Боядисване голф 2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Боядисване голф 2
Аз ако имах пари щях да я дам на майстор ама той за работата ще вземе минимум 100 лв, а нямам никакви. Маи ще направя спрей като сегашната боя и ще оправя проблемните места и ще я полирам щом пребоядисването със спрей дава толкова лоши резултати. Някой ако е правил все пак сам подготовката и са му я пръскали може да сподели колко му е струвало.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Боядисаното със спрей не се полира. Ако нещата с боядисването бяха толкова прости, нямаше да са толкова скъпи.
От всички ремонти по автомобила, бояджийските най - много зависят от уменията на майстора.
Успех в начинанието!
От всички ремонти по автомобила, бояджийските най - много зависят от уменията на майстора.
Успех в начинанието!

якой ако е правил все пак сам подготовката и са му я пръскали може да сподели колко му е струвало.
Питаш и се пазариш(никой няма да избяга от бързи пари за 1 час работа)
Това при положение ,че си сигурен ,че можеш да я подготвиш сам.
За спрей забрави,ще я направиш на петна и пак ще стигнеш до боя.
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Отказвам се от идеята спрей за цялата кола
Пари нямам за майстор. Ще направя боя като моята и поправя каквото може временно. Благодаря за мненията.

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Виж, колега - да не ти прозвучи грубо, ама има много хубава БГ поговорка - "с пръдня боя не става". В твоя случай е точно така. За съжаление с малко пари нищо не става и се оказва после, че са хвърлени на вятъра.
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Еми колкото издържи толкова. Така е без пари не става. Поне няма да е като излязла от моргата, а горе долу ще е с еднакъв цвят
важното е да върви.

- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Точно за това бързам че става студено и между другото съм на 18 и сега ще съм на училище
и единствената възможност е да събера материали да отида на село дето няма съседи да си пусна бормашината и да я излъскам ръждата след което грунд кит шприц спрей и да си я карам така, поне временно.

- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
много много не му мисли.
Ако искаш да си почистиш ръждите като хората забрави за майстори.
Казвам го от опит. Ползвал съм и услуги на клубен бояджия - иж много добър / мали мали гола вода/.
Ако искаш ела да ти покажа кво е свършил
Това лято и аз го правих упражнението с боядисването. И стана в пъти по-добре.
Ако искаш да си почистиш ръждите като хората забрави за майстори.
Казвам го от опит. Ползвал съм и услуги на клубен бояджия - иж много добър / мали мали гола вода/.
Ако искаш ела да ти покажа кво е свършил
Това лято и аз го правих упражнението с боядисването. И стана в пъти по-добре.
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
За ръждата имам солна киселина като се почисти с телена четка и шкурка се маже с киселината после пак се чисти и нищо не остава. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Подготовката е страшно много работа, ако си я подготвиш сам мисля, че ще намериш някой селски майстор да ти я пръсне за 20-30 лева на мен един такъв ми пръска предишния голф и останах супер доволен, и направи всичко възможно да си намериш малко повече пари за истинска боя, въпросния майстор ме накара да дам 60 - 80лв за две кила боя, ама си струваше голфарата отдавна е на трупчета, ама все още има страхотен гланц, сякаш е пръскана преди седмица. Ако нямаш достатъчно пари по-добре отложи с една година. Със спрей резултата мисля, че ще е трагичен, а и ще е по-трудно следващото боядисване.
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Сега няма да се боядисва целия идва зима. Само ще покрия изчистените места със спрей защото не може да се кара на петна.
- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
karrlito написа:Wr450f написа:По добре я мини с мечето отколкото със спрейове.
Между другото има хора които и с мече боядисват и не можеш да видиш разлика със пръсканото.
Е тука вече почваш да се превъзбуждаш колкото и да е майстор...баш пък да не може да се разбере.С дунапренено валяче личи супер много а пак...за мечето какво да говорим...напълно излишен коментар за мечето

- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
karrlito написа:Еми колкото издържи толкова. Така е без пари не става. Поне няма да е като излязла от моргата, а горе долу ще е с еднакъв цвятважното е да върви.
Само да споделя...какво мо каза един майстор...че ако минеш примерно калника със спей,после ако го боядисваш с хубава авто боя там където е имало спрей трябва да се махне на цяло иначе другата боя ставала...много зле люпела ли надигала нещо такова.
П.С.Може да не е вярно нека по опитен сподели,но ако е така го имай в предвит.Да не стане таз година работа другата двойна работа

- Malinov
- Автомобил: Vento
- Двигател: AHU 1996
- Контакти:
Боядисването на автомобил със спрей е може би най-голямата глупост която може да направиш колега.
Или си събери парички и си боядисай колата при майстор,или изобщо не се занимавай с глупости!
В предния пост коегата е прав за това че спрея надига боята,това е така защото неса на една основа.И псрея не търпи външни атмосферни условия...ако ще и лак да сложиш отгоре.
Сам можеш да си направиш сметка че един спрей е горе долу 400мл...и е 5-6 лева!
А най-евтината акрилна боя е 55-60 лева за литър!(качеествена,не българските емаиллаци и тем подобни,които след 1 година избеляват)
Така че си събери парички и си боядисай колата при майстор

Или си събери парички и си боядисай колата при майстор,или изобщо не се занимавай с глупости!

В предния пост коегата е прав за това че спрея надига боята,това е така защото неса на една основа.И псрея не търпи външни атмосферни условия...ако ще и лак да сложиш отгоре.
Сам можеш да си направиш сметка че един спрей е горе долу 400мл...и е 5-6 лева!
А най-евтината акрилна боя е 55-60 лева за литър!(качеествена,не българските емаиллаци и тем подобни,които след 1 година избеляват)
Така че си събери парички и си боядисай колата при майстор

- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да е сега боядисването както казах атмосферните условия не са подходящи нямам време нямам и средства
Ще се опитам само да докарам на изтъргваните места еднакъв цвят с другата част от колата да не ме спират за лош външен вид. Иначе ето за валяка http://www.rickwrench.com/index79master ... paint.html които не вярва да погледне