Идея за резервната гума

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Идея за резервната гума

Мнениеот muns61 » Сря 07 юли 2010 16:25

hooligans написа:е вие ме утепахте :shock
няма такава глупост, да си сложиш резервната гума при двигателя :screwy
Следващата стъпка , предполагам е двигателя , на мястото на резерната гума в багажника...

СМАРТ!!!

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 07 юли 2010 17:25

Следващата стъпка , предполагам е двигателя , на мястото на резерната гума в багажника...

Няма лошо и отпред още един двигател и караш кола с би-мотор. :banana

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 07 юли 2010 18:08

muns61 написа:

СМАРТ!!!

за мене ли ?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 07 юли 2010 18:11

hooligans написа:
muns61 написа:

СМАРТ!!!

за мене ли ?

..................................
:lol: :lol: :lol:
Автомобил СМАРТ! :D :D :D

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Сря 07 юли 2010 18:31

Абре колеги,пуснах темата защото ми се видя интересна,а вие се изпокарахте :drinking:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 07 юли 2010 19:03

skiper написа:Абре колеги,пуснах темата защото ми се видя интересна,а вие се изпокарахте :drinking:

Нормално,различни гледни точки,различни мнения.Но и различни коли,за добро или лошо mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 07 юли 2010 19:35

Mой познат е сложил патерицата отпред на Ауди - 80. Като го срещна, ще го снимам.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 07 юли 2010 21:06

Доста неща се изприказваха . В днешно време температурата въобще не е проблем , ако има такъв де .
Прави се 1 чувал от керамичен плат дето издържа само някакви си 980 -1260 гр Ц / различните производители дават темепературите в този диапазон. Кеф ти плат с дебелина 1 мм, кеф ти с 2 или 3 мм. Може да се ушие с губерка и изнищен конец от плата./ плата е тъкан/.
Това резервната ти гума да не е на дъното на багажника и да вадиш целия багаж навън или да е под купето - за да се изпоцапаш хубавичко с кал в дъждовно време е много практично. Изпадал съм и в 2 те ситуации , но определно е за предпочитане гумата да е в колата, а не под нея - като се изцапаш хубаво и няма къде да си измиеш ръцете/ пр. магистрала или някъде далеч от населено място където няма чешма, река наблизо. - мърлявиш волана

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 08 юли 2010 0:43

забавна тема се заформя :)

като стана дума за това дали да е на дъното или отдолу,от една страна наистина е кофти да е отвънка-различни атмосферни влияния и тн.от друга страна обаче си представяме ситуацията 4 човека и пълен багажник с сакове раници и какво ли не,недай си боже навън вали дъжд сняг или нещо друго с ГМО и пукаме гума.Първо трябва да извадим всичкия багаж,но не може да го озтавим на земята защо ще стане съвсем мазало,не можем и да го местим в купето защото няма място,но в крайна сметка измисляме нещо.Вадим ние чистата патерица и я слагаме на мястото на калната супкана гума,която пък трябва да си приберем в багажника и отново да върнем багажите.При първия вуканизатор процедурата се повтаря :banghead:

извода какъв е ? да я монтираме като на джип върху 5тата врата-там пък ще я напича слънцето лятото ,но пък ще предпазва ако някой реши да спира в задницата ви mhihi или да викаме пътна помощ ? а може би да живеем в нормална средностатистическа държава където наистина няма кал по пътищата дори при проливни дъждове,където няма дупки заради които се налага да си купуваме нови джанти,гуми та дори и окачване,да си купим спрейче което запушва до 5мм дупка и дори няма нужда да се помпи гумата(то в нормалните държави ако караш по пътя няма как да си направиш по голяма дупка освен ако не решиш да излиташ от пътя,но тогава и без това пътна помощ ще дойде)... не знам колеги.. ако пратят инжинерите които изобретяват днешните автомобили да видят по какви пътща ги караме тук... :horror: :horror: :horror: :horror: :bishop

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Чет 08 юли 2010 16:00

Ако ще се прави с цел да е по лесна за смяна резервната гума на път то трябва да се мисли място за крик и ключ за джанти под предния капак.Ами ако се наложи нещо да погледнеш под капака(лек ремонт) на път пак трябва да махаш резервната гума и да се цапаш :screwy mhihi

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Чет 08 юли 2010 19:21

като се заговори за цапане... още днес слагам един чифт ръкавици при резервната гума.... :012:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 08 юли 2010 19:34

ivanbl написа:като се заговори за цапане... още днес слагам един чифт ръкавици при резервната гума.... :012:

Ръкавиците са задължителни, но след посещемие при гумар си затягайте вие болтовете. Логиката на гумара е "По - добре да не се отвива, отколкото да падне" и стягат на умряло. Седял съм на пътя и съм спирал колите да ми дадат тръба, за да сваля спуканата гума.
:beer

Последна промяна от muns61 на Пет 09 юли 2010 15:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Пет 09 юли 2010 15:38

И аз си стягам гумите, казвам на гумара само да ги прихване да не се цапам :) Имам телескопичен клуч за джантите и с развиването нямам проблеми, но почнах да имам с резбите от тези пищови :beat_butt2

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 09 юли 2010 15:50

Той гайковерта има степени, обикновено от 1 до 4, но се стяга на макс. В предния ми пост пише защо.
Аз развивам на 4 и стягам на 2 и няма проблеми. Ама са ми идвали коли, дет съм развивал с 1,5 м тръба! И твоят ключ ще се озори! А такива, дето ми пилят да стягам, че да не падне колелото и проверяват пред мен как съм стегнал, ги стягам с тази тръба до умиране!
:mrgreen: :beer

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пет 09 юли 2010 20:23

muns61 написа:Той гайковерта има степени, обикновено от 1 до 4, но се стяга на макс. В предния ми пост пише защо.
Аз развивам на 4 и стягам на 2 и няма проблеми. Ама са ми идвали коли, дет съм развивал с 1,5 м тръба! И твоят ключ ще се озори! А такива, дето ми пилят да стягам, че да не падне колелото и проверяват пред мен как съм стегнал, ги стягам с тази тръба до умиране!
:mrgreen: :beer

И аз си проверявам болтовете вече....откакто щях да загубя задно дясно колело...и предпочитам сам да с ги стягам..

Върни се в “Направи си сам!”