Помагайте !? Сложих музика- трябва генератор

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
peter70
Автомобил:
Двигател:

Re: Помагайте !? Сложих музика- трябва генератор

Мнениеот peter70 » Съб 01 окт 2011 10:03

Е все пак сподели с нас глупавите какъв ти е точно модела на усилвателя, и все пак колко ти е предпазителя на стъпалото?
Искаш съвет (все пак ти започна темата) и не даваш отговори. За какво е форума все пак според теб? За гимнастика на пръстите в/у клавиатурата?
И ако не е тайна сподел с нас модела на басовия говорител способен да отнесе тази мощност. Все пак съм в бранша от 20 години. Може да съм пропуснал такава разработка на колегите :D

Последна промяна от peter70 на Съб 01 окт 2011 10:34, променено общо 1 път.

dimi dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimi dimov » Съб 01 окт 2011 10:32

hoax написа:Ето това беше приказка ! няма да се оправи съгласен съм :) мигането най-вероятно ще спре с един кондензатор да обира "луфта" и един малко по як нали акумулатор , а по въпроса коя книга? , книгата на усилвателя и някоя друга покрай нея, тези таблици са много общо казани които гледате! 16 квадрата кабел знаеш ли колко е дебел да не говорим за откачени идеи от 35 :screwy ако усилвателя е 1800W изходяща може би и да е нормално , но в моя случай .... и пак споменавам за колегата dimov, че става на реч за 1800W консумираща мощност

Да бе пич,не са глупости това,остави ги тея книги брат ми....12 волтовия ток има много високо напречно съпротивление,което на прост език ще рече че и на малки мощности става лесно реотан,демек от проводник в консуматор 8) и малкото греене на кабела ще ти гълта ток не по предназначението-ЗАГУБА на ток...друго важно нещо са и връзките на кабелите ако питаш мен към усилвателя директно го цепиш на две и стягаш яко,към аку вземаш си медни накрайници от първия магазин за ел материали поне 25 квадрата,накововаш ги внимателно до сплескване и дъниш,не ти трябва кондензатор-пари на вятъра земи си втори аку над 70 ампера,земи си от моргата кабели от мерцедес 124 те са дълги,и второто аку в багажника до усилвателя с възможно най къс кабел поне 16 квадрата и ми звани да се похвалиш,всичко друго братле е гъзарии и пари на вятъра.....и друг изпитан съвет-вземи си пак от моргата,плочка от плюсовата клема но форд ескорт(има и други де)тя е с наредени бушони по 120 до 60 ампера,закачаш на клемата кабела си а другата клема ти е точна за аку и ГАЗЗЗЗ...евтино и здраво и най-важното изпробвано десетки пъти и РАБОТИИИ heavy metal zork heavy metal zork

dimi dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimi dimov » Съб 01 окт 2011 10:34

milmar написа:
hoax написа:като стана на въпрос , сега ще слагам кондензатор и на колко фарада , как да пресметна необходимия капацитет ....

Имай предвид , че кондензатора не заменя добрите акумулатор и генератор , спорна е за мен "файдата" от кондензатора въобще ... Най-важното при усилватели над 1000W е да имаш допълнителен акумулатор , на минимално разтояние от усилвателя -примерно кабели 50-60 см.

Пресмятането на кондензатор в подобен случай е много мътна история :D , пълна с много неизвестни . Няма , поне не съм срещал никаква методика за пресмятане , освен някоя таблица , където "умник" е написал : на такава и такава мощност --> такъв капацитет ... но аз бих поспорил :D .

:да: :да:

Потребителски аватар
hoax
Автомобил: VW Golf II
Двигател: GX

Мнениеот hoax » Съб 01 окт 2011 12:00

така казвам ( не съм видял че е питано за модела) th-4110 , акумулатор 50A бушон на кабела (който е 10 квадрата) е 40А а на усилвателя така като гледам са два по 40А . Всичко по връзките на кабелите е перфектно . ама нз за6то темата се отклони от първоначалната идея, сега си спорим колко кабел ала бала :P 35 квадрата са ти 3 санта е мой ти виждал ли си такъв кабел :| няма къде да го провреш :| и така ако има още нещо да казвам

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Съб 01 окт 2011 12:12

Отговори си сам колко вата ти е стъпалото: 12V, 80А(общо). не може по малко да влезе повече да излезне. Успех по-нататък. Интересна ми е темата ти. Ще следя продължението и.
Успех

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 01 окт 2011 16:20

Този усилвател при музика има средна консумация от около 30-40 А , подчертавам средедна консумация . Много е далече от 1800W както ни беше литнал :D , ако наистина мигат фаровете сериозно , значи имаш проблем по инсталацията . Прегледай връзките покрай генератора и акумулатора , както и връзката на стратера - повечето VW са направени така - от генератора на стартера и после акумулатора . Може също акумулатора да е пътник , или пък генератора да не е в ред .

