Ремонт на шибидах
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Re: Ремонт на шибидах
Здравейте! За да не отварям нова тема ще пиша тук. Шибидаха се отваря само на горе, но не иска да се прибере между тавана и тапицерията на тавана. Като дръпна бутона му на зад шибидаха потъв в единия край (точно както трябва да се прибира) и спира до там. Не може да се прибере целия. Когато го отворям на горе няма проблем. Знаете ли къде може да е проблема и как може да се оправи? Благодаря ви!
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Във водача бе Папи,пише го и в 1 пост.Отляво пропада обзалагам се 

- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Аз стигнах до друг извод за счупването на водача. Преди 2 седмици го свалях да го ремонтирам и какво се получи. При отварянето на горе нямаше проблем и при влизането на зад също. Проблема дойде в това, че левия водач като стигна до средата и тръгна да се отваря все едно да вдига шибедаха на горе, а десния си се прибираше нормално. И така и не можах да разбера каква е причината за това. И си мисля, че причината е в шейната. Имам и друга шейна и мисля с нея да пробвам като сваля тавана да го претапицирам.
- S_V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Причината за чупене на водача е от несмазване и липса на профилактика. моят от както го направих преди няколко години го смазвам от време на време с течна грес (просто е по лесно) и въпреки моите направии още си седи здрав.... преди време бях обещал снимки но не ги намерих къде са.
- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
колеги махнах ветробрана
но при демонтирането му изпадна нещо отзад като водач аз си го сложих уж на място но сега като отворя шибидаха това нещо много дрънчи отгоре та въпросът ми е може ли да го махна въобще да го няма
това представлява едно голямо като П-образ отзад зад стъклото стой
но при демонтирането му изпадна нещо отзад като водач аз си го сложих уж на място но сега като отворя шибидаха това нещо много дрънчи отгоре та въпросът ми е може ли да го махна въобще да го няма
това представлява едно голямо като П-образ отзад зад стъклото стой
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Това е също отводнителна лайсна , която събира и отвежда водата ако забравиш отворено шибито нагоре
Тази пластмаса се захваща отпред на едни малки зъбчета , а отзад влиз в едни процепи с гумени маншончета(много малки) 

- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
POLO PAVLETI написа:Това е също отводнителна лайсна , която събира и отвежда водата ако забравиш отворено шибито нагореТази пластмаса се захваща отпред на едни малки зъбчета , а отзад влиз в едни процепи с гумени маншончета(много малки)
а може ли без нея немисля че някога ще оставя щибидаха отворен когато вали
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
остави ги там
тия канали пластмасови (прилича точно на улей) обира преминалата покрай уплътнението на капака вода
та те съветвам да не го махаш
тия канали пластмасови (прилича точно на улей) обира преминалата покрай уплътнението на капака вода
та те съветвам да не го махаш

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
djofar написа:POLO PAVLETI написа:Това е също отводнителна лайсна , която събира и отвежда водата ако забравиш отворено шибито нагореТази пластмаса се захваща отпред на едни малки зъбчета , а отзад влиз в едни процепи с гумени маншончета(много малки)
а може ли без нея немисля че някога ще оставя щибидаха отворен когато вали
Е точно това е идеята

- Никола.Пантелеймонов
- Автомобил: VW Bora V5 4motion
- Двигател: AGZ-1999
Момчета имам електрически проблем с шибидаха и мисля, че е потенциометъра(врътката за отваряне, затваряне). Моторчето го изкарах разглобих и видимо всичко е ок с него. Стигнах до извода, че е от копчето, защото не свети прорезчето при пуснати светлини. Някой може ли да даде идея откъде да се снабдя с нова врътка(от Добрич съм) изобщо дайте някакви съвети, може и аз да бъркам нещо?
- sashita79
- Автомобил: VW Golf MKV
- Двигател: TDI
От автоморгите колега, цената на нов от представителен магазин няма да ти хареса и е меко казана неуместна :)
Sent from my GT-N7100
Sent from my GT-N7100
- Никола.Пантелеймонов
- Автомобил: VW Bora V5 4motion
- Двигател: AGZ-1999
По принцип как замервате вие моторчето дали е заминало, да не аз да бъркам нещо, но бутона ми наистина не бачка, като го въртя се чува едно паткане вътре и стържене. Та обяснете моля как да го замеря точно с мултицет, защото визуално е като нов механизма, сякаш почти не е ползван шибидаха. Пристеснявах се да не тече вътре, но при силен валеж водата се отича през отворите отпред. Чакам някакви предложения момчета.