Идея за резервната гума
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Идея за резервната гума
бре, и аз имам Застава ама гумата така не е точно върху самия двигател , иначе като замисал е добро ма пасатора има голям хамбар от заде не му е нужно там гумата. Поздрави 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ljubon написа:ЦЪК!
Извинявам се за оффа предварително.Тъпото брадато копеле от клипа дори не знае кой колектор да ползва,да си пече простотиите.Но и женицата му не пада по-долу "ми те Volkswagen май не стават да готвиш на тях".Боже,боже прибери си вересиите

А патерицата се помпа на 4 атмосфери и наистина не е гот да стои върху мотора...майчице това USA хората са плашещо тъпи парчета,forever.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:Мдааа... Гледал съм по американски сайтове рецепти за ястия - как да си приготвиш крехко печено месо докато си караш колата. Та завиваш мръвките в алуминиево фолио и го заклещваш някъде отгоре върху енджина, за да не изпадне по пътя. Ето как става нагледно:
ЦЪК
ЦЪК!
ЦЪК-ЦЪК
Същото ще се получи и с гумата!
Колега,ти добре ли си?Това не е направи си сам и не е по американските коли

Едит.Специално за субарото,беше ясно защо не е отзад,заради 4по4

Последна промяна от enigma79 на Вто 06 юли 2010 22:22, променено общо 2 пъти.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Изпускателните тръби на нивата са от ляво на мотора а гумата се пада от дясно
нито е до радиатора нито до тръбите
идеята е оригинална но не и практична
нито е до радиатора нито до тръбите

идеята е оригинална но не и практична
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
За колите с по малки двигатели(като моя)при които има доста свободно място,не виждам какъв е проблема
Аз съм се навил да слагам газ и ще е с бутилка на мястото на резервната гума.И познайте къде точно ще я сложа
И въобще не ми дреме дали щяло да и стане нещо или не..На доста коли съм го виждал заводски.Важното е в багажника да няма грозна бутилка и да има място поне за два сака
Тва си е мое мнение.Тия дни ще пробвам дали се събира от пред и ще умувам как да се застопори,зада не шава на сам на там.

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
На по-старите ситроени резервните гуми са при двигатела, за по-новите не знам.Ето и на Сеата на един познат пак е отпред.

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
@enigma79, Golf_Diesel_.....e да..при двигателя е.....ама е на **тка си майна дет с вика...тя е по-близо до предната седалка отколкото до двигателя (образно казано)
И на Fiat Panda е при двигателя......

....ама не е върху двигателя...
детайли детайли......няма начин просто тоя каучук, да не стане на пластмаса..от тея температури който са НАД двигателя...Над колектора.....над главата...все пак нормалната температура на охладителната течност е колко..70-80-90 градуса(мойта показва все 70...ама май не е наред
),
така че температурата "на повърхноста" на двигателя....не мисля, че е много по малка.
Като го бутна главата пари бе....не съм бил толкова смел че да бутна изпускателния колектор на запален двигател...но мисля, че и той пари....чел съм някъде...или съм гледал по Discovery.
И като сложиш тая гума, на 1см...от това всичкото нещо.....понеже за по-далеко аз незнам място как ще се намери.
Еми аз мисля че ще се опече и ще се нацепи.....и като спукаш гума като сложиш тая...и ще се окаже, че ако я беше оставил у вас в гаража...поне все още ще я имаш, здрава...и като се прибереш, щеш нещеш..ще си я ръгнеш в багажника.
П.С. за пръв път пиша толкова дълъг пост в тоя форум...извинявам се за грешкита ама ми се спи и не ми се редактира.
EDIT:
Като гледам и на нивата гумата е доста по на изток от агрегата....

И на Fiat Panda е при двигателя......

....ама не е върху двигателя...
детайли детайли......няма начин просто тоя каучук, да не стане на пластмаса..от тея температури който са НАД двигателя...Над колектора.....над главата...все пак нормалната температура на охладителната течност е колко..70-80-90 градуса(мойта показва все 70...ама май не е наред

така че температурата "на повърхноста" на двигателя....не мисля, че е много по малка.
Като го бутна главата пари бе....не съм бил толкова смел че да бутна изпускателния колектор на запален двигател...но мисля, че и той пари....чел съм някъде...или съм гледал по Discovery.
И като сложиш тая гума, на 1см...от това всичкото нещо.....понеже за по-далеко аз незнам място как ще се намери.
Еми аз мисля че ще се опече и ще се нацепи.....и като спукаш гума като сложиш тая...и ще се окаже, че ако я беше оставил у вас в гаража...поне все още ще я имаш, здрава...и като се прибереш, щеш нещеш..ще си я ръгнеш в багажника.
П.С. за пръв път пиша толкова дълъг пост в тоя форум...извинявам се за грешкита ама ми се спи и не ми се редактира.
EDIT:
Като гледам и на нивата гумата е доста по на изток от агрегата....

