Как да се предпазим от крадци?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 01 фев 2007 16:56

Хубаво е обаче ,рибарските кукички да са забити на тънко парче шперплат,който да е вързан за седалката :twisted: :twisted: :twisted: по този начин има шанс да намерите крадеца в колата и да му се и отбиете адно хубаво :evil: Преди години един комшия ми гърмя по Жигулката в опит да я спаси от крадец.Верно че се изръсих доста да закърпя огромната дупка на задната врата ,през която се виждаше гумата ,но поне спаси колата пича.Онова крадливо к..ле е държал дулото на пушката на челото си за да не го простреля комшията и в борбата е гръмнал колата.Това се случва под балкона ми на 1 етаж на осветена улица.Тия п....чета просто нямат задръжки :evil:

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Чет 01 фев 2007 22:13

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 04 фев 2007 13:39

sa6o написа:Дааа добра тема..
Имам един приятел, той си взема чисто нова самара '93г.Радва и се около седмица. После колата изчезва. Преди година му казаха че е намерена в Украина и ако иска да ходи да си я взема.
Преди 8-9 години си взе голф 2, за да я опази направи следното:
1. Гараж с едно бясно куче отвън
2. Едно приспособление с газов патрон вътре за да се обезвреди трябва да се отвори дясната врата първо, ако отвориш лявата гърми. Моя човек още го е яд че само сълзливи патрони има а няма с нервно-паралитичен газ :twisted:
3. Добре изпитаната рецепта с 19 кукички първи номер разкалени и огънати нагоре, в добре оформена възглавничка за седалка

Нарочно си оставя колата от време навреме белким някой се НАНИЖЕ

Не си заслужава да го лежиш :wink:
Боеприпаси с нервно-паралитичен газ не съществуват. Този газ е под строг режим в тайни държавни агенции в някой страни. Нервно-паралитичния газ е смъртоносен - дори в изключително малка доза причинява смърт за няколко секунди. Нервно-паралитичните вещества спадат към общотоксичните бойно-отровни вещества. Техни по-популярни представители са зарин, зоман и табун. Както казах някой страни ги държът под строг режим и при военни акции могат да се използват за масови атаки, по-ефективно дори от атомна бомба.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 04 фев 2007 15:25

Няколко идеи които съм мислил но нямям време да осъществя :
1. Две успоредни тънки медни жички под тапицерията на седалката свързани към високоволтов трансфертер (електрошокова палка).
2. Газов пиропатрон някаде до касетофона.
3.Nokia GPS модул заедно с един GSM някаде из колата, който да плюе GPS координатите с SMS при задействане на алармата или при позвъняване към него. (гледах има такъв софт. вече)

Потребителски аватар
saiman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saiman » Сря 07 фев 2007 12:17

Здравейте колеги!

Мойто решение е най-просто и най-ефективно(поне аз така мисля)
1.Отивате на някой битак за коли
2.Купувате си една ключмаса
3.Вързвате я
4.И после да се мъчат да ви крадът колата , ама няма ток да я запалят :lol:

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Чет 08 фев 2007 0:51

всеки пише ама и всеки чете такаче само се минава на по високо ниво зашита-крадец! май каското му е майката колкото и да не ми се ще за стара кола ама това е?

Инак историите са полезно четиво!

На бившия ми шеф на авензиса е 2000г, пред офиса до орлов мост към 14 ч му откраднаха цялото табло дървено с радиото и врътките без звук! за 3 път каското плати ама си е разправия!

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Чет 08 фев 2007 0:54

според мен е писано доста по темата но не е лошо да се чуват и други мнения, това с ключ масата става ама крадат и коли които не са в движение-повредини та масата ли ще ги спре!

