Гарнитура на капака на клапаните Голф 2 - смяна

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Гарнитура на капака на клапаните Голф 2 - смяна

Мнениеот zdravko_jett » Пон 15 мар 2010 19:10

дано да нямаш проблеми колега, и сега се сещам за нещо да те попитам,тези металните лаистни на капака седят ли си ти, мисля че с тях става по равномерно притискането и по добре да не би при тебе да ги няма някой да е сметнал че са излишни

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Вто 16 мар 2010 21:26

zdravko_jett написа:дано да нямаш проблеми колега, и сега се сещам за нещо да те попитам,тези металните лаистни на капака седят ли си ти, мисля че с тях става по равномерно притискането и по добре да не би при тебе да ги няма някой да е сметнал че са излишни

Да стоят си и са леко изкривени така, че като ги стегнеш да притискат равномерно капака, явно фабрично и са упорити.

Потребителски аватар
sasho_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho_87 » Вто 25 яну 2011 15:02

Колеги аз на моята jetta на капака на клапаните нямам гарнитура(само чержен силикон)и нямам никакъв теч на масло вече година и половина ,и преди това 4 години и половина по същия начин само със силикон :)

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 26 яну 2011 1:23

Аз пък кво ли не правих и пак си тече....:)
Коркова със силикон, коркова без силикон, коркова без силикон кисната във гореща вода...гумена без силикон, гумена със силикон.....смяна на капака....държи известно време и протича....Което подозира че се случва когато двигателя дигне малко по висока температура....

На пролет ще сменям масло....мисля пак да се пробвам...много ми се иска да имам една фрезичка, и един голям алуминиев блок...и да си направя капак....че с тая ламарина е ужасно

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 26 яну 2011 11:21

ZeroCool написа:Аз пък кво ли не правих и пак си тече....:)
Коркова със силикон, коркова без силикон, коркова без силикон кисната във гореща вода...гумена без силикон, гумена със силикон.....смяна на капака....държи известно време и протича....Което подозира че се случва когато двигателя дигне малко по висока температура....

На пролет ще сменям масло....мисля пак да се пробвам...много ми се иска да имам една фрезичка, и един голям алуминиев блок...и да си направя капак....че с тая ламарина е ужасно

Сигурен ли си ,че нямаш нещо криво по капака/главата ? Откъде протича?

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 26 яну 2011 15:02

а почистваш ли хубаво капака и главата преди да сложиш гарнитурата,силикон слагай само до снадките на гарнитурата със гумените маншони :да:

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 26 яну 2011 18:49

Капка съм го сменял...с такъв който бях сигурен че не е крив, макар да подозирам че стария ми също си е прав....чистим с обезмаслители, с бензини...от различни места си протича...най често отзад върху всмукателния колектор (AAM двигател)....незнам може да е от смотани гарнитури....на пролет ще се поохарча за една по оригиналдъ и ще видим....ни найстина мисля че ако колата се попрегрее малко и е почти задължително да почне да тече, понеже преди имах проблеми с нивото на антифриза...които вече са отстранени...Дори я бях давал на уж специялист да я сменя тая гарнитура...щото бях останал без нерви и пак си протече.

Ще пробвам пак...и накрая ще го заваря за главата тоя капак :) ;) :)

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 26 яну 2011 20:24

Старите Opel-и имат същия проблем,чувал съм от техни собственици че спира с нова коркова гарнитура намазана с лепило Прома :)

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 26 яну 2011 20:29

Achim Lauritzen написа:Старите Opel-и имат същия проблем,чувал съм от техни собственици че спира с нова коркова гарнитура намазана с лепило Прома :)

Промата едва ли ще издържи на жегата там :)
Но пък сигурно може да накра магистралите ти да не текат :)

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Сря 26 яну 2011 20:40

Все пак и капака на клапаните , и главата са алуминий , нормално е след определено време притегнати да се получат някакви кривини и гарнитурата да не може да ги обере на 100% ... Като казахте лепило , някой не е ли мазал с Курил ? То бая здраво си хваща ... mhihi

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 27 яну 2011 5:53

Ivan4u написа:Все пак и капака на клапаните , и главата са алуминий , нормално е след определено време притегнати да се получат някакви кривини и гарнитурата да не може да ги обере на 100% ... Като казахте лепило , някой не е ли мазал с Курил ? То бая здраво си хваща ... mhihi

Моя не е алуминиев....но много бих искал да е, щото нямаше да е толкова кекаф

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 27 яну 2011 6:38

Майката му е стягането корковата като се пренатегне и шурва :012:
Там се стяга със акъл а не със сила. Един познат на времето за една седмица смени 5 коркови 6-тата аз му я стегнах и я кара почти 2г без капка масло. Реши обаче да пипа дет не му е работа и пак с начале mhihi

valko67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valko67 » Чет 27 яну 2011 7:56

toni62 написа:преди да сложите коркова гарнитура я потопете в топла вода за около минута да омекне и след това без никакъв силикон се поставя . след време се притяга .издържа 2-3 години

Корк на сухо -4години никви ядове

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 27 яну 2011 16:59

toni62 написа:преди да сложите коркова гарнитура я потопете в топла вода за около минута да омекне и след това без никакъв силикон се поставя . след време се притяга .издържа 2-3 години

Има логика в това,по принцип корковите тапи се полагат в гореща вода преди да се сложат на бутилките,след като изстине се раздуват. :wink:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 27 яну 2011 18:59

Ми мойта я сменях преди две седмици,че сълзеше в единия край.Старата беше гумена,пак такава взех,уж някаква маркова и пак на същото място сълзи.А капака ми е алуминиев.Днес измих всичко,обезмаслих и сложих силикон от двете страни на гарнитурата.Само времето ще покаже дали ще държи :да:

Върни се в “Направи си сам!”