Зимните джанти в новия си вид

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимните джанти в новия си вид

Мнениеот Wr450f » Вто 02 юни 2009 16:11

Боята ако се измие от две миенета с вода начи няма никакъв смисъл да ги правиш. mhihi А да вярно е че праховото боядисване е истината, обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко :mrgreen:

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Вто 02 юни 2009 16:18

Много важен момент е да се намажат с преобразувател за ръжда, дори и да си махнал ръждата (видимо) със шкурката...

Процедурата, която аз правя е:
1. Миене с обезмаслител.
2. Минават се със шкурка или с телена четка (от тези, които се слагат на бормашината).
3. Сив грунд.
4. Сребърен феролит (или кой каквото си иска)... При необходимост може да се нанесе 2-ри слой боя.

Не съм мазал с лак до сега, не знам дали ще изглежда добре на обикновена желязна джанта

Минавам с четка (грунда и боята), като разнасям внимателно и с много движения - за да не става на черти.

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Вто 02 юни 2009 16:38

Ми колега аз го направих същото само.Изтърках напръсках със ръждопреобразовател цялата джанта чаках, пак търках и измих ги измих хубаво с вода после 2 ръце сив грунд и там после спрея... А този червения не е ли по хубав от сивия?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 02 юни 2009 17:41

какви ли не спрейове съм ползвал за различни цели при перфектно подготвени детайли извода е,че трябва да се боядисва или с пистолет или прахово. Спрейовете,които се продават по магазините всичките са БОКЛУЦИ!

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Сря 03 юни 2009 9:00

Wr450f написа:А този червения не е ли по хубав от сивия?

Нямам представа кой е по-добрия грунд за метал... аз сложих сив, понеже ако се жулне джантата в някой бордюр, както е боядисана с феролит над грунда много грозно ще се покаже червеното отдолу, а със сиво почти не личи...

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Сря 03 юни 2009 20:53

А колеги по летите джанти междо лъчовете има няково черно грапаво по точно е някаква мърсотия с какво мога да я изчиста пробвал съм с миглю :D и др препарати но не се маха

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Вто 21 юли 2009 22:02

Wr450f написа:Боята ако се измие от две миенета с вода начи няма никакъв смисъл да ги правиш. mhihi А да вярно е че праховото боядисване е истината, обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко :mrgreen:

днес проверих в Монтана цените за прахово боядисване,6 лв. на джанта :D (железна) mhihi ,това е цената при Иван Прашният,кви са тия 130 лв. дето някои маистори ги вземат направо се чудя :screwy ,а пък тия дето ги дават два пъти повече им се чудя mhihi

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Вто 21 юли 2009 22:02

miti_kamenov написа:
Wr450f написа: обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко :mrgreen:

днес проверих в Монтана цените за прахово боядисване,6 лв. на джанта :D (железна) mhihi ,това е цената при Иван Прашният,кви са тия 130 лв. дето някои маистори ги вземат направо се чудя :screwy ,а пък тия дето ги дават два пъти повече им се чудя mhihi

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Вто 21 юли 2009 22:03

Wr450f написа: обаче бях чел някъде че било към 130лв за 4те джанти което ми се струва пак множко :mrgreen:

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Сря 22 юли 2009 1:00

Някъде тука бях че един колега за 4те си джанти дал 130лв или нещо от сорта аз си направих и алуминиевите ама трябва да кача снимка не станаха лошо

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 22 юли 2009 8:15

Преди 2 седмици си пръсках със шпрей джантите (железните) на 2,3 ръце. После купих шпрей само лак и ги пръснах, обаче сега гледам пак е почнала ръждица да излиза явно няма спасение... (Въпреки това джантите бяха изтъркани и измазани против ръжда) :screwy Истината е да си взема един комплект ляти джанти и за зимата

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 23 юли 2009 14:53

Аз си купих един термоустойчив спрей черен мат за едни други цели и е доста голям и пълен. Та почнах да си пръскам насам натам и съм доволен :lol: ,дори като му се сложи лак става яко та си мисля да си взема още един такъв,един ще ми стигне за всички джанти,а е само 6 кинта и отгоре лак и ще стане чук,само трябва да немаря време да сваля гумите и да изправя джантите. :)

One знаеш ли га ще дам 100 кинта за прахово на джанти които струват 40лв? :mhihichr:

Върни се в “Направи си сам!”