Помощ за уред за обезвъздушаване на спирачки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
sim_ex
Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
Двигател: AVF

Re: Помощ за уред за обезвъздушаване на спирачки

Мнениеот sim_ex » Чет 15 яну 2015 13:31

Ако казанчето е било наполовина празно и се подмени 1 литър течност, то нивото пак си остава горе долу същото(най много един пръст повече от преди).Ясно , че не всички тук са инженери, но малко помислете преди да пишете. Аз топлата вода не съм я открил - eto w Ebay

http://www.ebay.de/itm/Bremsenentluftungsgerat-Bremsenentlufter-Kfz-Bremse-entluften-Entlufterflasche-/181122266458?pt=Kfz_Handwerkzeuge&hash=item2a2bba755a

30 Еwro и то без капачката към казанчето. Уреда е от най-популярните, само този продавач е продал 560.

и ако някой реши да освободи налягането първо откъм резервоара за течност - да ще пръска, ако обаче помиси човек преди да действа ще го изпусне откъм маркучето което нагнетява въздуха нали накрая му има вентил с игличка , и след това ще развие откъм резервоара. Малко акъл, ама на време са казали хората.

dreammaker
Автомобил: Mk2 golf
Двигател:

Re: Помощ за уред за обезвъздушаване на спирачки

Мнениеот dreammaker » Вто 24 мар 2015 21:28

sim_ex написа:Ако казанчето е било наполовина празно и се подмени 1 литър течност, то нивото пак си остава горе долу същото(най много един пръст повече от преди).Ясно , че не всички тук са инженери, но малко помислете преди да пишете. Аз топлата вода не съм я открил - eto w Ebay

http://www.ebay.de/itm/Bremsenentluftungsgerat-Bremsenentlufter-Kfz-Bremse-entluften-Entlufterflasche-/181122266458?pt=Kfz_Handwerkzeuge&hash=item2a2bba755a

30 Еwro и то без капачката към казанчето. Уреда е от най-популярните, само този продавач е продал 560.

и ако някой реши да освободи налягането първо откъм резервоара за течност - да ще пръска, ако обаче помиси човек преди да действа ще го изпусне откъм маркучето което нагнетява въздуха нали накрая му има вентил с игличка , и след това ще развие откъм резервоара. Малко акъл, ама на време са казали хората.

Така е.

Върни се в “Направи си сам!”