Т. нар. охлюв, който управлява въздушната клапа на първа камера. Захранване ще вземеш от червената кабелна обувка до главата на двигателя.
garage.php?mode=view_image&type=garage_gallery&image_id=14487
Датчик за преминаване от бензин на газ?Идея как?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Датчик за преминаване от бензин на газ?Идея как?
anrus написа:Т. нар. охлюв, който управлява въздушната клапа на първа камера. Захранване ще вземеш от червената кабелна обувка до главата на двигателя.
garage.php?mode=view_image&type=garage_gallery&image_id=14487
Така колега слушай сега какво стана.Закачих там кабела.Лампата на таблото не светна викам си карай.Карах и чух от бушониерата да прецъква някакво реле 3-4пъти подред и лампата на таблото светна.Слезнах и видях с мултицет ,че протича напрежение към охлюва и към питата,но кгато колата беше чисто студена напрежение не протичаше.Направи ми впечатление обаче,че когато е студен мотора и откача датчиците (сивия и червеният датчик) колата яко се втриса и напрежението в инсталацията скача,а като загрее и светне лампата когато откача датчика колата не си променя работата и напрежението по системата не се променя.Защо е така знаеш ли?Все едно работи на обратно?При студен мотор по кабела за карбуратора не протичат 12в ,а при топъл текът....не съм замервал питата студена.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Не се получава, защото не спазваш указанията. Я ми кажи, къде написах да използваш индикаторния диод за смяна на предавката? Не че не може и той да се ползва, но това не може да стане без допълнително реле.
- mupk0
- Контакти:
anrus написа:Не се получава, защото не спазваш указанията. Я ми кажи, къде написах да използваш индикаторния диод за смяна на предавката? Не че не може и той да се ползва, но това не може да стане без допълнително реле.
Каква предавка колега?Разбрах те да свържа един кабел от отоплението на карбуратора към таблото.Самата крушка на тблото работи с +.Може ли пак да обясниш?Относно релето..как да го свържа?
Ако не ти е проблем обясни в скайп: mirkoo9898
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Нямам Skype.
Диода на разходомера е индикатор за необходимост от превключване на предавката, но това е тема на друг разговор. В случая важното е, че този диод е с постоянен + и свети при подаване на - към него, а на теб ти трябва обратното. Затова използвай малко и евтино реле за 12V с нормално затворен контакт, за да инвертираш показанието. От профила ти виждам, че си сервизен специалист в компютърна фирма и не върви точно на теб да се налага да чертая схема за свързването.
Да не сбъркаш кабелната обувка! Трябва ти червената, чиито кабел влиза в охлюва на карбуратора.
Диода на разходомера е индикатор за необходимост от превключване на предавката, но това е тема на друг разговор. В случая важното е, че този диод е с постоянен + и свети при подаване на - към него, а на теб ти трябва обратното. Затова използвай малко и евтино реле за 12V с нормално затворен контакт, за да инвертираш показанието. От профила ти виждам, че си сервизен специалист в компютърна фирма и не върви точно на теб да се налага да чертая схема за свързването.
Да не сбъркаш кабелната обувка! Трябва ти червената, чиито кабел влиза в охлюва на карбуратора.
- mupk0
- Контакти:
anrus написа:Нямам Skype.
Благодаря колега.Знам как да свържа релето,просто не знаех принципа на работа на диода на разходомера.Сега като ми го обясни всичко ми стана ясно!Имах спомен ,че знайнайнай ми обясни ,че ако искам да свети му подавам + и готово.Но явно съм бил в грешка.Иначе вече не работя това,а уча