Как да се предпазим от крадци?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е обаче ,рибарските кукички да са забити на тънко парче шперплат,който да е вързан за седалката
по този начин има шанс да намерите крадеца в колата и да му се и отбиете адно хубаво
Преди години един комшия ми гърмя по Жигулката в опит да я спаси от крадец.Верно че се изръсих доста да закърпя огромната дупка на задната врата ,през която се виждаше гумата ,но поне спаси колата пича.Онова крадливо к..ле е държал дулото на пушката на челото си за да не го простреля комшията и в борбата е гръмнал колата.Това се случва под балкона ми на 1 етаж на осветена улица.Тия п....чета просто нямат задръжки 
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
sa6o написа:Дааа добра тема..
Имам един приятел, той си взема чисто нова самара '93г.Радва и се около седмица. После колата изчезва. Преди година му казаха че е намерена в Украина и ако иска да ходи да си я взема.
Преди 8-9 години си взе голф 2, за да я опази направи следното:
1. Гараж с едно бясно куче отвън
2. Едно приспособление с газов патрон вътре за да се обезвреди трябва да се отвори дясната врата първо, ако отвориш лявата гърми. Моя човек още го е яд че само сълзливи патрони има а няма с нервно-паралитичен газ![]()
3. Добре изпитаната рецепта с 19 кукички първи номер разкалени и огънати нагоре, в добре оформена възглавничка за седалка
Нарочно си оставя колата от време навреме белким някой се НАНИЖЕ
Не си заслужава да го лежиш
Боеприпаси с нервно-паралитичен газ не съществуват. Този газ е под строг режим в тайни държавни агенции в някой страни. Нервно-паралитичния газ е смъртоносен - дори в изключително малка доза причинява смърт за няколко секунди. Нервно-паралитичните вещества спадат към общотоксичните бойно-отровни вещества. Техни по-популярни представители са зарин, зоман и табун. Както казах някой страни ги държът под строг режим и при военни акции могат да се използват за масови атаки, по-ефективно дори от атомна бомба.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Няколко идеи които съм мислил но нямям време да осъществя :
1. Две успоредни тънки медни жички под тапицерията на седалката свързани към високоволтов трансфертер (електрошокова палка).
2. Газов пиропатрон някаде до касетофона.
3.Nokia GPS модул заедно с един GSM някаде из колата, който да плюе GPS координатите с SMS при задействане на алармата или при позвъняване към него. (гледах има такъв софт. вече)
1. Две успоредни тънки медни жички под тапицерията на седалката свързани към високоволтов трансфертер (електрошокова палка).
2. Газов пиропатрон някаде до касетофона.
3.Nokia GPS модул заедно с един GSM някаде из колата, който да плюе GPS координатите с SMS при задействане на алармата или при позвъняване към него. (гледах има такъв софт. вече)
- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
всеки пише ама и всеки чете такаче само се минава на по високо ниво зашита-крадец! май каското му е майката колкото и да не ми се ще за стара кола ама това е?
Инак историите са полезно четиво!
На бившия ми шеф на авензиса е 2000г, пред офиса до орлов мост към 14 ч му откраднаха цялото табло дървено с радиото и врътките без звук! за 3 път каското плати ама си е разправия!
Инак историите са полезно четиво!
На бившия ми шеф на авензиса е 2000г, пред офиса до орлов мост към 14 ч му откраднаха цялото табло дървено с радиото и врътките без звук! за 3 път каското плати ама си е разправия!
- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
- ANDREYO
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1
ИЛИ като мистър биин сваляме волана и готово като на формула 1stas123 написа:примерно може да се направи скоростния лост да се вади и да се вкарва като в някакав щифт предполагам може да стане и то така че да не е опасно а ефекта е качва се крадеца и какво да види няма скорости
- pianev
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурност!
