Монтиране на централно заключване

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nmnvento
Автомобил:
Двигател:

Re: Монтиране на централно заключване

Мнениеот nmnvento » Пон 21 апр 2008 17:57

blue_shadow написа:Здр. на всички. Доста теми са изписани за централното заключване, но никъде не видях тема как да се монтира. Затова реших да ви споделя моя опит (без да претендирам за особени технически познания)
Централното заключване е хубаво нещо, но моя Голф нямаше. Питах при майстори и ми казаха космическата цена от 25лв. – машинката + монтирането х 4 врати = 100лв.!!! Затова като видях, че комплекта е на смешна цена – 20лв. реших да си купя един и да си пробвам техническите възможности. :)
Изображение
Централното е с 2 управляващи машинки за предните врати, 2 управляеми за задните врати и управляващ модул. Първо свързах цялата система „на сухо” в стаята, за да видя дали всичко работи както трябва. След като всичко беше ОК настъпи екшъна:
Тъй като прекарването на кабелите ми беше най-малко в мъгла реших да го оставя за на края, когато най-много ми писне.
Свалих корите и дръжките на предните врати
Предните машинки ги поставих по следния начин:
Изображение
Машинката е от вътрешната страна. Долната дупка си е фабична, горната я пробих с бургия 5мм. В комплекта има спици, които отрязах след отмерване в самата врата. Зелената линия е спицата. От едната страна е хваната с пъпката за машинката, а от дугата със скобичка и винт за свободния отвор на палеца за заключването (зелената точка). Регулирах при заключено положение на палеца на вратата и съответно повдигача на машинката в прибрано до край положение.
2. Задни врати:
Изображение
След махането на корите се разкрива тази гледка. Машинката съм закрепил отвътре на фабричния отвор, като предварително отрязах с ножовка скобите и по-късата част сложих за опора, защото машинката „висеше” отдолу. (Няма как – вързал съм я с новата мания на българина която замени сезала – „свинските опашки” :) ) По-голямата част от скобата е хоризонтално, като от ляво пробих допълнително 1 дупка, а от дясно само пристегнах още 1но болтче за да не шава. Спицата съм огънал Г –образно
Изображение
и съм я свързал със скоба за фабричната спица която движи бутончето за отключване и заключване. Ето и от друг ъгъл снимка:
Изображение
Регулирах по съшия начин като на предната врата: при заключено положение на палеца на вратата и съответно “ухото” на машинката в прибрано до край положение. Ако не иска да заключва съответно се мести малко напред скобата.
3. Окабеляването:
Изображение
Махнах панелите под волана и под жабката, за да мога да прокарам жиците (дори се наложи и централната конзола леко да дръпна назад) От купето към предните вратите жиците минаха през фабричните отвори, на които има гумени тапи. За задните врати махнах праговете (на щипки са захванати) и панелите, зад които са машинките за коланите – там също има фабрични отвори с гумени тапи.
За управляващата конзола взех „+” 12V от таблото (имам кабел директно от акумулатора, прекарван преди това за халогените), а „-“ (масата) взех от един болт, който се намира в ляво от таблото с бушоните.
Изображение
На управляващата конзола има и изводи за дистанционно управление или аларма, но това по-нататък живи и здрави :)
Трудното беше да проумея как точно да поставя машинките, самото монтиране е сравнително лесно, само ако имаш дебели ръце ще е мъка да бъркаш във вратите :)
Ако някой реши да прави подобно нещо и има въпроси, може да ми пише ЛС.
Здравей колега! Знаеш ли колко струва машинката за централното заключване ,която е в багажника на vw венто? Моята нещо изпуши и ще си търся ,но ако намеря дори и втора употреба може да я взема.Казаха ми за втора употреба около 50лв.,а новата?Живи и здрави и безаварийно шофиране!!!

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Вто 22 апр 2008 1:07

Здравейте колеги.
Някой случайно да има схемата на управляващия модул, или да може да ми каже как мога да вържа такива машинки без управляващ модул?
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 22 апр 2008 13:09

proxy написа:Здравейте колеги.
Някой случайно да има схемата на управляващия модул, или да може да ми каже как мога да вържа такива машинки без управляващ модул?
Благодаря предварително.

Без модула няма как да стане :!: Трябва ти или модул или аларма с управление на централно.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 22 апр 2008 21:11

Без управляващ модул централното заключване няма да работи!
Колега nmnvento, нямам си на идея колко струва въпросната машинка, сори :?

