Как да си полираме джантите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Re: Как да си полираме джантите.
Колеги аз днес си взех шкурки 220,400,800,1000,1200,1500 и 2000.Достатъчни ли са или да си взема 2500 и 3000?
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
anndroo написа:аз не вярвамако беше така както казваш ехееее . или имаш много добра паста или ние сме зле в полирането или незнам,но само с 400
Ами колеги всичко това си е вярно. Даже не е трябвало въобще да го търкам ами да го накисня в разтворител и направо да падне боята и да го метна за полиране. Няма лажа няма измама

- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
искаш да кажеш че под боята повърността е толкова добра че става направо за полиране 

- mafiacartel
izperkal` написа:е само 400 ли позлваш 1500 2000 2500 няма ли ?
Да само 400 без никакви други

- mafiacartel
alpine написа:искаш да кажеш че под боята повърността е толкова добра че става направо за полиране
Абе и аз невярвах ама тая машина с тая ми ти паста добра работа свърши

Пастата беше зелена ,твърда и се нанасяше докато работи машината директно върху парцала. С бързите си обороти той е разтапяше и след това се полирва. На опаковката пишеше Полирпаста дори небеше някоя готина просто обикновенна. А за мое очудване придаде супер ефект.

Последна промяна от mafiacartel на Нед 14 мар 2010 23:07, променено общо 1 път.
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ли нещо изтъпях ?!?
Колега 400 си е доста грубичко , ти искаш да кажеш , че полираш неравна повърхност, или че всички сме заблудени!
И моля те покажи точно, с коя паста полираш след 400 , да си взема и аз да не се мъча.
Благодаря

Колега 400 си е доста грубичко , ти искаш да кажеш , че полираш неравна повърхност, или че всички сме заблудени!

И моля те покажи точно, с коя паста полираш след 400 , да си взема и аз да не се мъча.
Благодаря

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
аз пък ще ви кажа че дори и с 400 пак става за полиране, алуминия пак ще добие блясък, правил съм си експериметни
. Обаче ще стоят дълбоки черти и ще стои добре под определен ъгъл само!!! Под друг ъгъл, който колегата съм сигурен, че умишлено е спестил изглежда матирано. За мен и 2000 не е достатъчно фина, все още оставя дълбоки драскотини!!!

- mafiacartel
s5501na написа:Аз ли нещо изтъпях ?!?![]()
Колега 400 си е доста грубичко , ти искаш да кажеш , че полираш неравна повърхност, или че всички сме заблудени!![]()
Благодаря
Ами да грубичко е

- mafiacartel
pe6kata написа:аз пък ще ви кажа че дори и с 400 пак става за полиране, алуминия пак ще добие блясък, правил съм си експериметни. Обаче ще стоят дълбоки черти и ще стои добре под определен ъгъл само!!! Под друг ъгъл, който колегата съм сигурен, че умишлено е спестил изглежда матирано. За мен и 2000 не е достатъчно фина, все още оставя дълбоки драскотини!!!

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Човек , аз ги правя с от 200 ...до водна 2000 гладки на стъкло , след което го полирам с паста, и пак не стват толкова лъскави къде греша???
Дай моля те снимка на пастата и от къде си я купил.
- mafiacartel
s5501na написа:Човек , аз ги правя с от 200 ...до водна 2000 гладки на стъкло , след което го полирам с паста, и пак не стват толкова лъскави къде греша???
Да бе колега нямаш проблем. Като ходя да полирам смукателя ще е снимам. Само кадето машината не е обикновенна ами се захранва с трифазен ток и е доста голяма. А на пастата пишеше на българкси език "Полирпаста"
Даже ще питам моя човек от каде е купуват.
- Радо Пеев
- Автомобил: Vw Golf MK3
- Двигател: ABF 2.0 16v GTI
аз реших да поосвежа мойте джанти малко и взех днеска да търкам пак,почнах от 1000 ,1500,2000,2500,3000
и пак не мога да докарам ефекта като на колегата
и пак не мога да докарам ефекта като на колегата

- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mafiacartel написа:pe6kata написа:аз пък ще ви кажа че дори и с 400 пак става за полиране, алуминия пак ще добие блясък, правил съм си експериметни. Обаче ще стоят дълбоки черти и ще стои добре под определен ъгъл само!!! Под друг ъгъл, който колегата съм сигурен, че умишлено е спестил изглежда матирано. За мен и 2000 не е достатъчно фина, все още оставя дълбоки драскотини!!!
![]()
![]()
Не не не нищо несъм спестявал. Гледал съм го пот всякакав ъгъл и черти няма. С тия ми ти шкурки само рацете ви омаляват. Ефект при мен има и той се вижда
Хайде успех
колега, направи снимки на материалите които си използвал без шкурките и ги приложи за да видим за какво иде реч.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Колега, 400 шкурка е много едра, за да скриеш тия драскотини трбява да се свали много материал. При положение че работиш с полир паста, а не шлайф паста(с абразив,щото съм ползвал и такава) и киче няма как да свалиш този материал. Наистина не съм видял на живо, само предполагам, а и от снимката неможе да се разбере въобще дали се виждат въпросните драскотини. Имах полиран калпазански един детайл така и пак се получава, пак вади блясък, но не е това което трябва да е. Аз не успявам да скрия с грубото киче дори 2000, а после има и фино...докато излиза че ти работиш със супер грубо само и...
1.Виж как изглежда полиране след водна 2000
2 Същото но под друг ъгъл, под който хващам матираното!
3 полиране след 4000!
Иначе те поздравявам за мерака, продължавай в съшия дух
п.п. извинявам се че се повтарям с тези снимки
1.Виж как изглежда полиране след водна 2000
2 Същото но под друг ъгъл, под който хващам матираното!
3 полиране след 4000!
Иначе те поздравявам за мерака, продължавай в съшия дух

п.п. извинявам се че се повтарям с тези снимки