Освежаване на пластмасовите брони

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Re: Освежаване на пластмасовите брони

Мнениеот S.Raikov » Пет 17 юли 2009 11:41

_NqKoI_ написа:ето и аз какво направих :)
Това е спрейчето смециално за пласмаса
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13549995
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13549994
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13549996

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13549997

Гледам че е на Боди,което е много добре, каква му е цената????

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 17 юли 2009 12:17

S.Raikov написа:
_NqKoI_ написа:ето и аз какво направих :)
Това е спрейчето смециално за пласмаса
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13549995
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13549994
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13549996

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13549997

Гледам че е на Боди,което е много добре, каква му е цената????

Колега за 9 и 80 го взех :)

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Сря 29 юли 2009 8:49

Вчера намазах броните на пасаторчето с боя за обувки , Казабланка за 1 лв. с тампон. Стана перфектно. Малко тегаво докато ги мажеш и пазиш боята , ама стана. Да видим сега колко ще изкара :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 29 юли 2009 10:16

:evil: аз ги освежих с черен мат,подарък от джантите,веждите станаха като нови,а преди това бяха избелели :063:

Потребителски аватар
Fonzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fonzi » Пет 31 юли 2009 7:53

Това с боята за обувки е все едно като да отидеш в Франция и да не опиташ крем-брюлето им... :banghead:

пичове не се излагайте с тея бои за обувки... :screwy

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Пет 31 юли 2009 17:22

Е... да дам и аз един съвет:

Цена на продукта 0.00 лв.
Изпробвано, невероятен ефект, забравяте за всякакви спрейове и глупости които след време развалят пластмасите, във буквален смисъл ги унищожават или най малкото ще вие нужно да пръскате през два дена от препарата.

Та да си дойдем на думата... "Изгоряло моторно масло"
Също може да се използва за "Таблата" на по "старите коли" 1995 >
Идеално е също за пластмасите под капака, по двигателя и на "новите" автомобили.

Нанасяте с гъба тънък слой по пластмасите, за да не омажете навсякъде......Изпушвате една цигара, ако сте въздържател 10-15 мин.След което забърсвате добре със сух парцал.
Ми това е, лесно практично и безплатно.И най важното предпазва пластмасата от застаряване.

Само по ЧЕРНИТЕ пластмаси и ЧЕРНИ табла на СТАРИ автомобили

Малко извън темата: Бях се замислил защо има такъв добър и продължителен ефект. Стигнах до заключението, че и на двата материала основата е "Петрол".След това .. защо изгоряло... след като пробвах и ново масло установих, че изгорялото не полепя толкова много прах в сравнение с новото, а да не говорим за всички останали "ШОП-БОКЛУЦИ"

Мисля, че на доста от вас ще е полезен съвета.

Сетих се да споделя още един съвет за Гумите
Ако вие писнало да давате пари за спрей и глупости...или просто искате гумите да ви седят като НОВИ дори и да са без грайфери вече...
След като си измиете колата... напоявате една малка гъба, ( големена на тези които се използват за миене на съдове в кухнята) с Веро или течен сапун и минавате гумите...оставяте да изъхне и се радвате на ефекта.
Нито ще полепя прах, нито ще изглеждат лъскави като да не казвам какво.....

Потребителски аватар
Fonzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fonzi » Пет 31 юли 2009 21:32

Колега съжалявам че ще го кажа, но този ти пост е пълна глупост... нали нищо лично :beer

Това за изгорялото масло ама изобщо... изобщо не е така... ето няколко причини...

- остава невероятно гаден аромат
- седи мазно
- цапа
- с течение на времето броните започват да се люпят... аз не знам какъв опит имаш НО това са мега хипер ултра грешни впечатления... не знам на каква кола ги прилагаш тези методи...

Това за гумите отново са пълни глупости, това е като да съедениш 2 плоскости и да ги вържеш с тел вместо да ги завариш - нещо такова си ми написал...

Нали се сещаш че ако тези препарати бяха глупости нямаше да ги правят хората...

Има куп причини и предимства, по които АЗ ще ползвам препарати а не някакви стари методи... които за жалост дари не са ефективни... и ако имаш желание ще ти дам марки на препарати, с които броните ще ти седят целогодишно като нови и няма да има нужда да ги мажеш всяка седмица както ти казваш :wink: :beer

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Пет 31 юли 2009 21:48

Fonzi написа:- остава невероятно гаден аромат
- седи мазно
- цапа
- с течение на времето броните започват да се люпят... аз не знам какъв опит имаш НО това са мега хипер ултра грешни впечатления... не знам на каква кола ги прилагаш тези методи...

Колега, за да даваш такова мнение трябва да си го пробвал!Мисля, че нямаш ни най малка идея ако съдя по това което си написал, за резултатите!

