Автомобилът ви не загрява бързо - решение !

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Re: Автомобилът ви не загрява бързо - решение !

Мнениеот dandan » Вто 15 дек 2009 21:18

theultimate написа:Ако го запалиш достатъчно "дистанционно" примерно от балкона има сериозна опасност да не си намериш колата после :)

Това не го разбрах :?:

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Вто 15 дек 2009 21:40

Sasho_yovev написа:Аз имам нагревател на малкия кръг да загрява много бързо но мисля че е много силен и убива акумулатора ако го забравиш :) Ако иска някой може да измислим нещо :) Че на мен не ми е нужен

Колега дай малко повече инфо за този нагревател-от къде го взе, върши ли работа, за колко време ти загрява колата,че замръзваме в този студ а и мисля колата ще е по икономична, поправете ме ако греша. :beer

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 15 дек 2009 21:47

някой може ли да каже при какво показание на стрелката на таблото трябва вече да загрява радиятора(големия) и маркуча от водната помпа към радиятора това питам за голф2ка

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Вто 15 дек 2009 21:53

stelio_009 написа:
Sasho_yovev написа:Аз имам нагревател на малкия кръг да загрява много бързо но мисля че е много силен и убива акумулатора ако го забравиш :) Ако иска някой може да измислим нещо :) Че на мен не ми е нужен

Колега дай малко повече инфо за този нагревател-от къде го взе, върши ли работа, за колко време ти загрява колата,че замръзваме в този студ а и мисля колата ще е по икономична, поправете ме ако греша. :beer

Ами за подгряването на свещите се ползва електричеството произведено от ДВГ-то. Или така казано ще трябва да изхарчиш повече гориво отколкото енергия ще получиш като ток и съответно върнато като топлина в ДВГ-то или в купето.Същия ефект ще има ако си запалиш 2 минути например да работи на място колата. Ако ще е в купето имаше преди време едни вентилаторки дето се захранват на12V.
Истината е да имаш свестен термостат дето да затваря много добре. Останалото е свързано с изгаряне на гориво повече от предвиденото.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 15 дек 2009 21:55

Можеш ли да го снимаш как изглежда? Мисля да сложа нагревател на 220в, но до сега не ми е попаднало нещо компактно и мощно :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 15 дек 2009 22:09

Къде мислиш да го сложиш нагревателя :roll: .Като идея не е лошо но трябва да имаш гараж а пък то като имаш малко се обесмисля нагревателя.Ако имаше някъде по паркинга контакти :|

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 15 дек 2009 22:10

Що да се обезсмисля? И да имаш гараж пак колата ти е студена, друго е да се качиш и вече да имаш парно :)

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Вто 15 дек 2009 23:13

В гаража имам една снимка на двигатяля на нея преди изпаритела се вижда въпросният нагревател :) А по- подробни снимки ако искате утре, но чесно казано мисля да се разделям с него :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 16 дек 2009 19:22

А нали се сещате че с този нагревател си трябва и помпа, която да върти водата. Вр6 има допълнителна електрическа :wink:

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Сря 16 дек 2009 20:27

Има аларми с дистанционно палене.
(..представете си какво става ако си забравил
колата на скорост и пробваш да запалиш.. :twisted: )
Това с тръбите ми се струва грозно.
На старя голф сложих "велпапе" зад решетките
закрепен за щипките(Голф 3), а отдоло се изрязва
точно по отвора и просто се слага
от външната страна и не пада...
Иначе за Г4 май няма да стане.
По-принцип с хубав термостат за 3-4 километра трябва
да духне малко топло..

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Чет 17 дек 2009 17:12

Има аларми с дистанционно палене.
колата на скорост и пробваш да запалиш.. )

Те хората са помислили за това. Просто не е възможно да я запалиш на скорост-има си процедура когато си оставяш колата в противен случай просто ти намига и нищо не се случва.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 17 дек 2009 18:05

Хах а по един спомен на напълно студена кола на един хубав баир около половин, един километър си загря дизелчето та знае ли се :roll: Иначе примерно на някои коли има едно копченце което като го натиснеш и на празен ход държи високи ибороти и колата загрява много бързо (визирам Патфайндъра на Нисан), а това с картоните и какво ли още не си е чисто и просто за коли с калпави термостати, нормално колата трябва да не позволява веднъж загряла темп да и пада толкова много, освен ако не икономисвате с каране по инерция при минус 20 mhihi

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Чет 17 дек 2009 18:06

GTspecial написа:Има аларми с дистанционно палене.
колата на скорост и пробваш да запалиш.. :twisted: )
Това с тръбите ми се струва грозно.
На старя голф сложих "велпапе" зад решетките
закрепен за щипките(Голф 3), а отдоло се изрязва
точно по отвора и просто се слага
от външната страна и не пада...
Иначе за Г4 май няма да стане.
По-принцип с хубав термостат за 3-4 километра трябва
да духне малко топло..

Аз преди 3-4хил. км. си смених термостата, днеска погледнах за 1.5-2км.колата си загрява до 80 градуса и след това си пускам топлото :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 17 дек 2009 18:40

stelio_009 написа:за 1.5-2км.колата си загрява до 80 градуса
колега мног о бързо загрявя за 2км да вдигне 80 градуса малко е малко знам ли :?:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 дек 2009 20:28

Доста неверни неща наистина се изписаха от времената на соц.возилата с картони отпред. Колегата, който си снима щита (оригиналния немски) до радиатора е най-близо до истината. Моята също има такъв, понеже съм с малкия размер радиатор, предполагам с по-големи размери радиатор или го няма или е по-малък. Стои отляво на радиатора между пасажерския фар и самия радиатор. При Голф и Джета са малко различни, моят е нагоден от старата ми решетка (джетовска) към голфовата. А това за подгряването на антифриза е малко безсмислено щото за да е ефективен подгревателят трябва да е доста мощен - респ. да гълта доста ток. Оттам следва въпроса със смяна на алтернатора. Имам колега, който на Полото си (мотор APQ) си е слагал подгревни свещи от дизелов мотор с цел ГИ да превключва по-рано на газ (направена е на около 30-40 градуса на антифриза автоматично да минава на газ). Ефектът е... да не кажа нулев но близо, колата с включени подгревни свещи си товари стабилно алтернатора и той от своя страна мотора => повишен разход на гориво. Плюс това си смени и акумулатора, като разбира се остана съмнението дали тази "хитринка" не му разказа играта. За мен изправният термостат е единственото, което помага на мотора да загрее максимално бързо. След смяната на моя оригиналния колата си загрява много добре, достига работната си температура за около 3км в градски ненатоварен трафик с 2-3 спирания по светофари за по 15 секунди. Второто е - не си подгрявайте колите на място, доказано е, че по-бавно загряват, особено дизелите, направо може да брадясате :mrgreen:
Колегата, който спомена за оцета е прав според мен защото:
Ако колата е карана някога с вода (почти всяка кола) по металните й части от охладителната система се натрупва котлен камък (от чешмяната вода). От своя страна той пък се маха наистина с оцет - проверено е лично от мен, с малко бебе често се налага да се преварява чешмяна вода и тенджерата става просто :screwy Представете си кола, която се кара с вода за какво става дума...

Върни се в “Направи си сам!”