Помощ за решение за джанти BBS
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Помощ за решение за джанти BBS
Наистина е находчиво като идея колега! 

- nokiangage
- Контакти:
dmx_pl написа:Колега може да си направиш капачка изрязана от тасове която да подхожда на спиците на джантата. Ето един пример от мен какво аз съм направил ,но с друг модел джанти.
Колега, а какъв е метода на закрепването? Пристигнаха ми нови плоски капачки от колегата blinder

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Залепи ги с черен силикон.не вярвам всеки ден да вадиш и слагаш джанти.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Колега ако не ти се занимава ми пиши аз направих това което искаш ти
Направих си капачки от алуминий едно по солидно парче на стругар за 10 лева и работата спи захващането с болт в джантата директно( малка дупка и резба ) после ги продадох и така ми останаха 3 или 2 капачки същите като твойте ако искаш ще ти ги дам тънко ако не Успех в процеса
Направих си капачки от алуминий едно по солидно парче на стругар за 10 лева и работата спи захващането с болт в джантата директно( малка дупка и резба ) после ги продадох и така ми останаха 3 или 2 капачки същите като твойте ако искаш ще ти ги дам тънко ако не Успех в процеса

Моите капаци ги изрязах много плътно по отвора на джантата така че сами се заклинват доста здраво в него. За по сигурно понеже не исках да си дупча джантите за болт съм набил в малкия отвор на джантата кръгло дървено трупче в което съм хванал с винт капаците на предния мост. На задния мост има метална капачка в средата която пречи да се набие дървено трупче затова запълних около нея със силикон и пак с винт завих капаците в силикона. Повече от две години скачам така в дупките и засега не са падали.
Всепак препоръчвам да се направи отвор с резба в джантата в който с болтче да се завият капаците.
Всепак препоръчвам да се направи отвор с резба в джантата в който с болтче да се завият капаците.
- nokiangage
- Контакти:
Благодаря за мненията колеги, а dmx_pl имаш ли възможност да прикачиш снимки? 

Малко със закъснение ето снимка на захващането на капаците по описания по горе от мен начин с винт в набито дървено трупче в отвора на предните джанти. Задните са по друг начин захванати но не съм ги снимал понеже мисла че няма да стане в твоя случаи и трябва да се измисли нещо друго.
-
- Автомобил:
- Двигател:

- nokiangage
- Контакти:
А тези дали са решение, макар и неоригинални?
http://go.aukro.bg/kapaci-za-dzhanti-za-vw-new-collection-podark-i1642929262.html

ПС. Не знаех, че им правят реплики
http://go.aukro.bg/kapaci-za-dzhanti-za-vw-new-collection-podark-i1642929262.html
ПС. Не знаех, че им правят реплики

- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
36 е много.Аз имам същите джанти,но малко по-добре да кажем
Аз скоро мисля да ходя на илиенци там продават такива тапи но мисля,че има и реплики на оригиналните ББС защото мойте са зле
http://i53.tinypic.com/2cdk7qo.jpg
И ще ги сменям.На такива джанти се кара само с реплики,защото имад доста кофти размери.Тапите за капачките са 72мм което е доста трудно намираемо.Дори и лепенки на емблеми няма толкова големи.
Но има и друга хватка.Можеш да вземеш карбоново фолио и да го сложиш върху другите емблеми
Ето така.

Аз скоро мисля да ходя на илиенци там продават такива тапи но мисля,че има и реплики на оригиналните ББС защото мойте са зле
http://i53.tinypic.com/2cdk7qo.jpg
И ще ги сменям.На такива джанти се кара само с реплики,защото имад доста кофти размери.Тапите за капачките са 72мм което е доста трудно намираемо.Дори и лепенки на емблеми няма толкова големи.
Но има и друга хватка.Можеш да вземеш карбоново фолио и да го сложиш върху другите емблеми
Ето така.