Въпрос за монтаж на койлове МК3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Re: Въпрос за монтаж на койлове МК3

Мнениеот ZeroCool » Пет 15 юли 2011 1:45

Stenly написа:Незнам само защо слагаш чашката за пружината от старото окачване.Тя е нужна при фиксирани окачвания.
На койловъри можеш да сложиш и голям и малък тампон.
Не очаквай китаец да идва с всичко ,като прахоуловители шок тампони и т.н все пак са за + - 500лв.
Намираш както Одаджийски ти каза маншони за рейка съответно гледаш едните да са с по-голяма дупка заради предното стебло,което е по-дебело и ги нахулваш като презерватив отгоре. Преди това шок тампоните вътре и си готов.

Не слагам чашката от старото окачване......къде го прочете тва?
Сега ако някой ми изрови снимка на шок тампоните ще е супер...да знам кво да търся, щото на старите ми амортесьори май няма такива.
Не очваквам китайчето да излезе от кашона за да ми ги сложи, за тва пуснах тая тема...за да не пропусна нещо.
На "майстор" колата си повече няма да я дам.

Последна промяна от ZeroCool на Пет 15 юли 2011 2:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 15 юли 2011 2:27

Извинявай на снимката не видях,че отдолу е старото окачване .... иначе за шок тампони ти трябват отзад само. Търси от амортисьори ,на които тампона да прилепне колкото се може по плътно до стеблото и същевременно да може да се движи ,също така гледай шок тампона да се побира в маншона от рейка примерно ,който ще използваш като прашник.

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пет 15 юли 2011 2:29

Stenly написа:Извинявай на снимката не видях,че отдолу е старото окачване .... иначе за шок тампони ти трябват отзад само. Търси от амортисьори ,на които тампона да прилепне колкото се може по плътно до стеблото и същевременно да може да се движи ,също така гледай шок тампона да се побира в маншона от рейка примерно ,който ще използваш като прашник.

Аааааа мерси :)
Утре дано ми остане време да ида да купя маншони, които да ползвам за прашници.
:beer

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 15 юли 2011 18:12

Колега сега гледах едно фиксирано окачване в работилницата дето ми беше останало, имат си шок тампони отпред само,че са гумени... кофти ,че имам само един другия го няма можеше като имаш път към София да ти ги дам..

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 15 юли 2011 20:07

аз все още не разбирам защо койлове се продават без шокове и прашници???
купи си меки (гофре) прашници за фв
стават идеално на койлове като ги резнеш малко от долна страна :wink:

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пет 15 юли 2011 23:39

Stenly написа:Колега сега гледах едно фиксирано окачване в работилницата дето ми беше останало, имат си шок тампони отпред само,че са гумени... кофти ,че имам само един другия го няма можеше като имаш път към София да ти ги дам..

Аз днеска си пойграх малко и надянах прашник и част от шок тампона, от задни амортесьори за голф .....неможаха да ми изнамерят в магазина нищо, което да ми свърши работа, уж мои хора :)
или са прекалено дебели маншоните които имаше, или къси....със задните прашници стана, само трябваше да отрежа сравнително голяма част от шок тампона и да му разширя отвора, за да го надяна на стеблото, най-вероятно ще трябва само да ги скъся малко...но тва ще го направя като пусна колата да си стъпи на гумите, и навия окачването до горе, за да видя колко точно.
Снимки като установя, че всичко е станало както трябва :)

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 19 юли 2011 23:16

И така...днес остана малко време и монтирах предните койлове

и нащраках малко снимки на прашниците, които сътворих от задни прашници за стоково окачване + щок тампони.

Изображение

ето чаркалъците подредени по реда на монтажа.

за да монтирам прашниците стразах отразях по-голямата част от шок тампона и го разпробих, за да може да се надене върху стеблото. На снимката се вижда това отляво е остатъка от шок-а...отдясно е парчето разпробито което се натиква в прашника и двете заедно се надяват на стеблото.

Изображение

тампона го разпробих на струга на 750 оборота първо с по-малко свредло и после един райбер 20 и стана точно толкова че да върви мазно по стеблото. С дрелката също става стига да можете да дупчете направо :)

и в крайна сметка получих ето това

Изображение

после го надянах на стеблото и пуснах тая шайба, която е м/у двете пружини на койла да се наниже на него.
и нататък вече сложих голямата пружина, тая конусната капачка която е отгоре, шайбичката, лагерчето и послушах съвете на колегата и разкарах странната гайка и си купих две обикновенни гайки.

Изображение

и монтаж на колата...тампона върху лагерчето, металната капачка и стягям гайката

Изображение

И вече това което все още не е много ясно дали прашника няма да дере някъде...днес като пуснах колата явно опира...и най вероятно трябва да се скъси.....но пък трябва да навия койловете догоре...за да видя колко точно ще трябва да отрежа за да не стане по-къс самоя прашник отколкото ми трябва. Като остане пак малко време ще го направя. Където се вижда на снимките тая шайба м/у двете пружини влиза до там в прашника...по-надоло неможе да премине защото прашника с по-голям диаметър.....така че най-верноятно трябва да го срежа до шайбата...и от това което уж мерих би трябвало и при навит догоре койл прашника да покрива амортесьора.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 20 юли 2011 5:59

pyrwo mhihi толкова колкото си ги развил едва ли ще става за каране
ne pyrwo :Mr Green Fun тоя прашник трябва да го отрежеш с бая - а защо не си намери от гофрираните прашници?или маншон от рейка както казаха колегите?
иначе на мойте койлове оригиналните шокове много наподобяват това което си направил та си ударил в десетката :D

пп. гледам са ти свалени калниците - така без тях бронята стои ли че мойте искам да ги свалям ама не знам колата дали няма да ми затрябва през това време

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 20 юли 2011 12:56

parno написа:pyrwo mhihi толкова колкото си ги развил едва ли ще става за каране
ne pyrwo :Mr Green Fun тоя прашник трябва да го отрежеш с бая - а защо не си намери от гофрираните прашници?или маншон от рейка както казаха колегите?
иначе на мойте койлове оригиналните шокове много наподобяват това което си направил та си ударил в десетката :D

пп. гледам са ти свалени калниците - така без тях бронята стои ли че мойте искам да ги свалям ама не знам колата дали няма да ми затрябва през това време

само развих бронята отстрани за да мога да развия двата болта които са под нея. после може да си я стегнеш и да си караш без калници....ако е сухо :)

Върни се в “Направи си сам!”