Ремонт на парно - Пасат B3 + снимки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ремонт на парно - Пасат B3 + снимки
Нали знаете,че само хубавите Бер,Валео и оригиналните имат спирали, евтините са с кухи тръбички и някой даже не топлят добре,така че преди да сменяте купете нещо истинско 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Именно,то ако бяха 20 лв. нямаше да си играя.
Оказа се,че пластмасовите червеи са всъщност от бронзова тел.Не казвам медна,понеже е многояка,като стоманизирана.Това с бутането не става,понеже във всяка тръба са отделни 2 парчета.След 2 часа борба успях да извадя едната,после с нея извадих другите,като навивах първата в тях.Общо от 16 дупки отпуших 6 от спиралите,другите ги оставих.Всичко е изрядно,водата циркулира.Ще е зор затварянето,тея щипки няма с кво да ги натискам,инъче ги отварях с зъболекарски клещи.Имам притеснения че ще протече.Имам и страх,да не съм пробил някоя тръбичка докато се мъчих с тея телища.Имам страх и да не байпасира водата вътре,не видях сериозен натиск от преградата да е имал.Абе въобще много страх,може да не го сложа ама може и да го сложа.Това е.
Оказа се,че пластмасовите червеи са всъщност от бронзова тел.Не казвам медна,понеже е многояка,като стоманизирана.Това с бутането не става,понеже във всяка тръба са отделни 2 парчета.След 2 часа борба успях да извадя едната,после с нея извадих другите,като навивах първата в тях.Общо от 16 дупки отпуших 6 от спиралите,другите ги оставих.Всичко е изрядно,водата циркулира.Ще е зор затварянето,тея щипки няма с кво да ги натискам,инъче ги отварях с зъболекарски клещи.Имам притеснения че ще протече.Имам и страх,да не съм пробил някоя тръбичка докато се мъчих с тея телища.Имам страх и да не байпасира водата вътре,не видях сериозен натиск от преградата да е имал.Абе въобще много страх,може да не го сложа ама може и да го сложа.Това е.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Stenly написа:Нали знаете,че само хубавите Бер,Валео и оригиналните имат спирали, евтините са с кухи тръбички и някой даже не топлят добре,така че преди да сменяте купете нещо истинско
Моя е Валео и няма спирали
- Iezekil
И моя е Валео,94 набор.Спиралите не са такива,каквито написах.Излъсках ги,цвят на алуминий,твърдост на стомана.Предполагам алуминиева сплав.
- genov1
Ето схемата която обещах
9 е ключа, а 10 блокчето с резисторите и вентилатора
9 е ключа, а 10 блокчето с резисторите и вентилатора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оригиналните радиаторчета за парно, които се поставят в завода на VW имат общо 16 тръбички. Тези за 20-30 лв. дето сега се продават също имат 16 тръбички така ли? Някой знае ли нещо за материала на новите и за топлоотдаването по-подробно?
- Iezekil
Ами аз сложих некво без марка,с еда зелена точка.На външен вид нямаше разлика,освед да бяха мааалко по-рехави ламелите му.Беше и по-леко,но може да се дължи както на материала,така и на липсата на спиралите вътре.Видимо е от алумин,би трябвало да топлоотдава и топлоотдава,но не както трябва да бъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 6 месеца сложих радиаторче за парното ITN. Клапите са направени. Духа доста топло, ама ми се струва, че иска още малко. И като е слънчево времето навън парното пари леко на ръката, а през нощта не е толкова топло, какво мислите?
- genov1
Ква ти е колата. Качи се в същата с работещо парно да направиш разлика. Няма значение колко е студено навън, -10, -15, при изрядно парно трябва да се затопли цялото купе, след 10 км каране примерно, толкова че без яке да ти е топло
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 1.6 TD. Май за 10 км ще стопли малко. Ама все се кара на разстояние 4-7 км и като спра за 10 мин. изстива доста бързо. Прави ми впечатление, че самото купе не иска да се затопли бързо. Иначе какво мислите за ITN? И като си сложите ръката на духалките пари ли доста, примерно вечер?
- genov1
Няма значени сутрин обед вечер, при загрял двигател, да, трябва да пари. Но 4-5 км са малко за да стопли купето, дори със напълно изрядно парно. Покарай някой път 10, 20, 30 км и виж как ще е. Ако пак е същото може да си за помпа, може и радиаторчето да е от 'хубавите'
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като каза за помпа се сетих, тя е нова, на 3 месеца, марка DOLZ, какво мислите за нея, на обороти от тънкото маркуче в съда има плътна струя и като дам газ от помпата се усилва, а като дам повече газ излиза струята извън съда? Само предна част на помпата е.
Парното на дълъг път след 20-30 км почти пари и с яке и шапка става доста топло.
Парното на дълъг път след 20-30 км почти пари и с яке и шапка става доста топло.
- genov1
Ми значи всичко ти е Ок. Евентуално може термостата да е тръгнал да заминава ама това е бях кахър
-
- Автомобил:
- Двигател:
Термостата е нов, на 2 седмици, BEHR, взех да отваря на 84 градуса, вместо на 87-колкото трябва, заради лятото, да е леко охладен двигатела
Сега този BEHR за 19 лв. май не работи правилно, според мен загрява бавно, обаче като загрее държи все стрелката на средата, при спускане надолу изстива малко (нормално) и после на равен път си остава така изстинал.

- genov1
Не го пипай добре е термостата. Пали и газ