Добавяне на Traction Control на Голф4 (ABS->ABS+EDS+MSR+ASR)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Добавяне на Traction Control на Голф4 (ABS->ABS+EDS+MSR+
Колеги аз търся някой да се заеме с електрониката не съм слагал никога токова нещо и не се наемам да си го права сам (после много ще ме боли глава ако се объркат нещата) . Ако някой който е слагал АСР на голфчето си и има свободно време да пише на лично аз съм от Враца и разстоянията не ме бъркат , разбира се ще почерпя след свършената работа .
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Модулчето днес пристигна от Англия и вече е монтирано на колата ( Vw Golf 4 GTI ) Двигателя е AGU ! . Веднага след монтажа ( колата я вдигнахме на подемник ) дадох контакт...и лампата светна и изгасна ...запалих,включих 1-рва и дадох гас ...лампата почна да мига и се усети как ASR-а не дава на двигателя да вдигне обороти....с натисната до доло гас държеше 2000-2200 оборота и лампата мигаше....чу се също щракането на EDS/EDL-а които насичаше движението на гумите.
След това я тествах на сух асвалт на един много " мазен " завой в който винаги като влезна с гас и тръгваше напред ....днес това не се получи.
Вече се радвам и на новата лампа на таблото

След това я тествах на сух асвалт на един много " мазен " завой в който винаги като влезна с гас и тръгваше напред ....днес това не се получи.
Вече се радвам и на новата лампа на таблото

kat007 написа:Модулчето днес пристигна от Англия и вече е монтирано на колата ( Vw Golf 4 GTI ) Двигателя е AGU ! . Веднага след монтажа ( колата я вдигнахме на подемник ) дадох контакт...и лампата светна и изгасна ...запалих,включих 1-рва и дадох гас ...лампата почна да мига и се усети как ASR-а не дава на двигателя да вдигне обороти....с натисната до доло гас държеше 2000-2200 оборота и лампата мигаше....чу се също щракането на EDS/EDL-а които насичаше движението на гумите.
Вече се радвам и на новата лампа на таблото![]()
Честито!
Впечатления от новия сняг?
- kat007

- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Колеги дайте идея къде в София да отида да ми вържат копчето за да изключвам ASR. Отказах се сам да правя това нещо, не искам да стане белята. Къде в София като отида и примерно им дам схемата, няма да ме гледат умно.
Благодаря ви предварително.
Благодаря ви предварително.

