Нека и аз споделя моят начин. Първо от магазин за автокозметика си купих Cernidlo - нещо като боя за обувки но е специално за брони. Фирмата е BIOline до колкото си спомням, но може и да Ви лъжа. Тубичката беше ето такава

но с по - друга картинка отпред. Тубичката е 100ml и струва 4лв. Ще ви трябва и четка за рисуване и малка гъбичка или парцалче. Колата ми е Г3 с брони без кант с цвета на колата (всмисъл изцяло черни или в моят случаи сиви). Първо измивате броните добре изчаквате ги да изсъхнат и започвате да нанасяте с апликатора. Само пазете боята и е препоръчително да носите ръкавици и да не бързате. Минах колата с една ръка и я оставих малко на слънцето както е препоръчано на опаковката но според мен това не е толкова важно. След като изсъхне все още ще седи не както трябва но не се тревожете след втората ръка стават много добре. С четчицата за рисуване минавате около мигачите в бронята, другите пластмаси и под фаровете и решетките т.е. по трудно достъпните места. Гъбичката на препарата се сваля като я издърпате леко нагоре. По - горе споменатата гъбичка използвах, за да размажа равномерно когато натисна тубичката повече и за да не остават капки.
Минах и лайсните отстрани като реших да си купя автотиксо за 2.60лв,за да не изцапам боята, но с половин метър обиколих цялата кола защото то си лепне колкото и да го залепяте. Един съвет от мен - НЕ МИНАВАЙТЕ ЛАЙСНАТА НА БАГАЖНИКА, защото е друг вид пластмаса и не стои хубаво (според мен защото е гладка). Резултатът ми хареса толкова, че минах и дръжките на вратите.
Всичко ще ви излезне:

Czernidlo - 4лв - може да се минат поне 2 коли с по 2 - 3 ръце без да се пести материал

Четчица и гъбичка няма смисъл да коментирам
.. в крайна сметка времето си заслужаваше и за 2лв още повече. От тогава минаха две седмици карал съм в дъжд и държи без грешка и не се лепи прах.
Излиза по - евтино от Turtle Wax Black Chrome в пъти.