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Сря 23 апр 2008 0:00

и на мен ми предстои тая операция с универсалното централно,но другата неделя.ще видя на руския пазар там ми казаха за около 15-20лв,ама да видим качеството.като ги сложа ще драсна и аз,ако науча нещо ново за монтаж и марки на машинките :)

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 17 май 2008 20:46

Благодаря за темата,аз взех едно обаче реших да се правя на тарикат и закачих машинките на задните врати направо на ламарината и идват по нагоре и ми правят мизерий. Изображение
Ама така е мързела.... :lol: И утре е ден. :wink: Иначе машинките са ми едно към едно с тези,само дето имам дистаньонни. :wink:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 23 май 2008 10:39

бравос, добра тема
и аз си взех к-т за централно, със зелени машинки
в събота ще слагам и :heeeavy metal

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Пет 14 май 2010 21:44

Колеги някой да е слагал тия машинки на голф3 защото аз ги сложих и нещо започнаха да се ебават :wink: :wink: :wink: :wink:

zmn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmn » Пон 17 май 2010 16:39

boss_901 написа:Колеги някой да е слагал тия машинки на голф3 защото аз ги сложих и нещо започнаха да се ебават :wink: :wink: :wink: :wink:

Колега аз съм с такива машинки на двуврата 3-ка (поне на външен вид са такива де), обаче да чукна на дърво за близо година и нещо никакви засечки и проблеми.
Или машинките са дали фира или може нещо от самия монтаж да прави мизерия.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 20 май 2010 13:01

zmn написа:
boss_901 написа:Колеги някой да е слагал тия машинки на голф3 защото аз ги сложих и нещо започнаха да се ебават :wink: :wink: :wink: :wink:

Колега аз съм с такива машинки на двуврата 3-ка (поне на външен вид са такива де), обаче да чукна на дърво за близо година и нещо никакви засечки и проблеми.
Или машинките са дали фира или може нещо от самия монтаж да прави мизерия.

М да, прав е колегата zmn. Мойте все още си бачкат без ядове вече 3 години!

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Чет 20 май 2010 15:30

а може ли да се сложат 6 машинки на модул за 4 и ако да няма ли да товарят модула и да изгори

Потребителски аватар
BOCOO

Мнениеот BOCOO » Пет 21 май 2010 15:25

BOCOO написа:а може ли да се сложат 6 машинки на модул за 4 и ако да няма ли да товарят модула и да изгори

:?:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пет 21 май 2010 20:59

BOCOO написа:
BOCOO написа:а може ли да се сложат 6 машинки на модул за 4 и ако да няма ли да товарят модула и да изгори

Бая машинки искаш да слагаш? С тази азиатска електроника нищо не е сигурно по принцип дали ще бачка в оригинален вид, така че кво ти пука да направиш модификация. Свържи допълнителните успоредно към 2те задни машинки и си свиркай. Ако изгори няма да е голяма загуба. Пък и те комплектите май са по 4 машинки само, така че ако искаш 6 ще трябва 2 комплекта да вземеш (8) и ще имаш и един резервен управляващ модул.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 21 май 2010 21:45

blue_shadow написа:
BOCOO написа:

Бая машинки искаш да слагаш? С тази азиатска електроника нищо не е сигурно по принцип дали ще бачка в оригинален вид, така че кво ти пука да направиш модификация. Свържи допълнителните успоредно към 2те задни машинки и си свиркай. Ако изгори няма да е голяма загуба. Пък и те комплектите май са по 4 машинки само, така че ако искаш 6 ще трябва 2 комплекта да вземеш (8) и ще имаш и един резервен управляващ модул.

По-евтино си вземи два комплекта за по 15-16лв Eagle(зеленикава кутия с орел) - както каза колегата ще имаш един управляваш модул и една инсталация в повече, вместо комплект и допълнително машинки, които са по 5-6лв. бройката отделно, пък и кабели отделно да купуваш! Пробвай, и ако става - пиши! Мислил съм го това нещо за повече от 4 машинки и стигнах до идеята да се навържат два управляващи модула - единият е свързан към алармата, а другият двата кабела с които се задвижва машинката - от модулът към алармата, а другите три кабела - към втория модул и очаквам да се получи ефектът - когато модулът към алармата заключи да се включи и вторият модул все едно някой е натиснал копчето с ръката и да задвижи машинките към втория модул, като ще стане с две управляващи машинки с по 5 кабела.
Сега се замислям, че може направо да се свържат и двата управляващи модула към алармата, а не с такива магии, алхимични формули и комбинации! :Mr Green Fun Успех!

Потребителски аватар
BOCOO

Мнениеот BOCOO » Пон 24 май 2010 9:24

а старите вакуумни машинки трябва ли да махна и как се махат ако трябва

Върни се в “Направи си сам!”