- kat007
Мене ме интересува същото
Вече сме двама на опашката

Вече сме двама на опашката

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Здравейте колеги. Знам, че става дума за Голф а мен ме интересува Пасат но търся информация само за съвместимостта на АБС блоковете. Ровя се вече много дни и не намирам това което ме интересува, или просто не търся както трябва. Та моя блок е с номер 8Е0 614 111 B, Component: ABS/EDS 5.3 FRONT D00 и е само ABS и EDS. Намерил съм блок с ASR с номер 8Е0 614 111 AH но не намирам инфо дали мога да ги заместя. За блока с ASR имам ел. схема за Бензинов Пасат 99 г. Не намирам обаче схема за дизелов мотор какъвто е моя. Предполагам ще трябва да разместват кабели ако въобще става номера. Главно ме интересува дали блоковете са заменяеми или не за да знам дали да го купувам, защото след това връщането ще е трудно най-вероятно.
Благодаря
Само да добавя, че в програмите ATRIS и Autodata има разлики в пиновете на буксата. Ако има колеги които разполагат с някакъв софтуер и могат също да погледнат ще е супер. Допълнително един от кабелите на ASR модула отива в Transmission control module a не знам като нямам ASR имам ли такъв модул, нямам ли?
Благодаря
Само да добавя, че в програмите ATRIS и Autodata има разлики в пиновете на буксата. Ако има колеги които разполагат с някакъв софтуер и могат също да погледнат ще е супер. Допълнително един от кабелите на ASR модула отива в Transmission control module a не знам като нямам ASR имам ли такъв модул, нямам ли?
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
penko_pulev написа:Здравейте колеги. Знам, че става дума за Голф а мен ме интересува Пасат но търся информация само за съвместимостта на АБС блоковете. Ровя се вече много дни и не намирам това което ме интересува, или просто не търся както трябва. Та моя блок е с номер 8Е0 614 111 B, Component: ABS/EDS 5.3 FRONT D00 и е само ABS и EDS. Намерил съм блок с ASR с номер 8Е0 614 111 AH но не намирам инфо дали мога да ги заместя. За блока с ASR имам ел. схема за Бензинов Пасат 99 г. Не намирам обаче схема за дизелов мотор какъвто е моя. Предполагам ще трябва да разместват кабели ако въобще става номера. Главно ме интересува дали блоковете са заменяеми или не за да знам дали да го купувам, защото след това връщането ще е трудно най-вероятно.
Благодаря
Най-лесно ще ти е, ако пиновете за захранването отговарят (което е почти сигурно) то тогава слагай модула и ако има разлика ще изкара съответната грешка. Погледни каква е та, съответно по схемата пренареди пиновете и си готов. Не вярвам да има чак някаква фрапираща разлика м/у Дизел и Бензин.
Поне при мен нямаше тук:
Поставяне на ESP на Голф 3 1.9TDI
-
Благодаря за отговора колега. Чел съм темата ти няколко пъти
Притеснява ме ето това:
Това са схемите от Аутодатата и се виждат разликите... И двете схеми за са Пасат 99г. ТДИ, като едната е за ASR a другата е за ABS. При мен на Пасата с AFN мотор липсва Transmission control module. Не знам каква му е функцията на този модул и дали ще работи коректно ASR-a без него.
Поздрави и благодаря
ПП. Този модул е за автоматична скоростна кутия ми се струва. Дали е така, вие какво мислите? ABS модула който искам да купя е от 2,5 ТДИ Автоматик Объркал съм се, че е от 1,8Т. Лошото е, че в Аутодатата не се споменава на схемата дали този модул е само за автоматик или по принцип го има в колите с ASR?!? Нямам ЕТКА а и не ми се играе да я качвам. Трудно ми е да се оправя с нея и за това.... Ако трансмисионния модул е само за автоматик то няма ли да трябва кодировка на ASR за механична кутия. Ako не то разликата в схемите е само 6 пина. На две от колелата и кабелите за копчето и подсветката на таблото. Още един въпрос... КАто взема модула с ASR, мога ли директно да го вържа още пред Еконта за буксата на ABS-a и да му пусна диагностика на мястос VAG kom ???

Това са схемите от Аутодатата и се виждат разликите... И двете схеми за са Пасат 99г. ТДИ, като едната е за ASR a другата е за ABS. При мен на Пасата с AFN мотор липсва Transmission control module. Не знам каква му е функцията на този модул и дали ще работи коректно ASR-a без него.
Поздрави и благодаря
ПП. Този модул е за автоматична скоростна кутия ми се струва. Дали е така, вие какво мислите? ABS модула който искам да купя е от 2,5 ТДИ Автоматик Объркал съм се, че е от 1,8Т. Лошото е, че в Аутодатата не се споменава на схемата дали този модул е само за автоматик или по принцип го има в колите с ASR?!? Нямам ЕТКА а и не ми се играе да я качвам. Трудно ми е да се оправя с нея и за това.... Ако трансмисионния модул е само за автоматик то няма ли да трябва кодировка на ASR за механична кутия. Ako не то разликата в схемите е само 6 пина. На две от колелата и кабелите за копчето и подсветката на таблото. Още един въпрос... КАто взема модула с ASR, мога ли директно да го вържа още пред Еконта за буксата на ABS-a и да му пусна диагностика на мястос VAG kom ???
- svetliosabev
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1Z 1995
Колга, мисля че номера при тебе няма да мине само с ASR модула. АFN са с MSA15 ECU, а за този вид екстра ти е нужна CAN, която липсва при MSA15. Нека колегите ме поправят ако греша. 

