VW Bora - ксенон с лупи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Bora - ксенон с лупи
Докато не станат задължителни лупите мога да си карам и с рефлекторни фарове , ако са регулиране добре , защото ако не са дори и с халогенна крушка ще заслепявам всички 

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Това с регулирането се подразбира. Гадното е, че при някои H4 фарове с лоши китайски ксенони без лупи се получават едни отблясъци, които не можеш и с регулиране да ги оправиш (на мойта Hella като карах в мъглата се виждаше изключително добре - един лъч от левия фар право нагоре и надясно...). Ако все пак си ги регулирал правилно... евала, при някои обаче не се получава просто. А и както казах, с лупата има много по-добро фокусиране и светлината си ходи точно където трябва.
Ако си с H7 такъв проблем е възможно да не съществува. Има доста изписано по темата из интернет (виж forum.offroad-bulgaria.com например), няма смисъл да пиша и аз.
Пак ти казвам, не го приемай като заяждане, просто цитирам разни факти, които съм намерил и считам за правилни.
Ако си с H7 такъв проблем е възможно да не съществува. Има доста изписано по темата из интернет (виж forum.offroad-bulgaria.com например), няма смисъл да пиша и аз.
Пак ти казвам, не го приемай като заяждане, просто цитирам разни факти, които съм намерил и считам за правилни.
Последна промяна от slimmer на Пет 01 апр 2011 13:20, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
s5501na написа:Докато не станат задължителни лупите мога да си карам и с рефлекторни фарове , ако са регулиране добре , защото ако не са дори и с халогенна крушка ще заслепявам всички
Може твоите да са регулирани добре. Щото преди 2-3 дни едно КАДИ мк1 на някой фен от Стара Загора караше зад мен известно време. Доколкото успях да забележа беше с кристални фарове с ксенон. Ефектът на електрожена го усещах бая дълго време докато караше зад мен. Бая се чудих след като ме подмина дали да не си пусна дългите да му намекна да си регулира фаровете, ама вече гледам да не съм конфликтна личност, че знам ли, всякакви луди се навъдиха. Като нищо ще помисли намека ми като опит за заяждане и нещата може да не се развият добре за някоя от двете страни

Общо взето вече ще си пасувам и ще оставя органите на реда да им "намекват" по по-интелигентен начин като им бъркат в джоба

п.п. досега не е имало случай зад мен да кара някой с кристални и ксенон и да не ми е пречил... Може и моите очи да не са наред. Ама пък от друга страна доволно хора с халогени са карали също зад мен и там заслепяване като при ксенона не е имало.
- slimmer
Просто халогенът е по-слаб, заслепяването идва точно от разни такива отблясъци, които при ксенона са много по-силни (двойно).
Ето и нещо за яркостта на различните температури (brightness rating):

Ето и нещо за яркостта на различните температури (brightness rating):

Последна промяна от slimmer на Пет 01 апр 2011 13:34, променено общо 1 път.
- slimmer
По темата за лупите:
За колегите, които ги интересува механизма, вижте тук. Мой колега е описал много добре какво има в същата система като моята (той ме посъветва за тези ксенони). За съжаление трябва регистрация за снимките.
Ако някой го интересува откъде съм ги взел, да ми пише ЛС.
За колегите, които ги интересува механизма, вижте тук. Мой колега е описал много добре какво има в същата система като моята (той ме посъветва за тези ксенони). За съжаление трябва регистрация за снимките.
Ако някой го интересува откъде съм ги взел, да ми пише ЛС.
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Колега slimmer, за да свети оптимално лещата трябва да се ползва с нейния рефлектор и крушката за която е пригодена.Така сложена леща не мисля че върши това за което е сложена
В момента ти имаш хибрид между рефлекторен фар и фар с леща, лошото е че няма как твоя рефлектор да пречупи така светлината, че да я прекара правилно през лещата, което е най-съществения момент 

- slimmer
kav4o, виж това. Лещата и крушката са едно цяло. Рефлекторът служи като основа просто. Крушката влиза в тялото, което държи и лещата, въобще не ги засяга какво има наоколо, светлина извън тялото не излиза (освен през лупата де...
).

