Монтиране на МФА в Мк3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
djoshi
Автомобил:
Двигател:

Re: Монтиране на МФА в Мк3

Мнениеот djoshi » Съб 15 яну 2011 3:33

xalerrelax написа:
djoshi написа:колеги сигурно въпроса е тъп който ще задам ама нека да съм сигурен.всичко написано в темата ако го монтирам на голф 3 1.6ми абу 94г ще работят ли всички функции на МФА

Значи нищо не си чел.
Няма да ти работят температурите на маслото и въздуха , както и разхода.

колега май ти нищо не си чел от това което написах,това означава да сложа датчиците да свържа кабелите,да сменя таблото и лостчето и всичко онова което е написано първонаяално.мисълта ми беше дали става за модела на двигателя затова споменах данните на колата.
колеги някой подкарал ли е МФА на 1.6 абу Г3

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 15 яну 2011 9:13

ще работи :wink:

djoshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djoshi » Нед 16 яну 2011 5:28

racing_team_vidin написа:ще работи :wink:

Благодаря колега :да:

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Вто 25 яну 2011 7:45

Kолеги и аз имам един странен въпрос из темата някой написа че за абд двигател може да не отчита правилно "Ако монтирате борд на двг. АБУ(ABU)(мисля, че и за АБФ(ABF) е същото, за ABD не съм сигурен".Може ли някой да ми каже какво табло трябва да си купя (в смисъл от какъв голф става) за VW golf 3 1.4 petrol combi code: ABD ? Темата иначе е чудесна :beer

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 25 яну 2011 9:13

мисля, че от всички бензинови без вр6 ще ти свърши работа. най добре от АБС или 2Е

djoshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djoshi » Съб 19 фев 2011 4:05

Здравейте килеги,първо искам да изкажа специални благодарности на колегата *racing_team_vidin* за помоща която ми оказа при монтиране на борда.И искам да попитам колегите които са си слагали борд на голфоевете на 1,6 АБУ мотор каде са сложили датчика за температурата на маслото защото при мотора АБУ няма такова място кат на 1.8.И моля ако някой се сеща как можe да стане най лесно да ми драсне едно ЛС ще сам му много БЛАГОДАРЕН

ivelin_danchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin_danchev » Пон 21 фев 2011 9:55

Здравейте колеги,хиляди благодарности за всички.Чета много из форума и много му се кефя.Искам да попитам,притежател съм на голф 3 1.6 АФТ и засега съм доволен(макр че ми идва малко слаб)таблото ми е без мфа и се чудя ако взема такова от същия модел само че с мфа освен лостче другите кабелаци и инсталации дали е възможно да ги има прекарани.чудя се защото и халогени нямах ама има окабеляване с букси до отворите за халогени.таблото е от светлите с оранжеви стрелки.благодаря за отговорите ви предварително.

djoshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djoshi » Пон 21 фев 2011 12:23

ivelin_danchev написа:Здравейте колеги,хиляди благодарности за всички.Чета много из форума и много му се кефя.Искам да попитам,притежател съм на голф 3 1.6 АФТ и засега съм доволен(макр че ми идва малко слаб)таблото ми е без мфа и се чудя ако взема такова от същия модел само че с мфа освен лостче другите кабелаци и инсталации дали е възможно да ги има прекарани.чудя се защото и халогени нямах ама има окабеляване с букси до отворите за халогени.таблото е от светлите с оранжеви стрелки.благодаря за отговорите ви предварително.

Колега,по принцип мисля че инсталацията от бушониерата до таблото,и от лостчето до бушониерата трябва сам да си ги прекараш,не е трудно иска се малко търпение.Може да имаш прекаран кабел до датчика на маслото и за разхода от ЕКУ то.Трябва да провериш само,кабела за датчика на маслото е черен с бяла букса,а за разхода от ЕКУ мисля че трябВа да е лилав или лилаво бял и ако имаш прекарана такава инсталация за борда трябва да имаш единичен кабел до моторчето на предните чистачки.
Аз нямах прекаран нито един кабел за никаде,пуснах един до ЕКУ то,един за температърата за маслото,и два външната температура.и като цяло всичко ми отне кам 2-3 часа.Достатъчно е да прочетеш внимателно кво е написано тък в темата и това е.
Дано съм бил полезен

