Една чистачка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Една чистачка

Мнениеот parno » Пон 17 авг 2009 16:34

предлагам раздела да се заключи и да бъде само за четене,
защото така никой не чете
написано е 1234124 пъти как да я спреш в средата
мързи те да прехвърлиш 10 страници.
и не е само с тази тема така
пита се едно и също нещо до припадък

иначе да ти седи в средата се регулира като самото рамо го отвиеш от мотора и си го преместиш кадето ти е кеф на тебе

тая планка на електромотора сега в нармална позиция ти сочи на дясно, отвиваш гайката и я местиш са сочи нагоре или на долу, ако е нагоре реда е център- ляво- дясно- център, надолу е център- дясно- ляво- център.

въртиш гайката на мотора и местиш планката

vanko_vt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanko_vt » Сря 03 фев 2010 14:50

Колеги от 2 години съм с една чистачка но с грозното криво рамо (оригиналното) :shock Преди няколко дена видях един голф с рамо на Fiat Brava (задната чистачка) и се поразрових из форума на фиат и си поръчах една чистачка , тея дни ще ми я пратят ... та мислълта ми е ще видя дали шлиците пасват и ако стане ще кача снимки .... изглежда много красиво с такова рамо :banana

Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black-White » Пон 22 фев 2010 0:02

Искаме снимкииии :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 07 мар 2010 21:23

ето и от мен, от 3 4дни е така,чистачката е 54см, чисти добре, малко са лоши снимките извинявам се за което
Прикачени файлове
Изобр023.jpg
Изобр007.jpg
тука е с по къса чистачка и с оригиналното рамо

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Нед 07 мар 2010 21:45

zdravko_jett написа:ето и от мен, от 3 4дни е така,чистачката е 54см, чисти добре, малко са лоши снимките извинявам се за което

Колега не смяташ ли че с 2 рамена и с новите чистачки от този тип ще изглежда доста по добре отколкото е в момента?На mk3 би и отивало едно рамо, но на двойката въобще не ходи според мен.Все пак това си е лично мое мнение, всеки си прави колата така както му харесва :)
http://hid-bg.com/files/nbqianlong_203335_0.jpg

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 07 мар 2010 22:01

ми колега на мене ми харесва само мисля да е махна от средата,аз много отдавна исках така да е направя, но мисля че с едно по дебело рам от ланчиа или от фиат браво ще стои доста по добре от колкото е сега, сега само прави впечетление че е с една чистачка но ако беше по дебело рамото мисля ще щеше да е по друго ,ама така е всеки си има вкус и мнение

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 08 мар 2010 6:47

marto_vw написа:
zdravko_jett написа:ето и от мен, от 3 4дни е така,чистачката е 54см, чисти добре, малко са лоши снимките извинявам се за което

Колега не смяташ ли че с 2 рамена и с новите чистачки от този тип ще изглежда доста по добре отколкото е в момента?На mk3 би и отивало едно рамо, но на двойката въобще не ходи според мен.Все пак това си е лично мое мнение, всеки си прави колата така както му харесва :)
http://hid-bg.com/files/nbqianlong_203335_0.jpg

на 3ката рамената се скриват зад капака
как реши че на нея точно ще й ходи mhihi

Потребителски аватар
kratunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kratunata » Вто 16 мар 2010 13:44

така имам следните проблеми единият е че чистачката спира всеки път където си поиска колкото и да нагласям рамото ,но това не е толкова важно по важното е че като я спра аз от една от двете страни тя тръгва да се връща сама включва моторчето за малко при положение че лостчето е върнато в краино положение преди си мислех че когато е валяло е укъсило някъде но сега без да пипам нищо в топло и сухо време пак ми го прави тоя номер и незнам от какво може да е някой ако има идеи да сподели :beer

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 мар 2010 15:55

kratunata написа:така имам следните проблеми единият е че чистачката спира всеки път където си поиска колкото и да нагласям рамото ,но това не е толкова важно по важното е че като я спра аз от една от двете страни тя тръгва да се връща сама включва моторчето за малко при положение че лостчето е върнато в краино положение преди си мислех че когато е валяло е укъсило някъде но сега без да пипам нищо в топло и сухо време пак ми го прави тоя номер и незнам от какво може да е някой ако има идеи да сподели :beer
мисля че всичко ще се оправи ако свалиш моторчето и почистиш пистичките и четките там където се намира предавателното механизъмче има едно пластмасово капаче със щипчици отваряш внимателно,ще видиш че грестта е станала на дъфка маджун почистваш с бензинче или кореселин и смазване на ново а гресчица аз сложих и малко масло и всичко е ток имал съм го тоя проблем със спирането където си иска и с това почистване се реши проблема за има няма 20минути работа е

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 09 авг 2010 8:46

От доста време и аз съм с една чистачка , и чесно да си кажа , по-добре да сте с две чистачки , отколкото с една по средата :screwy

п.с. Нищо против никои , въпрос на вкус и предпочитание ... :beer

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Вто 15 фев 2011 19:58

Някои нещо за пасат б3 има ли като идея,същата ли е процедурата?
П.п мисля,че на това голямо корабче ще заспи

Потребителски аватар
unusual
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот unusual » Вто 08 мар 2011 15:57

здр. колеги наистина интересна тема но искам да попитам полицаите не правят ли проблем ако чистачката е по средата разделяща прозореца и също така искам да попитам някой знае ли до колко см. е позволено да бъде лепенката на предния прозорец благодаря :) :banana

Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black-White » Вто 08 мар 2011 17:04

unusual написа:здр. колеги наистина интересна тема но искам да попитам полицаите не правят ли проблем ако чистачката е по средата разделяща прозореца и също така искам да попитам някой знае ли до колко см. е позволено да бъде лепенката на предния прозорец благодаря :) :banana

за чистачката няма за какво да ти правят проблем ти си имаш чистачка и като завали можеш да си изчистиш стъклото,а за лепенката попринцип знам аз,че изобщо нямаш право да лепиш ... друг е въпроса кой го спазва mhihi

Потребителски аватар
unusual
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот unusual » Вто 08 мар 2011 22:22

Black-White написа:
unusual написа:здр. колеги наистина интересна тема но искам да попитам полицаите не правят ли проблем ако чистачката е по средата разделяща прозореца и също така искам да попитам някой знае ли до колко см. е позволено да бъде лепенката на предния прозорец благодаря :) :banana

за чистачката няма за какво да ти правят проблем ти си имаш чистачка и като завали можеш да си изчистиш стъклото,а за лепенката попринцип знам аз,че изобщо нямаш право да лепиш ... друг е въпроса кой го спазва mhihi

ми колега мен за една плушена играчка искаха да ме спират от движение пак тази чистачка вирната посредата на прозореца незнам просто :p :dummy:

Потребителски аватар
chavdar123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavdar123 » Сря 13 апр 2011 15:58

Фиш за една чистачка: Аз карам с една чистачка половин година вече и нямах проблем и си ми чистеше доволно, но днес се появи проблем когато господин полицая хвърли око на едната чистачка. Само мерцедес и някакъв модел на ситроен били с 1 за останалите коли трябва да се мине техно тест пред ДАИ и така :) аз естествено нямам заверена една чистачка от даи та да ми е честит фиша от 30лв за една чистачка :) която сега отивам да си я оправя пак на две :Mr Green Fun

Върни се в “Направи си сам!”