Светодиодно осветление (интериорно и екстериорно)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
KURASH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KURASH » Чет 14 дек 2006 19:09

Stenly - Да, наистина, колега, дай повече инфо за тези диоди, не съм виждал такива досга. От къде ги копуваш?
поздрави

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Пет 15 дек 2006 17:51

ето снимка и при мен как се е получило. От снимката се вижда , че е на петна , но иначе не е. Явно на снимките този ефект е доста засилен

Изображение

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Съб 16 дек 2006 10:22

Наистина на снимките излиза доста точкувано защото фото апарата не може да заснеме ефекта които се създава от дифракцията на светлината и при моите снимки чак гадно ми изглежда :D Нака поздрави станало е доста добре ще си направя опити със дифузни диоди с по висока яркост да видя какво ще стане , имам един въпрос за светловода на парното какви диоди си използвал дуфузни или остро насочени с висока яркост ? и колко броя ? защото аз правих таблото на това голфче със SMD диоди защото светловода беше капсолован и се наложи да пробивам малки дупчици в самата външна пластмаса за да достигна светловода и в самите дупчици монтирах диодите ще пратя тези дни снимки да се качат за разглеждане да си дадете мнението ! 8)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 16 дек 2006 21:51

Amorphiss,
:търсачкаа
ето тема от преди две години точно за тези неща.
има линкове, снимки, хинтове и т.н.
има и теми за видове диоди, резистори и пр.
минахме през синьо, червено....
мисля, че сега половината форум е с бяла подсветка на километражите. :wink:

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Съб 16 дек 2006 22:51

spam spam spam
Да ви подразня ли и аз малко :)
Изображение
верно фабрично си е така ама много ме кефииииииииииииии

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Нед 17 дек 2006 13:40

golfer не ме разбираи погрешно но смятам че темите се разминават доста защото моята идея е основно осветяване на вътрешността на колата изключая табло и копчета , а също така и осветление на автомобила от долу и всякакви нестандартни решения по които работя в момента и ще пусна снимки за да дадете мнение като светодиодни халогени , мигачи , огледала и т.н. всякакви глупости които ми ги ражда болния мозък :twisted: Ако се получава дублиране на някоя тема съжалявам но имаите малко търпение (седмица) и ще разберете защо съм пуснал отделна тема! Между другото последното нещо с което искам да се занимавам е подсветка на табло и копчета ама от немаи къде и нали не мога да отказвам :D

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Нед 17 дек 2006 19:11

за парното се разлепва ( по-скоро отчупва)пластмасата, и вътре са два светодиода , стандартни ( без да се пилят) 5мм. По един за лостчетата и за знаците. после се сглобява и залепва с поялника.

Потребителски аватар
yuurgen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yuurgen » Съб 03 мар 2007 18:12

така с тези много светодиоди няма ли да се изтощава бързо акумулатора и евентуално ако не , къде се връзват за да черпят ток ?

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Съб 03 мар 2007 18:29

Колега евала за усилията и за идеята... ама според мен малко се е получило "Цинганеро боб със зеле"....

Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ruskia » Съб 03 мар 2007 18:55

-Maxxx- написа:Колега евала за усилията и за идеята... ама според мен малко се е получило "Цинганеро боб със зеле"....

Евала, ама ми беше неудобно да го кажа...

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Нед 04 мар 2007 12:17

ruskia написа:
-Maxxx- написа:Колега евала за усилията и за идеята... ама според мен малко се е получило "Цинганеро боб със зеле"....

Евала, ама ми беше неудобно да го кажа...

То и на мен ми е неудобно да му го кажа, човека са е постарал и се е трудил да си го направи... обаче ако всички му казваме браво и си мислим, "аве малко не се е получил ефекта" каф е смисъла... по-добре да чуе истинско мнение, защото може да реши да го подобри по някакъв начин!!!

Пак казвам браво, защото за това трябва да се отделият 1-2 дена там да си го направиш, пък и не го прави всеки втори :)

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Пон 05 мар 2007 10:16

yuurgen написа:така с тези много светодиоди няма ли да се изтощава бързо акумулатора и евентуално ако не , къде се връзват за да черпят ток ?

Ако предишното ти осветление е ползвало една лампичка с нажежаема жичка (както са врътките на парното в Golf III), която е 1.2W, то токът през нея е 1.2W/12V=0.1A (или 100mA). На един такъв светодиод (с ограничителен резисто) токът е около 20mA. Тоест, 5 светодиода се равняват на една лампичка от 1.2W
Ако можеш да вържеш няколко светодиода последователно (примерно 4, с един общ ограничителен резистор) - токът през тях пак е 20mA, но вече 5 вериги с по 4 светодиода = 20 светодиода харчат толкова, колкото лампичката от 1.2W !!!
;)

Това в никакъв случай не пречи на акумулатора ако колата е запалана и той се зарежда, но както и в случая със забравена включена лампичка, след няколко дни (или седмица) акумулатора ще падне ако консумацията е 100-200 mA.

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Пон 05 мар 2007 10:28

Лесно бързо и просто за Г3:)
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=24214

Потребителски аватар
ivan_lv_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_lv_bg » Пон 05 мар 2007 22:14

добре, а колко са светодиодите под всяка седалка как са свързани и към кое се вързват даите някаква схема :)

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Съб 24 мар 2007 17:43

Абе хубаво е направено с дидодите,но ако тръгнете на дълъг път няма ли да ви дразни малко ... все едно съм на дискотека :) малко или много блести :)не че съм против просто ми е чудно.На моя пасатор от страни мигачите до фаровете нямат крушки и мисля да направя нещо,но се чудя като пусна халогените ли или с габаритите ..

Върни се в “Направи си сам!”