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Съб 26 фев 2011 2:58

Колеги, внимателно изчетох темичката и на няколко места видях да се споменава дачика за скорстта, но никъде не видях да е обяснено точно как и къде се подвързва към инсталацията - ще съм изключително благодарен, ако някои от вас ми разясни тоя :?: Предварително ви благодаря :bowdown

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 26 фев 2011 8:38

Vlado_77 написа:Колеги, внимателно изчетох темичката и на няколко места видях да се споменава дачика за скорстта, но никъде не видях да е обяснено точно как и къде се подвързва към инсталацията - ще съм изключително благодарен, ако някои от вас ми разясни тоя :?: Предварително ви благодаря :bowdown

защо да го подвързваш ти, той си има връзка по задание с таблото, там дето си чел, стана въпрос дали всички табла работят с един и същ датчик :wink:

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 01 мар 2011 1:07

Добре де нещо друго да питам как се активират останалите светлини по таблото вижте това табло,след като си нямат пинове лампичките??
385163172930182215.JPG

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 01 мар 2011 8:41

djoshi написа:Здравейте килеги,първо искам да изкажа специални благодарности на колегата *racing_team_vidin* за помоща която ми оказа при монтиране на борда.И искам да попитам колегите които са си слагали борд на голфоевете на 1,6 АБУ мотор каде са сложили датчика за температурата на маслото защото при мотора АБУ няма такова място кат на 1.8.И моля ако някой се сеща как можe да стане най лесно да ми драсне едно ЛС ще сам му много БЛАГОДАРЕН

Имам монтиран такъв, ще ти покажа снимка при първа възможност. Излезе ми 10 лева - стругар и материал общо.
Първо ще ти кажа как е точно, пък после ще направя и снимки. Прави се нещо като фланец ама разпробит за два датчика. Те са с еднакви резби с този на налягането на маслото. Сложил съм го заедно с датчика за ниско налягане на маслото, пада се този, който е отляво като застанеш срещу мотора, до първи цилиндър. Някои ми даваха акъл картера да дупча и да заваря гайка, ама не ми допадна идеята, та затова го сложих там. И си показва вярно, разбира се.
Бордът работи и на карбуратор, вече му се радвам сигурно около 2 години. heavy metal zork

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 01 мар 2011 10:34

icemenn написа:Добре де нещо друго да питам как се активират останалите светлини по таблото вижте това табло,след като си нямат пинове лампичките??
385163172930182215.JPG

такова табло съм виждал единствено на сеат, найстина незнам как ще работят другите лампи :roll:

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 01 мар 2011 11:42

тези лампи ги имат всичките след 95 и VDO i Motometer Там е работата че не са активни.. След като има толкова лампи в зависимост от модела тези празните пинове дето се водят на буксата са пълни,поне аз така си мисля..
viewtopic.php?f=5&t=206225

Полезно:
http://tech.bentleypublishers.com/servlet/JiveServlet/download/39-40723-394462-7814/Instrument.Cluster.VW.A3.pdf

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Вто 01 мар 2011 16:54

racing_team_vidin написа:
защо да го подвързваш ти, той си има връзка по задание с таблото, там дето си чел, стана въпрос дали всички табла работят с един и същ датчик :wink:

Колега, това което имах в предвид е следното, тъи като досега съм бил с жило на километража, а сега слагам ето тоя датчик
Изобр063.jpg
и трябва да подвържа трите кабелчета които излизат от буксата които са бял със синьо(това е единия)другия е кафяв с зелено и последният е чисто черен. Та :?: ми беше следният тъи като досега съм нямал и не ми е ясно къде точно към инсталацията трябва да се подвърже затова исках да попитам
Изобр064.jpg

Eто и снимка на инсталацията ми, ако може да ми кажете тези 3 кабелчета от датчика къде трябва да отидат към инсталацията ще съм ви много благодарен :bishop :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Направи си сам!”