Боядисване голф 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Re: Боядисване голф 2

Мнениеот karrlito » Вто 07 сеп 2010 23:54

Аз ако имах пари щях да я дам на майстор ама той за работата ще вземе минимум 100 лв, а нямам никакви. Маи ще направя спрей като сегашната боя и ще оправя проблемните места и ще я полирам щом пребоядисването със спрей дава толкова лоши резултати. Някой ако е правил все пак сам подготовката и са му я пръскали може да сподели колко му е струвало.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 08 сеп 2010 9:10

Боядисаното със спрей не се полира. Ако нещата с боядисването бяха толкова прости, нямаше да са толкова скъпи.
От всички ремонти по автомобила, бояджийските най - много зависят от уменията на майстора.
Успех в начинанието! :beer

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 08 сеп 2010 9:40

якой ако е правил все пак сам подготовката и са му я пръскали може да сподели колко му е струвало.

Питаш и се пазариш(никой няма да избяга от бързи пари за 1 час работа)
Това при положение ,че си сигурен ,че можеш да я подготвиш сам.
За спрей забрави,ще я направиш на петна и пак ще стигнеш до боя.

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Сря 08 сеп 2010 11:37

Отказвам се от идеята спрей за цялата кола :oops: Пари нямам за майстор. Ще направя боя като моята и поправя каквото може временно. Благодаря за мненията.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 08 сеп 2010 11:44

Виж, колега - да не ти прозвучи грубо, ама има много хубава БГ поговорка - "с пръдня боя не става". В твоя случай е точно така. За съжаление с малко пари нищо не става и се оказва после, че са хвърлени на вятъра.

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Сря 08 сеп 2010 19:10

Еми колкото издържи толкова. Така е без пари не става. Поне няма да е като излязла от моргата, а горе долу ще е с еднакъв цвят :lol: важното е да върви.

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Сря 08 сеп 2010 21:36

Точно за това бързам че става студено и между другото съм на 18 и сега ще съм на училище :lol: и единствената възможност е да събера материали да отида на село дето няма съседи да си пусна бормашината и да я излъскам ръждата след което грунд кит шприц спрей и да си я карам така, поне временно.

Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zwjar_na_putq » Пет 10 сеп 2010 17:36

много много не му мисли.
Ако искаш да си почистиш ръждите като хората забрави за майстори.
Казвам го от опит. Ползвал съм и услуги на клубен бояджия - иж много добър / мали мали гола вода/.
Ако искаш ела да ти покажа кво е свършил

Това лято и аз го правих упражнението с боядисването. И стана в пъти по-добре.

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Пет 10 сеп 2010 19:37

За ръждата имам солна киселина като се почисти с телена четка и шкурка се маже с киселината после пак се чисти и нищо не остава. mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 10 сеп 2010 23:00

Подготовката е страшно много работа, ако си я подготвиш сам мисля, че ще намериш някой селски майстор да ти я пръсне за 20-30 лева на мен един такъв ми пръска предишния голф и останах супер доволен, и направи всичко възможно да си намериш малко повече пари за истинска боя, въпросния майстор ме накара да дам 60 - 80лв за две кила боя, ама си струваше голфарата отдавна е на трупчета, ама все още има страхотен гланц, сякаш е пръскана преди седмица. Ако нямаш достатъчно пари по-добре отложи с една година. Със спрей резултата мисля, че ще е трагичен, а и ще е по-трудно следващото боядисване.

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Съб 11 сеп 2010 9:50

Сега няма да се боядисва целия идва зима. Само ще покрия изчистените места със спрей защото не може да се кара на петна.

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Съб 11 сеп 2010 18:18

karrlito написа:
Wr450f написа:По добре я мини с мечето отколкото със спрейове. :Mr Green Fun

Между другото има хора които и с мече боядисват и не можеш да видиш разлика със пръсканото. :lol:

Е тука вече почваш да се превъзбуждаш колкото и да е майстор...баш пък да не може да се разбере.С дунапренено валяче личи супер много а пак...за мечето какво да говорим...напълно излишен коментар за мечето :beat_butt2 :dummy: :dummy:

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Съб 11 сеп 2010 18:24

karrlito написа:Еми колкото издържи толкова. Така е без пари не става. Поне няма да е като излязла от моргата, а горе долу ще е с еднакъв цвят :lol: важното е да върви.

Само да споделя...какво мо каза един майстор...че ако минеш примерно калника със спей,после ако го боядисваш с хубава авто боя там където е имало спрей трябва да се махне на цяло иначе другата боя ставала...много зле люпела ли надигала нещо такова.

П.С.Може да не е вярно нека по опитен сподели,но ако е така го имай в предвит.Да не стане таз година работа другата двойна работа :да:

Потребителски аватар
Malinov
Автомобил: Vento
Двигател: AHU 1996
Контакти:

Мнениеот Malinov » Нед 12 сеп 2010 9:23

Боядисването на автомобил със спрей е може би най-голямата глупост която може да направиш колега.:)
Или си събери парички и си боядисай колата при майстор,или изобщо не се занимавай с глупости! :)
В предния пост коегата е прав за това че спрея надига боята,това е така защото неса на една основа.И псрея не търпи външни атмосферни условия...ако ще и лак да сложиш отгоре.
Сам можеш да си направиш сметка че един спрей е горе долу 400мл...и е 5-6 лева!
А най-евтината акрилна боя е 55-60 лева за литър!(качеествена,не българските емаиллаци и тем подобни,които след 1 година избеляват)
Така че си събери парички и си боядисай колата при майстор 8)

Потребителски аватар
karrlito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karrlito » Нед 12 сеп 2010 11:40

Няма да е сега боядисването както казах атмосферните условия не са подходящи нямам време нямам и средства :? Ще се опитам само да докарам на изтъргваните места еднакъв цвят с другата част от колата да не ме спират за лош външен вид. Иначе ето за валяка http://www.rickwrench.com/index79master ... paint.html които не вярва да погледне mhihi

Върни се в “Направи си сам!”