен темпомат на таблото.
При мен на таблото си има индикация "ЕРС", но не светва никога. Искам да попитам колегите при които свети - когато първоначално включат на контак, светва ли и ЕРС (или символа за темпомат) заедно с останалите индикатори ?

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Сря 28 май 2014 9:02

А защо свързваш EPC със темпомата :gruebel при мен като подам контакт EPC светва със другите уреди но индикацията за темпомата не светва! Темпомата ми е монтиран след закупуването на колата, така че самото табло си го има вградено. Сега като се замисля май лампата EPC ми светна след като си направих зумера да ми е на различен звук ( дин-дин ) и това бяха разни кодове на таблото...... то май и лампата за коланите ми се появи оттогава :gruebel Не помня точно, забравил съм вече

banditko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banditko1 » Сря 28 май 2014 10:50

здравейте, а дали може да се монтира на поло 1.9 SDI AEY-мисля че е мотора с електронна газ. хареса ми схемата с трите бутончета монтирани на централния панел.

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Сря 28 май 2014 13:14

Ами след всичките теми които изчетох за темпомат, и аз вече не помня защо, но съм останал с впечатление, че ЕРС е за темпомата - Electronic Power Control, и понеже никога не съм я виждал да светва, реших, че просто нямам сложена лампичка, защото фабрично нямам темпомат.
Но сега като се замисля ЕРС може да занчи и Electronic Power Conditioner и да няма нищо общо с темпомата. Между другото и лампата за коланите никога не съм я виждал да свети, както и още един символ - две стрелки (на ляво и на дясно) с единица в средата - нямам представа какво ще означава, рових се из AutoData, но няма информация нито за ЕРС, нито за символа със стрелките.

Потребителски аватар
hvp800

Мнениеот hvp800 » Сря 28 май 2014 13:22

Ако имаш подръка VAG-COM може да пробваш нещата от следващата тема. И преди да почнеш да си ръчкаш колата, изчети темата докрай :mhihi
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=242217

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Сря 28 май 2014 21:31

Мерси колега, ще я прочета, че ми е интересно. Иначе VAG-COM нямам, скоро се сдобих с bluetooth адаптер за диагностика (ELM 327), но за съжаление се оказа, че VAG-COM и VCDS, не искат да работят с bluetooth и Wi-Fi адаптери. Така че, мога да си трия грешките, и да си чета живите данни, но не мога нищо да променям по ЕКУ-то.

Върни се в “Направи си сам!”