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Тази идея е ОПАСНА. В Русия са обявили Таврията за най-опасния автомобил именно поради положението на резервната гума. На краш теста тази гума намираща се пред таблото върши работата на УБИЕЦ. Не си слагайте там гумата
Ето съвета на руснаците:
Ето я статията:
http://www.autoreview.ru/archive/2004/08/crtest/
и видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=dwtmjeqR-Ak
Ето и "работата" на гумата:
http://www.autoreview.ru/archive/2004/0 ... 800/20.jpg
Въобще съвета ми е: карайте най-голямата кола която може да си позволите. Тези Панда, АХ, поло, тико и други подобни ако стане фал...

Ето съвета на руснаците:
...Если серьезно, то владельцам Таврий и Славут, равно как и обладателям Оки, стоит как минимум убрать «запаску» из-под капота и закрепить ее в багажнике (но не просто бросить)....
Ето я статията:
http://www.autoreview.ru/archive/2004/08/crtest/
и видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=dwtmjeqR-Ak
Ето и "работата" на гумата:
http://www.autoreview.ru/archive/2004/0 ... 800/20.jpg
Въобще съвета ми е: карайте най-голямата кола която може да си позволите. Тези Панда, АХ, поло, тико и други подобни ако стане фал...
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Хъм, интересна тема. Както и интересни коментари. Прочетеното ме кара да си задам два въпроса:
1. Каква ли е температурата на една гума и въздуха в нея при нормални експлоатационни условия. Не говоря за скорости над 160 km/h или при спускането от Стара планина към Слънчев бряг. Дали е повече от 90'С. Защо ли някои ги пълнят с азот и свързано ли е това с тази температура.
2. Кое тежи повече - акумулатора или резрвната гума. Защо на краш тестовете не се вижда какво става с батерията и каква е разликата от това при удар гумата да те удари по главата отпред или отзад.
1. Каква ли е температурата на една гума и въздуха в нея при нормални експлоатационни условия. Не говоря за скорости над 160 km/h или при спускането от Стара планина към Слънчев бряг. Дали е повече от 90'С. Защо ли някои ги пълнят с азот и свързано ли е това с тази температура.
2. Кое тежи повече - акумулатора или резрвната гума. Защо на краш тестовете не се вижда какво става с батерията и каква е разликата от това при удар гумата да те удари по главата отпред или отзад.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
pedalchobaba написа:...
Батерията подлежи на деформация. Гумата въобще не се деформира както се вижда. Тя избутва предната колона, волана и таблото директно върху водача и го убива което може да видиш от краш теста...
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
enigma79 написа:Колега,ти добре ли си?Това не е направи си сам и не е по американските колиСтава въпрос за коли,ПРОИЗВЕДЕНИ ЗА ЕВРОПА...
Да, добре съм, държа си резервната гума под мокета в багажника, там където и е мястото. И не виждам логика в това твое деление на колите на американски и ПРОИЗВЕДЕНИ ЗА ЕВРОПА. И в двата случая двигателите се загряват яко и отделят много топлина. Дори съм виждал предни капаци на колеги, които са с махната фабрична изолация да им е компрометирана боята от загряването.
enigma79 написа:... Таки ва всезнайковци като тебе,където само спорите за щяло и нещяло,.Ако имаш газова,защо не си вържеш към нея една плочка за газов котлон
Просто изказвам мнение, не споря с никого, нито нещо съм те засегнал, за да правиш такива квалификации. Нямам газова и не искам да имам.
махната фабрична изолация да им е компрометирана боята от загряването.
Тя изгаря и от слънцето.Колко ли е разликата в t на асфалта през лятото и тази на няколко см.от работещ двигател ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Карал съм Застава и мога да кажа, че е много практично да е там гумата.
С Голфа, като тръгнеш нанякъде с пълен багажник и спукаш гума, вадиш цялата цигания на земята.
Колкото до безопастност, всеки сам си преценява.

С Голфа, като тръгнеш нанякъде с пълен багажник и спукаш гума, вадиш цялата цигания на земята.
Колкото до безопастност, всеки сам си преценява.

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:.
Колега,аз не деля,а само казвам че на колите произведени за европеския пазар,е имало тази екстра,може и другаде,но не съм се задълбочавал да чета.Отделно,ИЗРИЧНО ГО КАЗАХ за поставянето на гумата в при двигателя само фабрично.Нищо лично за газовата,но като ми даде този пример с готвеното,мисля че беше неуместно,затова аз дадох с газовата.Аз използвам газ за придвижване.Така дали гумата е върху двигателя или не,при мен беше на 50-60 процента върху двигателя,буквално върху него,доколкото си спомням се закрепваше върху един болт с планка и крилчата гайка,субарото беше с боксеров двигател и не си спомня до кои части на двигателя се опираше гумата

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
е вие ме утепахте
няма такава глупост, да си сложиш резервната гума при двигателя
Следващата стъпка , предполагам е двигателя , на мястото на резерната гума в багажника...

няма такава глупост, да си сложиш резервната гума при двигателя

Следващата стъпка , предполагам е двигателя , на мястото на резерната гума в багажника...