Преди около година и аз патих!Откраднаха ми Сирокото по сред бял ден в центъра на Пловдив.Арменец наркоман я отворил с някъв шперц, после го натикал в контактния ключ и запалил.Мислил съм да махам дръжките,ама нямам аларма,нито централно.Преди имах хубав касетофон,счупиха ми стъклото и го взеха.Чупили са ми стъклото и просто ей така,без да липсва нищо!Отваряли са я и без да личи как,без поражения!Мисля си,че набележат ли те-край!Каското връща пари,а чувството за сигурност,за нещо хубаво и твое?Пък и моята е 85-та година,замислят се!Сега съм си измислил начин да не пали,без копче.
Харесват ми идеите за сваляне на скоростния лост или волана,обаче немалко кражби стават докато те е нямало за минути.А като знаеш,че ей сега се връщаш едва ли ще ги сваляш,дори и да може.Все пак е интересно.Висок волтаж-ще помисля,но трябва да е безопасно за некрадци.Успех и поздрави!
Харесват ми идеите за сваляне на скоростния лост или волана,обаче немалко кражби стават докато те е нямало за минути.А като знаеш,че ей сега се връщаш едва ли ще ги сваляш,дори и да може.Все пак е интересно.Висок волтаж-ще помисля,но трябва да е безопасно за некрадци.Успех и поздрави!
-
b_stantchev
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да споделя, слизам днеска и тамън да влезна в колата(Голф 3) гледам некви стъкла. Равносметката - задно стъкло счупено/95 лв. с монтаж в Кобра/, задната кора открадната, заради 2 елипси дето имаше на нея/това още не съм го оправил/. А и откраднали некви инстументи. Колата е с аларма, която се е пуснала, ама не съм я чул. Нямам каско, ама вече сериозно се замислям...
Наистина, много неприятно преживяване. И това на паркинга пред нас. Пак хубаво, че не са гепили касетофона, ама това щото е стар сигурно
Наистина, много неприятно преживяване. И това на паркинга пред нас. Пак хубаво, че не са гепили касетофона, ама това щото е стар сигурно
един колега скоро се беше оплакъл как са му свалили всички говорители от колата барабар с плеара, огънали са му рамената на чистачките, нарязали гумите и не помня още какво...та мисълта ми е, че копелетата като се надрусат и не мислят, че евентуално трябва да побързат, или че може да ги хванеш...най-спокойно ще си ги развият, дано само не те набележат...
но все пак си пусни темата...дано е полезно
но все пак си пусни темата...дано е полезно
-
valkatamake
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам че постоянно споменавате тея аларми..
та 1 случка 1 приятел познава крадец на коли, и седели си на кафе 2мцата и пред до тях някаде паркирал някаф мерцедес слиза собстженика пиу-пиу алармата и заминаа някаде . и моя приятел казал ай на бас че не мой да я отвориш . крадеца отива точно за 5 минути се връща и оставя алармата на масата. тей че алармата според мен е само срещу аматьори и мисля че най- добре си е автокаското..
та 1 случка 1 приятел познава крадец на коли, и седели си на кафе 2мцата и пред до тях някаде паркирал някаф мерцедес слиза собстженика пиу-пиу алармата и заминаа някаде . и моя приятел казал ай на бас че не мой да я отвориш . крадеца отива точно за 5 минути се връща и оставя алармата на масата. тей че алармата според мен е само срещу аматьори и мисля че най- добре си е автокаското..
-
DTS-GOLF 4
- Автомобил:
- Двигател:
ГПС
Според мен алармите не помагат.
Решението е да си имаш лаптоп.
И тогава на колата слагаш някакво GPS или някакво проследително устройство.И тогава го скатаваш некаде по колата дет да не са вижда.
И следиш на лаптопа колата къде ти е в момента.Но и това си е глезотия и тя няма да е много евтина идея.
Решението е да си имаш лаптоп.
И тогава на колата слагаш някакво GPS или някакво проследително устройство.И тогава го скатаваш некаде по колата дет да не са вижда.
И следиш на лаптопа колата къде ти е в момента.Но и това си е глезотия и тя няма да е много евтина идея.