Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2
сладкалулу, и аз това си го мислех. НО (голямо, но) въпроса е от къде да се сдбия само с това бобче. мислех си от ролков лагер, но какви са размерите на това бобче което е в апарата.в момента ръчната е натегната до скъсване на жилата и не лови, което ще рече ЧЕ няма какво да избута буталото навън, а от къде да взема това бобче или поне размерите му. това е въпроса. 

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
аз си го направих от отверка само отрязах точното парче и заоблих крайщята ако те интерисува размер сега ще ида да потърся имах едно резерва
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Който прави конверсий на дискови спирачки да купува Лукас 38 , там няма бобчета за разлика от гирлинга и няма да се чудите откъде да търсите 

-
- Автомобил:
- Двигател:
grishitu написа:сладкалулу, и аз това си го мислех. НО (голямо, но) въпроса е от къде да се сдбия само с това бобче. мислех си от ролков лагер, но какви са размерите на това бобче което е в апарата.в момента ръчната е натегната до скъсване на жилата и не лови, което ще рече ЧЕ няма какво да избута буталото навън, а от къде да взема това бобче или поне размерите му. това е въпроса.
Отвори ги и им направи една профилактика,и аз нямах ръчна,но след профилактиката всичко си дойде на мястото.
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
Ако правиш профилактиката сам, си подготви малка пресичка или настолна бормашина, за да можеш да сложиш зегерката под спирачния цилиндър
иначе мъката е голяма.
Поздрави

Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
sweetlulu написа:Ако правиш профилактиката сам, си подготви малка пресичка или настолна бормашина, за да можеш да сложиш зегерката под спирачния цилиндъриначе мъката е голяма.
Поздрави
условия имам, въпроса е за дължината и широчината на това "бобче".не ми се иска да ги отварям веднъж за профилактика и после за това "нещо".
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги за да не пускам нова теми имам запитване към вас!
Значи имам адско стържене на предно дясно колело, и то се получава когато завия на ляво, понякога стърже и на права отсечка!? От какво може да е проблема, по окачфането няма проблеми, карах тия дни колата на стенд и всичко по окачфането е Ок! Ако някой има идей да споделя. Колата е Г3 1.4 АБД 94-ТА година...
Благодара предварително!
Значи имам адско стържене на предно дясно колело, и то се получава когато завия на ляво, понякога стърже и на права отсечка!? От какво може да е проблема, по окачфането няма проблеми, карах тия дни колата на стенд и всичко по окачфането е Ок! Ако някой има идей да споделя. Колата е Г3 1.4 АБД 94-ТА година...
Благодара предварително!
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
IceHeart написа:Колеги за да не пускам нова теми имам запитване към вас!
Благодара предварително!
99% лягери на главината, от 5 месеца карам така

Опитаи да риташ гумата и ако се чува едно специфично чукане на метал честито.
Дано да греша!

Последна промяна от policevidin на Сря 12 май 2010 11:47, променено общо 1 път.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Колеги за да не пускам нова теми имам запитване към вас!
Благодара предварително!
виж си пластмасовата кора в калника дето е, ако е изпаднал некои винт и тя увисва и при завой стърже.
аз за този често срещан проблем се сещам.

-
- Автомобил:
- Двигател:
sweetlulu написа:Ако правиш профилактиката сам, си подготви малка пресичка или настолна бормашина, за да можеш да сложиш зегерката под спирачния цилиндъриначе мъката е голяма.
Поздрави
При Гирлинг 36 е по лесно,защото няма пластмасовия паяк.Аз го прибрах с един болт и една планка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
чакам за размери на "бобчето"
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
ето току що ги измерих
h=20mm
f=6mm
апаратите са girling 36
ето и една картинка
Васо
h=20mm
f=6mm
апаратите са girling 36
ето и една картинка
Васо
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Колеги да се включа в темата, значи на моя голф 2 KR, апаратите са Girling 36 оригинално! и ръчната не държи и няма и как да държи защото като свалих апаратите лостчето там където натиска вътре буталцето избощо не натиска нищо, просто си се мести но без никакъв натиск към буталцето
(счупено бобче или незнам там какво друго)
Взех едни отлични апарати Girling 38 които им работи всичко сложих ги и ръчната спирачка задържа още на 1 ви зъб, обаче след два дни мъки и опити за обезвъздушаване нестана и нестана
и така си върнах старите Girling 36 и с тях обезвъздуших за 5 минути точно цялата система!
Всичките опити да обезвъдуша Girling 38 останаха неуспешни и установих, че от някъде дърпа въздух в самия апарат, което ме кара да мисля оглеждайки апарата, че или помпата нещо не е уразмерена за 38 или там където спирачния маркуч се завива към самия апарат конуса не пасва добре и от там дърпа въздух
Дайте идея какво може да е и имал ли е някой подобен проблем че направо се побърках два дни

Взех едни отлични апарати Girling 38 които им работи всичко сложих ги и ръчната спирачка задържа още на 1 ви зъб, обаче след два дни мъки и опити за обезвъздушаване нестана и нестана

Всичките опити да обезвъдуша Girling 38 останаха неуспешни и установих, че от някъде дърпа въздух в самия апарат, което ме кара да мисля оглеждайки апарата, че или помпата нещо не е уразмерена за 38 или там където спирачния маркуч се завива към самия апарат конуса не пасва добре и от там дърпа въздух

Дайте идея какво може да е и имал ли е някой подобен проблем че направо се побърках два дни

-
- Автомобил:
- Двигател:
vaso18 мерси за размерите. до колкото разбирам трябва да ги разглобя и да го сложа това нещо, а има ли чалъм без да разглабям всичко да го сложа(маи не, но да си питам).
към moreg губиш ли спирачна течност, да не би да се пълни апарата със течност, знам ли, от където влиза въздух от там и ще излиза течност според мен.
към moreg губиш ли спирачна течност, да не би да се пълни апарата със течност, знам ли, от където влиза въздух от там и ще излиза течност според мен.
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Течност от никъде не излиза, както и да е изглежда помпата неможе да ги храни и просто продадох апаратите и ще си ремонтирам старите!
Темата е една от най-стойностните в целия форум, и на мене ми предстои направата на тия бобчета
, мисля да ги правя от боргия
защото май-не се продават никъде 
Темата е една от най-стойностните в целия форум, и на мене ми предстои направата на тия бобчета