VW Bora - ксенон с лупи

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Bora - ксенон с лупи

Мнениеот s5501na » Пет 01 апр 2011 13:01

Докато не станат задължителни лупите мога да си карам и с рефлекторни фарове , ако са регулиране добре , защото ако не са дори и с халогенна крушка ще заслепявам всички :beat_butt2

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 01 апр 2011 13:10

Това с регулирането се подразбира. Гадното е, че при някои H4 фарове с лоши китайски ксенони без лупи се получават едни отблясъци, които не можеш и с регулиране да ги оправиш (на мойта Hella като карах в мъглата се виждаше изключително добре - един лъч от левия фар право нагоре и надясно...). Ако все пак си ги регулирал правилно... евала, при някои обаче не се получава просто. А и както казах, с лупата има много по-добро фокусиране и светлината си ходи точно където трябва.
Ако си с H7 такъв проблем е възможно да не съществува. Има доста изписано по темата из интернет (виж forum.offroad-bulgaria.com например), няма смисъл да пиша и аз.
Пак ти казвам, не го приемай като заяждане, просто цитирам разни факти, които съм намерил и считам за правилни.

Последна промяна от slimmer на Пет 01 апр 2011 13:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 апр 2011 13:17

s5501na написа:Докато не станат задължителни лупите мога да си карам и с рефлекторни фарове , ако са регулиране добре , защото ако не са дори и с халогенна крушка ще заслепявам всички :beat_butt2

Може твоите да са регулирани добре. Щото преди 2-3 дни едно КАДИ мк1 на някой фен от Стара Загора караше зад мен известно време. Доколкото успях да забележа беше с кристални фарове с ксенон. Ефектът на електрожена го усещах бая дълго време докато караше зад мен. Бая се чудих след като ме подмина дали да не си пусна дългите да му намекна да си регулира фаровете, ама вече гледам да не съм конфликтна личност, че знам ли, всякакви луди се навъдиха. Като нищо ще помисли намека ми като опит за заяждане и нещата може да не се развият добре за някоя от двете страни mhihi
Общо взето вече ще си пасувам и ще оставя органите на реда да им "намекват" по по-интелигентен начин като им бъркат в джоба :beer Решил съм да не си хабя нервите заради глупостта и безотговорността на останалите.
п.п. досега не е имало случай зад мен да кара някой с кристални и ксенон и да не ми е пречил... Може и моите очи да не са наред. Ама пък от друга страна доволно хора с халогени са карали също зад мен и там заслепяване като при ксенона не е имало.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пет 01 апр 2011 13:21

Просто халогенът е по-слаб, заслепяването идва точно от разни такива отблясъци, които при ксенона са много по-силни (двойно).

Ето и нещо за яркостта на различните температури (brightness rating):
Изображение

Последна промяна от slimmer на Пет 01 апр 2011 13:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пет 01 апр 2011 13:25

По темата за лупите:
За колегите, които ги интересува механизма, вижте тук. Мой колега е описал много добре какво има в същата система като моята (той ме посъветва за тези ксенони). За съжаление трябва регистрация за снимките.
Ако някой го интересува откъде съм ги взел, да ми пише ЛС.

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 07 апр 2011 22:01

Колега slimmer, за да свети оптимално лещата трябва да се ползва с нейния рефлектор и крушката за която е пригодена.Така сложена леща не мисля че върши това за което е сложена :D В момента ти имаш хибрид между рефлекторен фар и фар с леща, лошото е че няма как твоя рефлектор да пречупи така светлината, че да я прекара правилно през лещата, което е най-съществения момент :mrgreen:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 07 апр 2011 22:40

kav4o, виж това. Лещата и крушката са едно цяло. Рефлекторът служи като основа просто. Крушката влиза в тялото, което държи и лещата, въобще не ги засяга какво има наоколо, светлина извън тялото не излиза (освен през лупата де... :D ).

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 07 апр 2011 22:55

slimmer написа:kav4o, виж това. Лещата и крушката са едно цяло. Рефлекторът служи като основа просто. Крушката влиза в тялото, което държи и лещата, въобще не ги засяга какво има наоколо, светлина извън тялото не излиза (освен през лупата де... :D ).

:да: полислих че слагаш лупи свалени от друга кола :mrgreen: тези са би :lol: покажи и как се виждат на пътя :drunk

Потребителски аватар
Speed_Demon
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AFN 220hp+

Мнениеот Speed_Demon » Чет 07 апр 2011 23:23

Недай си боже да изгори крушка death :bishop (не ти го пожелавам) Продават ли се крушки ? Защото бях чул, че не се продавали...
Добре е станало. Браво :drinking:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пет 08 апр 2011 7:26

Kav4o, нещо от сорта е, ама малко по-хубаво от на снимката. Мои нямам още.
Speed_demon, пепел ти на устата ;) Не съм се заглеждал дали крушката не е съвместима с някои от другите китайски ксенонови изпълнения. Колегата ми с такава система се разкарва повече от година всеки ден и няма такива проблеми все още...

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Съб 16 апр 2011 21:24

За колегите, които се интересуват, ето ви малко снимки на работещи фарове.
Ангелските очи:
IMGP5231.JPG

Къси:
IMGP5236.JPG

Дълги:
IMGP5237.JPG

Имайте предвид, че пътят е малко вълнист, затова се вижда така неравномерно разпределена светлина напред. Иначе си ги реже точно като на фабричния ксенон.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 18 апр 2011 10:14

пффф,махни го тоя грозен габарит бре mhihi
Можел си да го запълниш като си свалял стъклото :?

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пон 18 апр 2011 10:16

Въпрос на вкус (казало кучето и се облизало под опашката...). Мисля да му сложа някое по-бяло/синьо LED-че да видим как ще стои...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 18 апр 2011 11:10

препоръчително е да го направиш.В този вид е отвратително.
А за кучето и опашката.....,кофти е да пишеш така,защото лично за мен с горното се излагаш!
Относно монтажа ти на тея готови лупи,няма нищо сложно,та чак тема да пускаш mhihi
И скромно пожелание заради писаниците ти,дано ти се прецака крушка скоро,да разбереш как се подменят :063:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пон 18 апр 2011 11:36

Думи нямам...
1. Не съм от хората, които имат възможност да си висят по/над/под колата по цял ден, затова и не съм стигнал до монтажа на въпросните LED-чета. (ако си имал Bora, може би знаеш, че смяната на въпросните LED-чета е трудна работа на чисто-нови фарове - трудно се отварят и затварят задните капаци при разстояние 2-3 см при неразработени уплътнения...)
2. Публикувах темата, защото има хора като мен, дето не са чак толкова разбиращи, за да могат и те да си направят нещо такова, ако искат. Ако някого нещо го дразни, има си хора, които могат да трият, нали? (ако забеляза съм го писал и в едно от последните изречения на първите постинги...)
3. Благодаря ти за изключително приятелските изказвания. За кучето и опашката имах предвид себе си, извинявай ако си ме разбрал грешно... Както и да е, аз лично и на неприятел не бих говорил така, странно държание... BTW не само от теб, и от други хора, които нито ме познават, нито съм им направил нещо лошо.

Върни се в “Направи си сам!”