Някой би ли обяснил по-точно самата активация през Ваг-Ком как се прави? До сега съм работил точно веднъж и то за 10-15 мин и не съм много наясно как да се активира. Всъщност мисля, че го активирах, но не съм сигурен затова питам.
edit: Още един въпрос, който ми стана неясен. При положение, че имам оригинално лостче, не би трябвало да прекарвам кабели, а просто да го закача за буксата, която е някъде при бушоните и след това активирам през Ваг-Ком или ?
Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)
С VAG-COM се логваш (функция 11)
и се въввежда код 11463. Това е.
За да се провери дали е активирано във меасуринг блокс, група 06 ако 4то поле има стойност 255 темпомата е изключен, ако е 0 е включен.
и се въввежда код 11463. Това е.
За да се провери дали е активирано във меасуринг блокс, група 06 ако 4то поле има стойност 255 темпомата е изключен, ако е 0 е включен.

В крайна сметка активен ли е? На други хора съм виждал да пише Cruise Control, а при мен няма нищо само и единствено 0-лата. В крайна сметка активен ли е според вас или точно обратното ?
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
активиран е софтуерно,но не е включен механично
Благодаря за конкретния отговор. Това ме интересуваше. Края на седмицата ще се монтира и самото лостче с темпомата. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
g.enchev написа:Благодаря за конкретния отговор. Това ме интересуваше. Края на седмицата ще се монтира и самото лостче с темпомата.
КОЛЕГА АКО ДОСЕГА СИ НЯМАЛ ТЕМПОМАТ И ДА СЛОЖИШ ОРИГИНАЛНО ЛОСТЧЕ НЯМА КАК ДА ТРЪГНЕ ЗАЩОТО Е НЕОБХОДИМ КАБЕЛ.
Колеги даите линк за vag-com който да е каракнат,за да може да се правят повече функций.
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
колеги, може ли малко инфо за ауди а4 110 тди (afn) 1997ма
не можем да намерим буксата, позачетох се малко и стигнах до извода че някакво окабеляване може и да липвса на пасат/ауди, моля ако някой знае кои са жичките сет ресет и он да драсне, и от къде най-близо по инсталацията можем да ги вземем ?? че колата е разколачена цялата и това чака
поздрави
не можем да намерим буксата, позачетох се малко и стигнах до извода че някакво окабеляване може и да липвса на пасат/ауди, моля ако някой знае кои са жичките сет ресет и он да драсне, и от къде най-близо по инсталацията можем да ги вземем ?? че колата е разколачена цялата и това чака
поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте на всички,
Днес се рових цял ден в едно Поло 1,4TDI AMF, 2000г. Активирах темпомата с ваг-ком и започнах да търся буксата обаче няма. Не мога да намеря за този мотор на кои крачета е от компа за да пусна нови кабели. Някой ако може да помага
Днес се рових цял ден в едно Поло 1,4TDI AMF, 2000г. Активирах темпомата с ваг-ком и започнах да търся буксата обаче няма. Не мога да намеря за този мотор на кои крачета е от компа за да пусна нови кабели. Някой ако може да помага

nmikov написа:Здравейте на всички,
Коя букса те интересува

- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
yofi написа:Не знам за коя букса говориш колега.Но ако е тази 10 пиновата за темпомата се намира от долу под кормилото във дясно най от зад.Но за да я свалиш трябва да свалиш от пред чистачките и кората.Там ще видиш една кутия.Вътре е букса 10 от там трябва да я разглобиш за да може да се свали после от долу.А ако питаш за 16 пи буксата за връзка компа-колата мислиа че се намира като свалиш пеплника на колата.Дано сам ти бил от полза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Става въпрос за буксата на компа за управление на двигателя. На тази букса кои пинове са за темпомата.
Моя комп го намерих и е под дясната кора пред предното стъкло и достъпа е лесен - не се свалят чистачките, но не занам кои пинове липсват (защото букса за темпомата в купето не открих, схема в елса имам, но за този мотор не дават вариант с темпомат, а в аутодата няма инфо)
Моя комп го намерих и е под дясната кора пред предното стъкло и достъпа е лесен - не се свалят чистачките, но не занам кои пинове липсват (защото букса за темпомата в купето не открих, схема в елса имам, но за този мотор не дават вариант с темпомат, а в аутодата няма инфо)
- ^SpArCo^WRC
- Автомобил:
- Двигател:
Някой колега от Варна може ли да ми направи темпомат
колата е голф 3 TDI (AFN)мотор.Мн съм навит за такава екстра ама с кабелите нещо не съм на ти. естествено ще почерпя каквото трябва 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За Поло 1,4 ТДИ крачетата от ECU модула са показани в прикачената снимка.
за Пасат 1.9 ТДИ ПД са същите крачета и подобни на цвят кабели.
Само не съм сигурен за set res цветовете да не ги размених.
Днес пуснах в действие темпомата на едно поло 1.4 ТДИ ПД и един пасат 1,9 ТДИ ПД
за Пасат 1.9 ТДИ ПД са същите крачета и подобни на цвят кабели.
Само не съм сигурен за set res цветовете да не ги размених.
Днес пуснах в действие темпомата на едно поло 1.4 ТДИ ПД и един пасат 1,9 ТДИ ПД

- Прикачени файлове
-
- 1.pdf
- (135.25 KиБ) Свален 490 пъти
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
колеги, pinout за 6 пиновата букса на пасат и ауди ?
някой знае ли коя жичка за какво е ? сикаме да вържем темпомата но няма да използваме оригинален лост и ни трябва инфо коя жичка от буксата за какво е ?
някой знае ли коя жичка за какво е ? сикаме да вържем темпомата но няма да използваме оригинален лост и ни трябва инфо коя жичка от буксата за какво е ?