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
slimmer написа:kav4o, виж това. Лещата и крушката са едно цяло. Рефлекторът служи като основа просто. Крушката влиза в тялото, което държи и лещата, въобще не ги засяга какво има наоколо, светлина извън тялото не излиза (освен през лупата де...).

- Speed_Demon
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AFN 220hp+
Недай си боже да изгори крушка
(не ти го пожелавам) Продават ли се крушки ? Защото бях чул, че не се продавали...
Добре е станало. Браво

Добре е станало. Браво

- slimmer
Kav4o, нещо от сорта е, ама малко по-хубаво от на снимката. Мои нямам още.
Speed_demon, пепел ти на устата
Не съм се заглеждал дали крушката не е съвместима с някои от другите китайски ксенонови изпълнения. Колегата ми с такава система се разкарва повече от година всеки ден и няма такива проблеми все още...
Speed_demon, пепел ти на устата

- slimmer
За колегите, които се интересуват, ето ви малко снимки на работещи фарове.
Ангелските очи:
Къси:
Дълги:
Имайте предвид, че пътят е малко вълнист, затова се вижда така неравномерно разпределена светлина напред. Иначе си ги реже точно като на фабричния ксенон.
Ангелските очи:
Къси:
Дълги:
Имайте предвид, че пътят е малко вълнист, затова се вижда така неравномерно разпределена светлина напред. Иначе си ги реже точно като на фабричния ксенон.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
пффф,махни го тоя грозен габарит бре
Можел си да го запълниш като си свалял стъклото

Можел си да го запълниш като си свалял стъклото

- slimmer
Въпрос на вкус (казало кучето и се облизало под опашката...). Мисля да му сложа някое по-бяло/синьо LED-че да видим как ще стои...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
препоръчително е да го направиш.В този вид е отвратително.
А за кучето и опашката.....,кофти е да пишеш така,защото лично за мен с горното се излагаш!
Относно монтажа ти на тея готови лупи,няма нищо сложно,та чак тема да пускаш
И скромно пожелание заради писаниците ти,дано ти се прецака крушка скоро,да разбереш как се подменят
А за кучето и опашката.....,кофти е да пишеш така,защото лично за мен с горното се излагаш!
Относно монтажа ти на тея готови лупи,няма нищо сложно,та чак тема да пускаш

И скромно пожелание заради писаниците ти,дано ти се прецака крушка скоро,да разбереш как се подменят

- slimmer
Думи нямам...
1. Не съм от хората, които имат възможност да си висят по/над/под колата по цял ден, затова и не съм стигнал до монтажа на въпросните LED-чета. (ако си имал Bora, може би знаеш, че смяната на въпросните LED-чета е трудна работа на чисто-нови фарове - трудно се отварят и затварят задните капаци при разстояние 2-3 см при неразработени уплътнения...)
2. Публикувах темата, защото има хора като мен, дето не са чак толкова разбиращи, за да могат и те да си направят нещо такова, ако искат. Ако някого нещо го дразни, има си хора, които могат да трият, нали? (ако забеляза съм го писал и в едно от последните изречения на първите постинги...)
3. Благодаря ти за изключително приятелските изказвания. За кучето и опашката имах предвид себе си, извинявай ако си ме разбрал грешно... Както и да е, аз лично и на неприятел не бих говорил така, странно държание... BTW не само от теб, и от други хора, които нито ме познават, нито съм им направил нещо лошо.
1. Не съм от хората, които имат възможност да си висят по/над/под колата по цял ден, затова и не съм стигнал до монтажа на въпросните LED-чета. (ако си имал Bora, може би знаеш, че смяната на въпросните LED-чета е трудна работа на чисто-нови фарове - трудно се отварят и затварят задните капаци при разстояние 2-3 см при неразработени уплътнения...)
2. Публикувах темата, защото има хора като мен, дето не са чак толкова разбиращи, за да могат и те да си направят нещо такова, ако искат. Ако някого нещо го дразни, има си хора, които могат да трият, нали? (ако забеляза съм го писал и в едно от последните изречения на първите постинги...)
3. Благодаря ти за изключително приятелските изказвания. За кучето и опашката имах предвид себе си, извинявай ако си ме разбрал грешно... Както и да е, аз лично и на неприятел не бих говорил така, странно държание... BTW не само от теб, и от други хора, които нито ме познават, нито съм им направил нещо лошо.