Нормално CarAudio усилвателите клас АБ консумират почти двойно повече от мощността , която произвеждат на изходите си .

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Съб 01 окт 2011 18:09

Здравей, проверих параметрите на твоя усилвател:
Thunder TCA-4110
4 х 100 вата RMS на 4 ома
2 х 250 вата RMS на 4 ома (bridge)
Входове - RCA
Low pass filter - 40 - 300 Hz
High pass filter - 40 - 300 Hz
Bass boost - 0-12 dB at 45 Hz
Предпазител - 2 x 40 ампера

Made in China
Габаритни размери 470/255/55 мм

Този модел е със 1 двойка крайни транзистори (един горе и един долу) на всеки канал. Със два инвертора е, което е добре. Много се съмнявам при тази бройка транзистори да осигурява тази мощност в бридж, но това е друга тема. Цитираната мощност 1800w е при 25% THD което според мен при продължителна работа може да доведе до дефектиране на говорителите(работят при сигнал близък до правоъгълник)При такива параметри на стъпалото според мен се обезсмисля употребата на кондензатор, най-малкото защото цената един качествен такъв е съизмерима с цената на стъпалото. По добрия вариант е един гел акумулатор 6-12 Аh (около 25 лв) сложен близко до усилвателя.
На въпроса защо ти мигат лампите: тънък кабел между генератора и акумулатора (фабрично е такъв)и евентуално лоша маса на самия генератор. Пусни един дебел кабел вече наистина дебел (16-20 кв.мм) от клемата на генератора (+) до + клема на акумулатора по възможно най-късия път, тоест дублирай съществуващият ти кабел.
Досега не съм видял VAG без подобен проблем. Ако го няма този кабел напрежението на акумулатора е 13.8 на празен ход и при най-малкия консуматор кляка до 13.2 че и по-малко.Със него е 14.2 - 14.4.При теб консумацията е значителна което води до по-голяма разлика в напреженията и от там светлинния ефект е налице. Ако все пак си пуснал такъв кабел виж си четките на генератора и евентуално медните му пръстени. Усилвателя е със средна мощност и подобна консумация не би затруднила генератора ти.

Успех по нататък. Надявам се да съм бил полезен и ясен.

dimi dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimi dimov » Съб 01 окт 2011 18:16

hoax написа:така казвам ( не съм видял че е питано за модела) th-4110 , акумулатор 50A бушон на кабела (който е 10 квадрата) е 40А а на усилвателя така като гледам са два по 40А . Всичко по връзките на кабелите е перфектно . ама нз за6то темата се отклони от първоначалната идея, сега си спорим колко кабел ала бала :P 35 квадрата са ти 3 санта е мой ти виждал ли си такъв кабел :| няма къде да го провреш :| и така ако има още нещо да казвам

абе мушморок,нали ти искаш съвет как да си го направиш че да ти свири добре и да не ти пада тока.Ако за теб кабелите не са от значение значи няма кво да си губим времето да ти обясняваме как става....а и плюс това тоя Тъндър за който сега разбирам хич ама хич не е 1800вата,реално не е повече от 2х100-120.той няма и да е стабилен на 2 ома и т.н. и т.н. така че кабелите ти са ОК в тоя случай,не ти трябва и втори аку и кондензатор,просто ни се стори че говориш за сериозна музика,колегата е прав-виж си връзките и аку

Потребителски аватар
hoax

Мнениеот hoax » Съб 01 окт 2011 18:57

Колега Peter70 това беше първото умно и професионално смея да кажа изказване до сега в темата съгласен съм с всичко :beer

Потребителски аватар
hoax

Мнениеот hoax » Съб 01 окт 2011 18:59

а за другия колега : искам съвет за генератор(модел и параметри ) и акумулатор , не съм искал съвети за свързване и т.н. :да: :beer

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 01 окт 2011 20:30

Аз бях писал в друг форум една тема преди години , но пак е актуална :wink: .
Който желае , може да се зачете : Монтаж на CarAudio

dimi dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimi dimov » Съб 01 окт 2011 21:45

hoax написа:а за другия колега : искам съвет за генератор(модел и параметри ) и акумулатор , не съм искал съвети за свързване и т.н. :да: :beer

ти верно си прайш майтап пич....къв генератор на тоя усилвател бе човек :bowdown :bowdown

Върни се в “Направи си сам!”