А да вярно е че праховото боядисване е истината, обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко Зимните джанти в новия си вид
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Зимните джанти в новия си вид
Боята ако се измие от две миенета с вода начи няма никакъв смисъл да ги правиш.
А да вярно е че праховото боядисване е истината, обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко 
А да вярно е че праховото боядисване е истината, обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко - batececo
- Автомобил:
- Двигател:
Много важен момент е да се намажат с преобразувател за ръжда, дори и да си махнал ръждата (видимо) със шкурката...
Процедурата, която аз правя е:
1. Миене с обезмаслител.
2. Минават се със шкурка или с телена четка (от тези, които се слагат на бормашината).
3. Сив грунд.
4. Сребърен феролит (или кой каквото си иска)... При необходимост може да се нанесе 2-ри слой боя.
Не съм мазал с лак до сега, не знам дали ще изглежда добре на обикновена желязна джанта
Минавам с четка (грунда и боята), като разнасям внимателно и с много движения - за да не става на черти.
Процедурата, която аз правя е:
1. Миене с обезмаслител.
2. Минават се със шкурка или с телена четка (от тези, които се слагат на бормашината).
3. Сив грунд.
4. Сребърен феролит (или кой каквото си иска)... При необходимост може да се нанесе 2-ри слой боя.
Не съм мазал с лак до сега, не знам дали ще изглежда добре на обикновена желязна джанта
Минавам с четка (грунда и боята), като разнасям внимателно и с много движения - за да не става на черти.
Ми колега аз го направих същото само.Изтърках напръсках със ръждопреобразовател цялата джанта чаках, пак търках и измих ги измих хубаво с вода после 2 ръце сив грунд и там после спрея... А този червения не е ли по хубав от сивия?
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какви ли не спрейове съм ползвал за различни цели при перфектно подготвени детайли извода е,че трябва да се боядисва или с пистолет или прахово. Спрейовете,които се продават по магазините всичките са БОКЛУЦИ!
- batececo
- Автомобил:
- Двигател:
Wr450f написа:А този червения не е ли по хубав от сивия?
Нямам представа кой е по-добрия грунд за метал... аз сложих сив, понеже ако се жулне джантата в някой бордюр, както е боядисана с феролит над грунда много грозно ще се покаже червеното отдолу, а със сиво почти не личи...
А колеги по летите джанти междо лъчовете има няково черно грапаво по точно е някаква мърсотия с какво мога да я изчиста пробвал съм с миглю
и др препарати но не се маха
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Wr450f написа:Боята ако се измие от две миенета с вода начи няма никакъв смисъл да ги правиш.А да вярно е че праховото боядисване е истината, обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко
днес проверих в Монтана цените за прахово боядисване,6 лв. на джанта
,това е цената при Иван Прашният,кви са тия 130 лв. дето някои маистори ги вземат направо се чудя
,а пък тия дето ги дават два пъти повече им се чудя 
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
miti_kamenov написа:Wr450f написа: обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко
днес проверих в Монтана цените за прахово боядисване,6 лв. на джанта(железна)
,това е цената при Иван Прашният,кви са тия 130 лв. дето някои маистори ги вземат направо се чудя
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Wr450f написа: обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко
днес проверих в Монтана цените за прахово боядисване,6 лв. на джанта
Някъде тука бях че един колега за 4те си джанти дал 130лв или нещо от сорта аз си направих и алуминиевите ама трябва да кача снимка не станаха лошо
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 2 седмици си пръсках със шпрей джантите (железните) на 2,3 ръце. После купих шпрей само лак и ги пръснах, обаче сега гледам пак е почнала ръждица да излиза явно няма спасение... (Въпреки това джантите бяха изтъркани и измазани против ръжда)
Истината е да си взема един комплект ляти джанти и за зимата
Истината е да си взема един комплект ляти джанти и за зимата- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Аз си купих един термоустойчив спрей черен мат за едни други цели и е доста голям и пълен. Та почнах да си пръскам насам натам и съм доволен
,дори като му се сложи лак става яко та си мисля да си взема още един такъв,един ще ми стигне за всички джанти,а е само 6 кинта и отгоре лак и ще стане чук,само трябва да немаря време да сваля гумите и да изправя джантите.
One знаеш ли га ще дам 100 кинта за прахово на джанти които струват 40лв?
One знаеш ли га ще дам 100 кинта за прахово на джанти които струват 40лв?