:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Въпрос за лупи на Б5-смяна на секция във фара

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Re: Въпрос за лупи на Б5-смяна на секция във фара

Мнениеот yarek » Пет 02 мар 2012 21:43

Другия вариант да се търсят такива фарове с гладко стъкло, ама втора ръка, увредени, не работещи, за да се правят от 2 комплекта 1.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Пет 02 мар 2012 21:58

Кое е дефекта на тези фарове... "стъклата"
Всичко друго е перфектно и не съм чул да прави проблеми.
Щибана работа,карам Пасат Б5 и имам пари да купя нови фарове,заради пукнато "стъкло" на фара примерно.
Вместо по 20 лева на за пласмасата,по 100 лева минимум за цял фар :screwy
И ако се смени само единия,колата ще изглежда като едноок пират. :Mr Green Fun

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Сря 07 мар 2012 10:59

Аз само да вметна,че полирането на фаровете както отвън така и от вътре не е проблем. Вдеки може да си го направи. Просто играчката да ги полираш вътре е много голяма и не ми остава време за да го направя. Колкото со стъкла само-не не се продават. За това и пуснах темата та ако някой е обърнал фаровете както съм писал да се спести това полиране. Ама явно никой не го е направил.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 07 мар 2012 12:30

penko_pulev написа:Колеги интересува ме дали някой е правил интервенцията. Тоест дали е вграждал лупи в рефлекторен фар на Б5. Това което ме интересува не го намирам и за това питам. Та става дума за това че вместо да се полира оребряването на стъклото на фара пред секцията за късите, аз искам да монтирам лупите в секцията с дългите светлини понеже там фара е полиран и отвътре. За целта си мисля лупите да са биксенонови с къси и дълги. Интересува ме обаче дали е възможно като се разглоби фара да се монтират лупите, да се отделят кабелите на късите светлини и те да се прехвърлят на мястото на халогена който фабрично е в секцията на дългите.

Най-лесно е да прередиш кабелите на самата букса на фара,пускаш късите към крушките в лупите,взимаш тока от дългите и го връзваш към електромагнита който движи клапата на лупата за къси/дълги......а оригиналните ти къси(които са сега)ще ги вържеш за халогени......Не е сложно,само е пипкаво като изпълнение!
п.п.-Има една подробност.....не знам как е при Б5,когато пуснеш дълги късите изгасват ли?Ако изгасват ще трябва да се пусне едно мостче при бушоните.Ако НЕ,тогава си лесен!

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 07 мар 2012 12:46

Според мен това изпълнение със местенето на секците е меко казано смешно.

Давам пример: лупата е монтирана в секцията на фара без оребрение,където сега е халоген и дългги.
Кабелите са пренаредени,както казва колегата.
Вече имаме светеща лупа на къси и дълги...до тук ОК.
Много ми е интересно на оребребрената секция,как ще светне халоген,тъмна индия ми е само като си помисля,там как ще се насочи светлината,за да светнне качествен халоген.
Най-вероятно ще се получи две секции на къси светлини :screwy и лупата на дълги. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 07 мар 2012 14:41

PagocmuH написа:Много ми е интересно на оребребрената секция,как ще светне халоген,тъмна индия ми е само като си помисля,там как ще се насочи светлината,за да светнне качествен халоген.
Най-вероятно ще се получи две секции на къси светлини :screwy и лупата на дълги. :Mr Green Fun

На много коли халогените са с оребрени стъкла!На Б3 дори оригинално са с лупи и оребрени стъкла :idea3
Е да това няма да е халоген на 100% но ще подсили интензитета на светлинен поток на самите къси,а това мисля че си е добра компенсация вместо халогени.А и другия плюс е че няма да заслепява насрещно движещите се.....

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 07 мар 2012 14:56

Да и всеки ще му присвятка,че светлината на къси ще е твърде силна вече Х2
Е дно хубаво заслепяване ще се получи.
Целта не е да се направи качествено,а не количествено.
Ако ще го направи просто за да е с лупи,да слага в двете секции по-една лупа и аидее,ще кърти мрака вечер :Mr Green Fun

п.п.Аз лично докато не намеря неоребрени сткла,няма да сложа лупи във фаровете.

Потребителски аватар
go6ko0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6ko0 » Сря 07 мар 2012 15:12

Писах на колегата от форума който рециклира фарове и той каза че може да махне оребренията на стъклото и да го полира.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 07 мар 2012 17:14

PagocmuH написа:Да и всеки ще му присвятка,че светлината на къси ще е твърде силна вече Х2

Насочването зависи от рефлектора,след като рефлектора си е за къси,как ще заслепява?И 10 къси фара да запалиш един до друг ако са регулирани няма как да заслепяват.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 07 мар 2012 19:28

kristianatanasov написа:
PagocmuH написа:Да и всеки ще му присвятка,че светлината на къси ще е твърде силна вече Х2

Насочването зависи от рефлектора,след като рефлектора си е за къси,как ще заслепява?И 10 къси фара да запалиш един до друг ако са регулирани няма как да заслепяват.

Оппааа по-полека,слагаме лупа в ореберен фар и всичко ще е ОК така ли :Mr Green Fun
Ако беше така нямаше да се маха оребрението и да се слага неоребрени стъкла.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 08 мар 2012 8:35

PagocmuH написа:Оппааа по-полека,слагаме лупа в ореберен фар и всичко ще е ОК така ли :Mr Green Fun
Ако беше така нямаше да се маха оребрението и да се слага неоребрени стъкла.

Колега ти вникваш ли в това което се пише,или си праскаш наизуст?
Нали колегата иска да сложи лупата в дългата секция на фара където стъклото е гладка.А късия,си остава в неговата си секция оребрената и може да се ползва като халоген!
А за да ти покажа че се изказваш неподготвен ще ти дам пример:Питай чичко гугъл да ти покаже снимки на нещо от нашата марка-Голф рали(Golf rallye)там ще видиш нещо невиждано и невъзможно според теб!!!-Лупа и оребрено стъкло :)
А има и други преимери,но нямам намерение да ти ги давам на готово,образовай се сам!
Иначе ето как е при мен-лупа с оребрено стъкло:
Изображение
Спирам да пиша.....ако те интересува-по форума е писано достатъчно подкрепено и със снимки,чети!

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Чет 08 мар 2012 12:39

Ти май не ме разбираш...
Аз искам да си запазя халогена,дългите и късите,не искам да имам в двете секции къси.
А що се отнася за оребрен фар с лупа,ако беше толкова хубав и перфектно светещ,в новите коли щаха да слагат оребрени стъкла с лупи :screwy :applause:

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Нед 11 мар 2012 0:29

Направихме работата но на един познат на колата. Малко е странно като погледнеш отпред колата и видиш че свети вътрешната секция но светлината си е перфектна с лупите които той е сложил. Лошото е че едната секция остава малко празна по този начин. В смисъл че цекцията с късите остава само за габарити и халогени. Халогените които се преместиха в другата секция светят отлично и няма проблеми с заслепяване. Само не разбрах от колегата в постовете преди мен къде ги видя тези две къси светлини след като късите и дългите стават в една секция а халогена и габарита в другата. Поне се спести занимаването с полиране на фаровете. Рабрали сме се с този познат да направи снимки за да мога да ги постна тук но не знам кога ще стане. Най вероятно като се прибере.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Нед 11 мар 2012 0:40

Когато намеря това което търся на добра цена,за да си направя фаровете,ще ме разбереш какво съм имал в предвид. :beer

Върни се в “Направи си сам!”