- policevidin
penko_pulev написа:Благодаря за отговора колега. Чел съм темата ти няколко пътиПритеснява ме ето това:
Поздрави и благодаря
Въпросният Transmission control module това е компютъра на Автоматичната скоростна кутия, който я управлява. НЕ е нужно да го имаш и НЕ е пречка. Проблемът е въпросната кан комуникация по която модулът на АБС и главният компютър комуникират. Проблема е че по тази комуникация АБС модулът нарежда на ЕКУто да спъне нютоните на двигателя за да преустанови буксуването. Схемите които си постнал са за Пассат с компютър EDC15 той е с 2букси, голяма и малка като едната (голямата) е скосена в единият край. Тези компютри се монтират в пассатите след 98г. водят се АФН.Има и друг вид АФН които са с компютри МСА15.5 те са с 1 букса и се монтират само 1 година и половина 97г те нямат КАН и приличат на тези м/у 93-96г при всички Голфове,венто,пассат 1.9ТДИ 90к.с.
Колегата по-горе е прав.
Провери си компютъра на колата ако е с 2 букси то имаш надежда, ако е с една, въобще не се залъгвай , няма да стане .
Чакам отговора ти, и това че си с 2букси не е 100% сигурно,че има КАН, НО ако си с 2 букси и нямаш КАН, може да си закупиш такъв с КАН и Аз ще ти направя подарък като ти махна Имобилайзера безплатно.
-
Благодарности за отговорите. Нека да видя дали съм разбрал правилно. Ако ЕКУ-то ми е с 2 букси може би имам CAN, ако е с една то нямам CAN. Варианта е да купя компютър с CAN комуникаця и то такъв с 2 букси (ако и моят е с 2 разбира се). А има ли вариант да взема компютъра от колата от която взимам ABS блока? Той е с CAN и предполагам е с две букси, но трябва и аз да ги имам на моя. Колата донор е Пасат ТДИ ПД 116 к.с. а в момента няма как да погледна моя комп. с колко букси е защото колата не е при мен.... Тези дни ще погледна и ще пиша допълнително относно компютъра с колко букси е.
Благодаря отново
Благодаря отново
- policevidin
penko_pulev написа:Благодарности за отговорите. Нека да видя дали съм разбрал правилно. Ако ЕКУ-то ми е с 2 букси може би имам CAN, ако е с една то нямам CAN. Варианта е да купя компютър с CAN комуникаця и то такъв с 2 букси (ако и моят е с 2 разбира се). А има ли вариант да взема компютъра от колата от която взимам ABS блока? Той е с CAN и предполагам е с две букси, но трябва и аз да ги имам на моя. Колата донор е Пасат ТДИ ПД 116 к.с. а в момента няма как да погледна моя комп. с колко букси е защото колата не е при мен.... Тези дни ще погледна и ще пиша допълнително относно компютъра с колко букси е.
Благодаря отново
Да, разбрал си правилни (до някъде) компютъра от помпа дюза може да стане само в багажника на твоята кола.

Няма как да сложиш този компютър на твоята кола защото не е помпа дюза. А и компютъра на помпа дюза е ЕDC15P той също е с две букси но нямат нищо общо. Има и друг вид компютър води се EDC15V,VM+ те се монтират на автомобилите (ВАГ) м/у 2000г и 2002г ТДИ. С роторна помпа. (90-110к.с.)
-

Благодаря още веднъж за разясненията колеги

- policevidin
penko_pulev написа::bowdown Е сега вече разбрах за какво иде реч. Информацията която ми дадохте, 2 седмици не можах да я прочета из нета. Или не съм търсил както трябва или за Пасат няма информация. Иначе за Голф инфо колкото искаш по чуждите форуми. Буксата я проверих между другото.... голямата е и е само еднаТака, че ASR няма да има за мен
![]()
Благодаря още веднъж за разясненията колеги
Компромисният вариант, сложи си ЕDL.