От старото CD - mini уредба за вилата (Реализирано)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От старото CD - mini уредба за вилата (проблем)
Предложението на колегата по-горе за захранване за 12V луни според мен е по-добро от захранването за компютър, по простата причина, че компютърното захранване има малка мощност на +12V линия. В повечето случаи макс. натоварване е 2-3А, което е макс 36W, т.е. като усилиш малко и радиото ще умре. Това не е пълната мощност на PC захранването, но без преправяне другите линии са неизползваеми в тоя случай.
А при захранванията за 12V лунички има доста избор за мощност и в повечето случай са компактни и го няма момента с охлаждащия вентилатор, който да вие от време на време.
Мисля, че съм виждал и такива, които дават стабилизирано DC напрежение, но и да няма - токоизправителна схема и по-големичък кондензатор решават въпроса.
А при захранванията за 12V лунички има доста избор за мощност и в повечето случай са компактни и го няма момента с охлаждащия вентилатор, който да вие от време на време.
Мисля, че съм виждал и такива, които дават стабилизирано DC напрежение, но и да няма - токоизправителна схема и по-големичък кондензатор решават въпроса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега в грешка си виждал ли си изобщо компютърно захранване
занимавам се с компютри и периферия над 10 години
слагай си компютърно +12 излизат почти винаги над 10 ампера и е импулсно стабилизирано няма да имаш никакво смущение или брум имам направена същата системка на вилата само че моята е с радио от кола купувано навремето от кореком беще на баща ми в москвича но лови всички станции и то с най обикновенна медна жица подната в буксата на антената
ако сложиш захранване за лампички в повечето случаи евтините са турски или китайски боклуци хубавите струват каде повече от захранван за компютър което можеш да намериш навсякаде за не повече от 5 лв
слагай си компютърно +12 излизат почти винаги над 10 ампера и е импулсно стабилизирано няма да имаш никакво смущение или брум имам направена същата системка на вилата само че моята е с радио от кола купувано навремето от кореком беще на баща ми в москвича но лови всички станции и то с най обикновенна медна жица подната в буксата на антената
ако сложиш захранване за лампички в повечето случаи евтините са турски или китайски боклуци хубавите струват каде повече от захранван за компютър което можеш да намериш навсякаде за не повече от 5 лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.realvision.bg/view_product.php?pid=253
ето ти линк колега за захранване за пц втора ръка от маркови компютри 2-ра ръка за по 15 лв
това са нестандартни такива с намален обем малко по криви от стандартните но вършат идеална работа за целта
можеш да пробваш и с изправител от телевизор юнос тия старите черно белите също върши идеална работа
ето ти линк колега за захранване за пц втора ръка от маркови компютри 2-ра ръка за по 15 лв
това са нестандартни такива с намален обем малко по криви от стандартните но вършат идеална работа за целта
можеш да пробваш и с изправител от телевизор юнос тия старите черно белите също върши идеална работа
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
topceto написа:колега в грешка си виждал ли си изобщо компютърно захранване
Да, сега погледнах едно захранване и наистина е така. 250W захранване 13A на +12V линия. Нещо съм се заблудил
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
какво представлява тоя изправител от стар телевизор Юнус 

-
- Автомобил:
- Двигател:
трафа и греца + 1-2 кондензатора абе ако не знаеш какво търсиш няма да можеш да го изкаращ най добре ако имаш подобен телевизор под ръка дай го в най близкия сервиз и им кажи какво ти трябва от него да ти го изкарат другото им го подари да се радват
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
От старо видео не става ли да се вземе такова нещо ако изобщо има такава част 

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
От видеото можеш да си извадиш кондензаторче,не знам дали ще има и 4 еднакви диода 

- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Тва ми изглежда доста сложна работа вече 

-
- Автомобил:
- Двигател:
абе става няма проблем и от видео и от касетофон и от доста стара техника
аз съм си направил и 6 волтово зарядно за акумолатора на мотора от трафче от тия едновремешните децки кино апаратчета дето с лентите ако се сещате бях го намерил пред едно даскало правеха разчистване
схемата е следната подходящ траф грец и кондензатор да обира вредния ток нищо сложно
аз съм си направил и 6 волтово зарядно за акумолатора на мотора от трафче от тия едновремешните децки кино апаратчета дето с лентите ако се сещате бях го намерил пред едно даскало правеха разчистване
схемата е следната подходящ траф грец и кондензатор да обира вредния ток нищо сложно
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Абе колега няма нищо словно ако му разбираш 

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
dinkonikolaev написа:Колега ако имаш мултицет примери колко ампвра вадят тия трафчета от луничките
Като даваш идея как да провери, поне кажи и как да го измери да не вика после, трафа изгоря, кабела изпуши(въпреки, че тока на трафа е слаб) ,...
-
- Автомобил:
- Двигател:
абе тия работи се учат по физика в 7 клас доста хора май не са внимавали в час
мери се под товар иначе нищо не можеш да премериш вярно
примерно трафа ако ти дава 12 волта като му замериш 2-те жички като го натовариш примерно с една крушка и пада на 10.5-11 волта
ампераж се мери като се свържат последователно траф мултицет и консуматор ама
ако не знайте какво правите по добрте не пипайте да не изгорите нещо или да не обаркате някав кабел да ви сдруса тока
мери се под товар иначе нищо не можеш да премериш вярно
примерно трафа ако ти дава 12 волта като му замериш 2-те жички като го натовариш примерно с една крушка и пада на 10.5-11 волта
ампераж се мери като се свържат последователно траф мултицет и консуматор ама
ако не знайте какво правите по добрте не пипайте да не изгорите нещо или да не обаркате някав кабел да ви сдруса тока
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
topceto написа:...ако не знайте какво правите по добрте не пипайте да не изгорите нещо или да не обаркате някав кабел да ви сдруса тока
точно това се опитвам да кажа, и тези които не знаят как става също да не го правят.
И на тея трафчета си пише каква мощност са и благодарени на няколко формулки може да разбереш каквото искаш за тях.
P=U.I Тази формула, като си я обрънете може да си намирате какъв ток дава трафчето.
Колегата ви каза как се мери тока.
- ReD_LiNe
- Автомобил:
- Двигател:
Ново двадесет , купих му от трансформаторите за луничките на него пише за мощност 60W дадох 10лв.имаше и по мощни за 20лв .дотука добре пускам го не и не
. Свалих CD то което сега е в колата слагам това и какво ? Същото си е
.До последно свиреше в колата след като го свалих се кодира дадох го да го разкодират и сега е на това дередже . Има ли възможност операцията по разкодирането да му е повлияла нещо ?