Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на задни дискови спирачни апарати Golf 2

Мнениеот grishitu » Пон 10 май 2010 13:53

сладкалулу, и аз това си го мислех. НО (голямо, но) въпроса е от къде да се сдбия само с това бобче. мислех си от ролков лагер, но какви са размерите на това бобче което е в апарата.в момента ръчната е натегната до скъсване на жилата и не лови, което ще рече ЧЕ няма какво да избута буталото навън, а от къде да взема това бобче или поне размерите му. това е въпроса. :shock

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Пон 10 май 2010 13:55

аз си го направих от отверка само отрязах точното парче и заоблих крайщята ако те интерисува размер сега ще ида да потърся имах едно резерва

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 10 май 2010 23:02

Който прави конверсий на дискови спирачки да купува Лукас 38 , там няма бобчета за разлика от гирлинга и няма да се чудите откъде да търсите :)

vlado77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado77 » Вто 11 май 2010 15:10

grishitu написа:сладкалулу, и аз това си го мислех. НО (голямо, но) въпроса е от къде да се сдбия само с това бобче. мислех си от ролков лагер, но какви са размерите на това бобче което е в апарата.в момента ръчната е натегната до скъсване на жилата и не лови, което ще рече ЧЕ няма какво да избута буталото навън, а от къде да взема това бобче или поне размерите му. това е въпроса. :shock

Отвори ги и им направи една профилактика,и аз нямах ръчна,но след профилактиката всичко си дойде на мястото.

Потребителски аватар
sweetlulu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetlulu » Сря 12 май 2010 7:35

Ако правиш профилактиката сам, си подготви малка пресичка или настолна бормашина, за да можеш да сложиш зегерката под спирачния цилиндър :wink: иначе мъката е голяма.
Поздрави

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 12 май 2010 10:27

sweetlulu написа:Ако правиш профилактиката сам, си подготви малка пресичка или настолна бормашина, за да можеш да сложиш зегерката под спирачния цилиндър :wink: иначе мъката е голяма.
Поздрави

условия имам, въпроса е за дължината и широчината на това "бобче".не ми се иска да ги отварям веднъж за профилактика и после за това "нещо".

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 12 май 2010 10:41

Колеги за да не пускам нова теми имам запитване към вас!
Значи имам адско стържене на предно дясно колело, и то се получава когато завия на ляво, понякога стърже и на права отсечка!? От какво може да е проблема, по окачфането няма проблеми, карах тия дни колата на стенд и всичко по окачфането е Ок! Ако някой има идей да споделя. Колата е Г3 1.4 АБД 94-ТА година...
Благодара предварително!

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Сря 12 май 2010 11:15

IceHeart написа:Колеги за да не пускам нова теми имам запитване към вас!
Значи имам адско стържене на предно дясно колело, и то се получава когато завия на ляво, понякога стърже и на права отсечка!? От какво може да е проблема, по окачфането няма проблеми, карах тия дни колата на стенд и всичко по окачфането е Ок! Ако някой има идей да споделя. Колата е Г3 1.4 АБД 94-ТА година...
Благодара предварително!

99% лягери на главината, от 5 месеца карам така :screwy и все не намирам 100лв излишни да ги сменя. НО следващият месец ще ги сменя няма как. :banghead:
Опитаи да риташ гумата и ако се чува едно специфично чукане на метал честито.
Дано да греша! :beer

Последна промяна от policevidin на Сря 12 май 2010 11:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 12 май 2010 11:17

IceHeart написа:Колеги за да не пускам нова теми имам запитване към вас!
Благодара предварително!

виж си пластмасовата кора в калника дето е, ако е изпаднал некои винт и тя увисва и при завой стърже.
аз за този често срещан проблем се сещам. :012:

vlado77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlado77 » Пет 14 май 2010 9:20

sweetlulu написа:Ако правиш профилактиката сам, си подготви малка пресичка или настолна бормашина, за да можеш да сложиш зегерката под спирачния цилиндър :wink: иначе мъката е голяма.
Поздрави

При Гирлинг 36 е по лесно,защото няма пластмасовия паяк.Аз го прибрах с един болт и една планка.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Съб 15 май 2010 10:07

чакам за размери на "бобчето"

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Съб 15 май 2010 10:36

ето току що ги измерих
h=20mm
f=6mm

апаратите са girling 36

ето и една картинка

Васо

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 25 май 2010 16:38

Колеги да се включа в темата, значи на моя голф 2 KR, апаратите са Girling 36 оригинално! и ръчната не държи и няма и как да държи защото като свалих апаратите лостчето там където натиска вътре буталцето избощо не натиска нищо, просто си се мести но без никакъв натиск към буталцето :? (счупено бобче или незнам там какво друго)
Взех едни отлични апарати Girling 38 които им работи всичко сложих ги и ръчната спирачка задържа още на 1 ви зъб, обаче след два дни мъки и опити за обезвъздушаване нестана и нестана :( и така си върнах старите Girling 36 и с тях обезвъздуших за 5 минути точно цялата система!
Всичките опити да обезвъдуша Girling 38 останаха неуспешни и установих, че от някъде дърпа въздух в самия апарат, което ме кара да мисля оглеждайки апарата, че или помпата нещо не е уразмерена за 38 или там където спирачния маркуч се завива към самия апарат конуса не пасва добре и от там дърпа въздух :roll:
Дайте идея какво може да е и имал ли е някой подобен проблем че направо се побърках два дни :bishop

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 26 май 2010 14:47

vaso18 мерси за размерите. до колкото разбирам трябва да ги разглобя и да го сложа това нещо, а има ли чалъм без да разглабям всичко да го сложа(маи не, но да си питам).

към moreg губиш ли спирачна течност, да не би да се пълни апарата със течност, знам ли, от където влиза въздух от там и ще излиза течност според мен.

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Сря 26 май 2010 18:49

Течност от никъде не излиза, както и да е изглежда помпата неможе да ги храни и просто продадох апаратите и ще си ремонтирам старите!
Темата е една от най-стойностните в целия форум, и на мене ми предстои направата на тия бобчета :horror: , мисля да ги правя от боргия :? защото май-не се продават никъде :roll:

Върни се в “Направи си сам!”