Та защо не пробваш на някоя черна пластмаса, която можеш да намериш на всякъде и тогава да коментираш?(или направо да си изтриеш коментара)

За мен най добрата марка препарати за коли е http://www.armorall.com/(създава най малко проблеми)но единствения качествен продукт и е млякото за кожен салон.(не ми се вярва някой да си закупи такива качествени продукти)

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Пет 31 юли 2009 22:39

Не искам да обидя никой колега...

Но ще си кажа мнението какво мисля за хората които използват разни спрей-шитки или каквото и да е там за да "лъщи" колата ... (ще си го спестя)

Колите се нуждаят от чистота, прави стократно по добро впечатление...!

Потребителски аватар
dslm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dslm » Пон 03 авг 2009 4:36

: vw fen

Потребителски аватар
.:AEK:.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот .:AEK:. » Пет 07 авг 2009 19:18

Нека и аз споделя моят начин. Първо от магазин за автокозметика си купих Cernidlo - нещо като боя за обувки но е специално за брони. Фирмата е BIOline до колкото си спомням, но може и да Ви лъжа. Тубичката беше ето такава Изображение но с по - друга картинка отпред. Тубичката е 100ml и струва 4лв. Ще ви трябва и четка за рисуване и малка гъбичка или парцалче. Колата ми е Г3 с брони без кант с цвета на колата (всмисъл изцяло черни или в моят случаи сиви). Първо измивате броните добре изчаквате ги да изсъхнат и започвате да нанасяте с апликатора. Само пазете боята и е препоръчително да носите ръкавици и да не бързате. Минах колата с една ръка и я оставих малко на слънцето както е препоръчано на опаковката но според мен това не е толкова важно. След като изсъхне все още ще седи не както трябва но не се тревожете след втората ръка стават много добре. С четчицата за рисуване минавате около мигачите в бронята, другите пластмаси и под фаровете и решетките т.е. по трудно достъпните места. Гъбичката на препарата се сваля като я издърпате леко нагоре. По - горе споменатата гъбичка използвах, за да размажа равномерно когато натисна тубичката повече и за да не остават капки.
Минах и лайсните отстрани като реших да си купя автотиксо за 2.60лв,за да не изцапам боята, но с половин метър обиколих цялата кола защото то си лепне колкото и да го залепяте. Един съвет от мен - НЕ МИНАВАЙТЕ ЛАЙСНАТА НА БАГАЖНИКА, защото е друг вид пластмаса и не стои хубаво (според мен защото е гладка). Резултатът ми хареса толкова, че минах и дръжките на вратите.

Всичко ще ви излезне:
:arrow: Czernidlo - 4лв - може да се минат поне 2 коли с по 2 - 3 ръце без да се пести материал
:arrow: Четчица и гъбичка няма смисъл да коментирам
.. в крайна сметка времето си заслужаваше и за 2лв още повече. От тогава минаха две седмици карал съм в дъжд и държи без грешка и не се лепи прах.
Излиза по - евтино от Turtle Wax Black Chrome в пъти. :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re:

Мнениеот веселин » Пет 07 авг 2009 22:29

blue_shadow написа:Момчета, аз използвам ето този препарат, взех го от Practiker. Вече половин година пластмасите си стоят черни, като туко що излезли от завода :) Цената ако не се лъжа беше около 7лв.

Изображение

Това е истината за черни брони - бях писал , че без да искам капнах върху една тениска малко от боята - няма препарат с който да се изпере тва петно - няма Мелио , Вениш , Бонукс , Тайд за супермайки mhihi , гати и химията :bowdown

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пет 07 авг 2009 22:59

.:AEK:. написа:но с по - друга картинка отпред. Тубичката е 100ml и струва 4лв.
Излиза по - евтино от Turtle Wax Black Chrome в пъти. :wink:

:) За такъв тип продукт хич не се интересувам колко е евтино,или скъпо.
Но специално за това продуктче където го е показал колегата AEK,едно голямо ЗА,и от мен.
Ползвах го още на предишната ми кола...уникално е.За тази сума,да му се ненадява човек.
Иначе мисля беше полско.Добре че още се намира на пазара.
:wink:
ПП пробвал съм и камара щуротий на Turtle ваксовете,ама не ми пасват.
Директно ги харизвам на комшийте да мацат маздичките.

След като купих голфа тази броня беше чисто сива,доста се е пекла бингията.
Прикачени файлове
DSCN1305.JPG

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 16 авг 2009 8:15

това на nigrin дето съм дал снимка на предната страница е много добро-чаках да я поизмия няколко пъти да видим как е-еми все едно чисто нови пластмаси.цената му е 9 лева в практикер и е 500ml за разлика от костенурката която е 250

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Чет 03 сеп 2009 14:44

това е колата на мой приятел остава под надзор при мен..и днес си нямах работа
Та броните ги минах с гъбичка за обувки и резултата е забележим :) :beer
Изображение
Изображение

Върни се в “Направи си сам!”