Ремонт на шибидах

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
papi92
Автомобил: Golf 3 1.6
Двигател: ABU 1993

Re: Ремонт на шибидах

Мнениеот papi92 » Нед 31 юли 2011 15:23

Здравейте! За да не отварям нова тема ще пиша тук. Шибидаха се отваря само на горе, но не иска да се прибере между тавана и тапицерията на тавана. Като дръпна бутона му на зад шибидаха потъв в единия край (точно както трябва да се прибира) и спира до там. Не може да се прибере целия. Когато го отворям на горе няма проблем. Знаете ли къде може да е проблема и как може да се оправи? Благодаря ви!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 01 авг 2011 1:43

Във водача бе Папи,пише го и в 1 пост.Отляво пропада обзалагам се 8)

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пон 01 авг 2011 7:30

Аз стигнах до друг извод за счупването на водача. Преди 2 седмици го свалях да го ремонтирам и какво се получи. При отварянето на горе нямаше проблем и при влизането на зад също. Проблема дойде в това, че левия водач като стигна до средата и тръгна да се отваря все едно да вдига шибедаха на горе, а десния си се прибираше нормално. И така и не можах да разбера каква е причината за това. И си мисля, че причината е в шейната. Имам и друга шейна и мисля с нея да пробвам като сваля тавана да го претапицирам.

Потребителски аватар
S_V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот S_V » Сря 03 авг 2011 13:36

Причината за чупене на водача е от несмазване и липса на профилактика. моят от както го направих преди няколко години го смазвам от време на време с течна грес (просто е по лесно) и въпреки моите направии още си седи здрав.... преди време бях обещал снимки но не ги намерих къде са.

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Нед 07 авг 2011 17:47

колеги махнах ветробрана
но при демонтирането му изпадна нещо отзад като водач аз си го сложих уж на място но сега като отворя шибидаха това нещо много дрънчи отгоре та въпросът ми е може ли да го махна въобще да го няма
това представлява едно голямо като П-образ отзад зад стъклото стой

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 12 авг 2011 14:30

Това е също отводнителна лайсна , която събира и отвежда водата ако забравиш отворено шибито нагоре :idea: Тази пластмаса се захваща отпред на едни малки зъбчета , а отзад влиз в едни процепи с гумени маншончета(много малки) :beer

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Пет 12 авг 2011 15:01

POLO PAVLETI написа:Това е също отводнителна лайсна , която събира и отвежда водата ако забравиш отворено шибито нагоре :idea: Тази пластмаса се захваща отпред на едни малки зъбчета , а отзад влиз в едни процепи с гумени маншончета(много малки) :beer

а може ли без нея немисля че някога ще оставя щибидаха отворен когато вали

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 12 авг 2011 16:17

остави ги там
тия канали пластмасови (прилича точно на улей) обира преминалата покрай уплътнението на капака вода
та те съветвам да не го махаш mhihi

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 15 авг 2011 10:34

djofar написа:
POLO PAVLETI написа:Това е също отводнителна лайсна , която събира и отвежда водата ако забравиш отворено шибито нагоре :idea: Тази пластмаса се захваща отпред на едни малки зъбчета , а отзад влиз в едни процепи с гумени маншончета(много малки) :beer

а може ли без нея немисля че някога ще оставя щибидаха отворен когато вали

Е точно това е идеята :mrgreen: Аз редовно го оставям отворен , да не кажа че не го затварям mhihi освен при автомивка, но заради въпросния "улук" не ми е влизала вода никога :idea:

Потребителски аватар
Никола.Пантелеймонов
Автомобил: VW Bora V5 4motion
Двигател: AGZ-1999

Мнениеот Никола.Пантелеймонов » Съб 17 сеп 2016 19:39

Момчета имам електрически проблем с шибидаха и мисля, че е потенциометъра(врътката за отваряне, затваряне). Моторчето го изкарах разглобих и видимо всичко е ок с него. Стигнах до извода, че е от копчето, защото не свети прорезчето при пуснати светлини. Някой може ли да даде идея откъде да се снабдя с нова врътка(от Добрич съм) изобщо дайте някакви съвети, може и аз да бъркам нещо?

Потребителски аватар
sashita79
Автомобил: VW Golf MKV
Двигател: TDI

Мнениеот sashita79 » Съб 17 сеп 2016 19:50

От автоморгите колега, цената на нов от представителен магазин няма да ти хареса и е меко казана неуместна :)

Sent from my GT-N7100

Потребителски аватар
Никола.Пантелеймонов
Автомобил: VW Bora V5 4motion
Двигател: AGZ-1999

Мнениеот Никола.Пантелеймонов » Нед 18 сеп 2016 8:11

По принцип как замервате вие моторчето дали е заминало, да не аз да бъркам нещо, но бутона ми наистина не бачка, като го въртя се чува едно паткане вътре и стържене. Та обяснете моля как да го замеря точно с мултицет, защото визуално е като нов механизма, сякаш почти не е ползван шибидаха. Пристеснявах се да не тече вътре, но при силен валеж водата се отича през отворите отпред. Чакам някакви предложения момчета.

Върни се в “Направи си сам!”