Потребителски аватар
stas123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stas123 » Чет 15 фев 2007 18:53

примерно може да се направи скоростния лост да се вади и да се вкарва като в някакав щифт предполагам може да стане и то така че да не е опасно а ефекта е качва се крадеца и какво да види няма скорости :)

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

1

Мнениеот ANDREYO » Чет 15 фев 2007 20:45

stas123 написа:примерно може да се направи скоростния лост да се вади и да се вкарва като в някакав щифт предполагам може да стане и то така че да не е опасно а ефекта е качва се крадеца и какво да види няма скорости :)
ИЛИ като мистър биин сваляме волана и готово като на формула 1

Потребителски аватар
pianev
Автомобил:
Двигател:

Сигурност!

Мнениеот pianev » Пон 19 фев 2007 17:13

Преди около година и аз патих!Откраднаха ми Сирокото по сред бял ден в центъра на Пловдив.Арменец наркоман я отворил с някъв шперц, после го натикал в контактния ключ и запалил.Мислил съм да махам дръжките,ама нямам аларма,нито централно.Преди имах хубав касетофон,счупиха ми стъклото и го взеха.Чупили са ми стъклото и просто ей така,без да липсва нищо!Отваряли са я и без да личи как,без поражения!Мисля си,че набележат ли те-край!Каското връща пари,а чувството за сигурност,за нещо хубаво и твое?Пък и моята е 85-та година,замислят се!Сега съм си измислил начин да не пали,без копче.
Харесват ми идеите за сваляне на скоростния лост или волана,обаче немалко кражби стават докато те е нямало за минути.А като знаеш,че ей сега се връщаш едва ли ще ги сваляш,дори и да може.Все пак е интересно.Висок волтаж-ще помисля,но трябва да е безопасно за некрадци.Успех и поздрави!

b_stantchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b_stantchev » Чет 15 мар 2007 14:48

И аз да споделя, слизам днеска и тамън да влезна в колата(Голф 3) гледам некви стъкла. Равносметката - задно стъкло счупено/95 лв. с монтаж в Кобра/, задната кора открадната, заради 2 елипси дето имаше на нея/това още не съм го оправил/. А и откраднали некви инстументи. Колата е с аларма, която се е пуснала, ама не съм я чул. Нямам каско, ама вече сериозно се замислям...
Наистина, много неприятно преживяване. И това на паркинга пред нас. Пак хубаво, че не са гепили касетофона, ама това щото е стар сигурно :)

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 15 мар 2007 15:05

сега ще кача 1 теме(само да си сваля сснимките от фотото)как си направих сам задната кора,и съм доста сигурен че ще им е трудно да я свалят.а тепърва да седат да развиват болче по болче от елипрсите .......надали,пък и е са толко здраво захванати че,лично се съмнявам да успят

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Чет 15 мар 2007 18:06

един колега скоро се беше оплакъл как са му свалили всички говорители от колата барабар с плеара, огънали са му рамената на чистачките, нарязали гумите и не помня още какво...та мисълта ми е, че копелетата като се надрусат и не мислят, че евентуално трябва да побързат, или че може да ги хванеш...най-спокойно ще си ги развият, дано само не те набележат...
но все пак си пусни темата...дано е полезно

valkatamake
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkatamake » Чет 15 мар 2007 21:02

Гледам че постоянно споменавате тея аларми..
та 1 случка 1 приятел познава крадец на коли, и седели си на кафе 2мцата и пред до тях някаде паркирал някаф мерцедес слиза собстженика пиу-пиу алармата и заминаа някаде . и моя приятел казал ай на бас че не мой да я отвориш . крадеца отива точно за 5 минути се връща и оставя алармата на масата. тей че алармата според мен е само срещу аматьори и мисля че най- добре си е автокаското..

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

ГПС

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Вто 17 юли 2007 22:24

Според мен алармите не помагат.
Решението е да си имаш лаптоп.
И тогава на колата слагаш някакво GPS или някакво проследително устройство.И тогава го скатаваш некаде по колата дет да не са вижда.
И следиш на лаптопа колата къде ти е в момента.Но и това си е глезотия и тя няма да е много евтина идея.

Върни се в “Направи си сам!”