Как да си полираме джантите.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 08 юли 2007 18:16

е споделете де :) до сега в темата всеки говори за полиране на понадраскани и матирали джанти, никой не спомена за джанти в отвратително състояние с липсващ и подпухнал лак по цялата повърхност :?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 08 юли 2007 18:53

А тия дето пуснах аз кви бяха според тебе? :lol: :D :lol:
Лак имаше на съвсем малки участъци...

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: ПОЛИРАНЕ

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 08 юли 2007 22:26

vlm3 написа:За шкурките сам съгласен с доктора 320 , 800,1000,1200 1500,2000
но от SONAX Chrome & Alu Paste нищо не става!!! след 2000 се ползват 4 полир пасти на 3М за пастиране на авто емаил лак ,SONAXа е като пясак в сравнебние с тях .Ще пусна снимки на мите тиа дни като огледало са.

doktora_gti написа:Прочети цялата тема колега и ще разбереш каква е процедурата между шкурките и Сонакс-а :!:
мисля, че колегата има предвид че Sonax-a като последна процедура е доста груб и би надрал вече прекрасно полираните джанти. Може и да съм разбрал погрешно.
До сега четох цялата тема и направо Ви се възхищавам.
Имам само няколко въпроса. Този сонакс е паста която е само покрития предпазващо от корозия така ли ? Само намазваш, избърсваш и то е нещо като предпазващите лака пасти срещу UV лъчи и т.н. ?
Другото което ме интересува е след водната 2000 ли ползваш Кичето с полир пастите ? И какви пасти ползваш? Става въпрос тази зеленната ли или тя е само в началото за грубата операция ?
Аз спрях с 1000 защото ми омръзна да ме пече слънцето :D , накрая пръснах лак на Dupli colour за да предпази от влага и въздух до следващата операция. Вече колата съм я мил няколко пъти и дъжд я валя, че и куче ми препика джантите и не виждам никаква промяна, не знам докога ще е така но за сега уж са защитени.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Съб 14 юли 2007 16:52

браво майстори! мойте джанти се чудех какво да ги правя че на места им е заминал лака и са станали кофти.. на задните не е толкова ама предните са мн смотани! та я сега ще ви омалствам като разпитвам! :)

Докторе,айде моля те да обясниш последователно как става работата(последователно),какво е нужно с точност и от каде се намира(ако кажеш и цените приблизително.. нямаш грешка:) и за тия правените инструменти,снимка ако може не нищо не разбрах за тия маркучи бургии скоби ... ква е далаверката там ;))))
аз ще ги оправя все някак амааа малко повече имфо ви моля че нямам мн време да налучквам да пробвам иии като вдигна колата на трупчета.. да бягам до магазина иии бля бля.. нямам толкова време :((

затова те моля да обясниш процедурката като за прос човек че да не те тормозим повече с въпроси ;)))))))))))))

иначе браво за инициативата и за темата пъкк който обясни подробно има една почерпка от мен ;)

лек път ии всичко хубаво .. а на мераклиите който те първя ще си лъскат джантите успех в начинанието ;))

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! :)

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 29 юли 2007 11:43

Sonax-a от къде го взимате в София?

Потребителски аватар
doktora_gti
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

ПОЛИРАНЕ

Мнениеот doktora_gti » Вто 31 юли 2007 18:33

Ето ги и новите ми джанти които взех преди малко и ги разглобих набьрзо :D -модел-BBS-RS-5Х100Х16 от Юбилеен ГТИ. :!:
Смятам да ги направя извьнземни,без драскотина и перфектни по боя и полиране :lol:
То ще се види де............. :D

ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 31 юли 2007 18:51

Ех тоя Доктор бе, няма спиране :kef:

Потребителски аватар
doktora_gti
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

ПОЛИРАНЕ

Мнениеот doktora_gti » Вто 31 юли 2007 19:33

Стефчо за сьбора трябва да са готови и качени на ЧЕРНИЯ,то ще се види де като дойда горе за какво говора....... :D Дано да намера гуми само каквато марка искам :!:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 02 авг 2007 10:24

Добре, ще се радвам да ги видя на двойката :D

Потребителски аватар
doktora_gti
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

ПОЛИРАНЕ

Мнениеот doktora_gti » Пет 03 авг 2007 15:05

Ето това е ПОЛИРАНЕ :!: Това е най-лошата джанта от 4-те,от снимката по горе, вече няма закачено по борда,нито драскотина :) Може да си гледаш брадата ако искаш..... :D Мисля и бочетата да пробвам да полирам,но ще вида как ще стане :?:Завьршека ще бьде кьм края на другата седмица с нови снимки :D

ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 03 авг 2007 17:25

doktora_gti написа:Ето това е ПОЛИРАНЕ :!: Това е най-лошата джанта от 4-те,от снимката по горе, вече няма закачено по борда,нито драскотина :) Може да си гледаш брадата ако искаш..... :D Мисля и бочетата да пробвам да полирам,но ще вида как ще стане :?:Завьршека ще бьде кьм края на другата седмица с нови снимки :D

ИзображениеИзображение

На мен би ми харесало страшно много, ако направиш болтовете и спирачните апарати червени.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 03 авг 2007 18:00

докторе, пръсни ги златни болтовете и няма да сгрешиш......все пак класиката си е класика :wink:

Потребителски аватар
Cupra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cupra » Пет 03 авг 2007 20:50

doktora_gti написа:Мисля и бочетата да пробвам да полирам,но ще вида как ще стане :?:

:lol:

Браво майсторе! Е тези вече ще станат като по учебник!

Потребителски аватар
doktora_gti
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

ПОЛИРАНЕ

Мнениеот doktora_gti » Пет 03 авг 2007 23:32

Момчета всеки си има мнение по вьпроса :!: Но ще ви издам само,че средата ще бьде ЧЕРНА :!: От тук нататьк си мисля че на всеки му става ясно кои цвят на болтовете ще е най-добре :roll: Ако не ме забавят с гумите другата седмица са на колата :D И естествено снимки тука.....
CUPRA недей да скромничиш,ти си известен по полирането из ПЛОВДИВ :)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 04 авг 2007 12:54

Дали ще изглеждат като тези :gruebel

Изображение

Върни се в “Направи си сам!”