При ориг. монтирани джанти без фланци при ЕТ35 примерно лагерите не са ли натоварени повече, отколкото на същите джанти да се монтират 20мм фланци, защото с фланците ЕТто става 15(ако приемем че са 20мм фланците), а лагерите са най разтоварени ако джантата е на нула !
В другата посока вече в минусово ЕТ пак започва да се натоварват ...
Но да, теглото на фланците, колкото и да се леки оказват някакво влияние, както и по-дългите болтове, но това е незначително ...
Аз съм с 20мм фланци и джанти ЕТ38 и широки 6,5J
Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4
JC написа:При ориг. монтирани джанти без фланци при ЕТ35 примерно лагерите не са ли натоварени повече, отколкото на същите джанти да се монтират 20мм фланци, защото с фланците ЕТто става 15(ако приемем че са 20мм фланците), а лагерите са най разтоварени ако джантата е на нула !
Има логика

В момента отзад с фланците съм с ЕТ2,3

- tupalka
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR
това не е вярно, лагерите не са ти разположени на най-външната точка на главината(диска), там от където започва джантата за да може да не се натоварва при ет-0.
tupalka написа:това не е вярно, лагерите не са ти разположени на най-външната точка на главината(диска), там от където започва джантата за да може да не се натоварва при ет-0.
И ти си прав, лагерите са по-навътре и е логично с положително ЕТ35-40мм да са на център приблизително ...
Winner25 написа:DoH_KuXoT написа: за смъкването, мисля го мисля го и все не мога да се навия, много ми е сложно по софия и пред блока и пред работата все е ниско. Оня ден паркирах на един не много висик бордюр , качих само задните колела и ножа закачи...
Ами ако я смъкнеш може да си сложиш оригиналния ножГарантирам че с тесен нож, но по ниска ще изглежда много по-добре от сега
![]()
вярно е

JC написа:При ориг. монтирани джанти без фланци при ЕТ35 примерно лагерите не са ли натоварени повече, отколкото на същите джанти да се монтират 20мм фланци, защото с фланците ЕТто става 15(ако приемем че са 20мм фланците), а лагерите са най разтоварени ако джантата е на нула !
В другата посока вече в минусово ЕТ пак започва да се натоварват ...
Но да, теглото на фланците, колкото и да се леки оказват някакво влияние, както и по-дългите болтове, но това е незначително ...
Аз съм с 20мм фланци и джанти ЕТ38 и широки 6,5J
не е най разтоварена като е нула ет-то. Защото ЕТ е разстоянието от делителната равнина на джантата и монтажната й повърност. А лагера е изместен навътре от тази равнина.
- gogo_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Примерно ако сложа фланци по 20мм. каква дължина трябва да имат болтовете?оригиналните стават ли т.е. от железните джанти????
направи си хубави фланци с 8 отвора, 4 с резба и 4 преходни за стягане на фланеца към главината. Това е най-сигурния начин
- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
gogo_TDI написа:Примерно ако сложа фланци по 20мм. каква дължина трябва да имат болтовете?оригиналните стават ли т.е. от железните джанти????
По добре с 8 отвора както каза колегата
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Aко не искаш да са с 8 отвора, а с 4 ти трябват с 20мм по-дълги болтове от твойте 

след поредното разлепване на гума, снощи монтирах 4бр Bridgestone Turanza 215/45 16 малко по височки са от 195/45 16 обаче ми писна да правя гуми и да слагам резервни сутрин преди работа с ризка и сако...
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Обаче си е супер красота да видиш комби с широки джанти.......пък ако е ниско направо почват да ми текът лигите
Не съм с пасат но...

Не съм с пасат но...

- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
Абе да ти кажа друго си е като си малко нисък
особенно ако си със широки джанти,сякаш повече ме дърви 
П.п сори за кофти качеството ама от телефон,в движение

П.п сори за кофти качеството ама от телефон,в движение