Надраскани,замъглени,пожълтели пластмасови и стъклени фарове

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Чет 08 ное 2007 16:57

3М паста бяла ! каква е тая паста ! :P по точно за какво е и от каде мога да я купя ! И паста сиваа каква е тази марка какво е по-точно !

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 08 ное 2007 17:53

Dobromirski наистина тоя Поморин е много добър в полоровките. В моето училище ( техникум по оптика ) ни караха да правим лещи да ги полираме и кво ли още не... Започвахме с абразив .. яко търкане .. след това с меко парцалче с Поморин и ставаха невероятни стъкла ... такаче не си мислете че колегата ви мота нещо с тоя Поморин ами си действайте ! Успех !

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пет 09 ное 2007 2:24

3М паста бяла и сива какво е ! :D

Потребителски аватар
atashu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот atashu » Пет 28 мар 2008 3:43

преди пробвах на стоповете ми с такава паста .. бяха малко надраскани и доста се пооправиха , но здраво търкане падаше

Потребителски аватар
re_gamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот re_gamen » Съб 12 апр 2008 12:07

Добре, аз не се самнявам че ще се получи, обаче проблема при мен е че фаровете ми са яко залепени с някво лепило, което не мога да го отсраня по никакъв начин-буквално стъклото на фара се е "срасло" :D с пластмасата отзад... (Seat Toledo) Кво да го правя тоя ш****н проблем? Има ли някав разтворител за тва лепило или нещо ефикасно за махането му.Ако напъна с нещо просто да ги отделя фара ще замине, сигурен съм!!! Помагаите с идеи, благодаря предварително!

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Нед 13 апр 2008 0:10

Преди няколко месеца спазих всичките процедури, но фаровете продължават да са си тъмни и скоро ще ги сменям. Според мен си е губене на време!!

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 13 апр 2008 13:18

ша, са сетиш :lol: и да има ефект тои е временен :idea:

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Нед 13 апр 2008 20:05

ша са сетиш ама не
има варянт фаровете да са ти прашни отвътре
си4ки ПВЦ фарове могат да се ремонтират(освежат)
иди при някой бояджия

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Пон 14 апр 2008 22:17

аз взех шкода октавия 2003та година и 1ния фар е търкан с кореселин..и сега е станал мътен отвън.. пак ли същото ?? мене ми казаха с възможно най-евтината паста за зъби да го намажа да изсъхне и после пак да мажа тоя път с якото търкане..чакам само да оправя калника и почвам фара..!

mkIV.GTi.VR6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mkIV.GTi.VR6 » Сря 30 апр 2008 3:08

решението е да си ги полираш и напръскаш с лак след това както аз съм направил с моите.
Михваш ги с водна, след това с полир паста след това с лак и ако си се постарал пове4ко ще полу4иш ето този ефект както на моита кола...

Ако искаш малко пове4е инфо прати ми съобшение заштото не гледам тоя пост много 4есто

Изображение[/img]

nmarinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmarinov » Вто 11 ное 2008 16:48

туй How-to на колегите от аudi forum-a е много полезно ако се захващате, при мен ефекта е налице , предстои да видим колко ще е дълготраен

SoWhat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Надраскани,замъглени,пожълтели пласмасови фарове и стъклени!

Мнениеот SoWhat » Чет 07 май 2009 20:58

Здравейте всички!
Да споделя и моя опит.Днес реших да си почистя /полирирам/ фаровете на Б5.Бяха доста надраскани от прашинки и др. и стояха като помътнели и леко жълтееха.
Та първо ги минах с шкурка 1000,после с 2000 с бормашина и гумена подложка.Дълго се чудех какво да използвам за кече за пастата,докато накрая изрязох парче от една стара мукетена стелка.Минах и с полир пастата и.....ефекта е поразяващ.Все едно, че съм сложил нови фарове.Много съм доволен.Цялата процедура ми отне около 3 часа,може би защото много внимавах с бормашината и шкурката.Това е.Успех на тези,които имат желание сами да си правят нещо по колата.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Re:

Мнениеот jagler » Съб 16 май 2009 16:32

passat123 написа:3М паста бяла и сива какво е ! :D
това е абразивна паста и я има в няколко разновидности по-едра и финна. :wink:

mudnia_pr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mudnia_pr » Вто 19 май 2009 17:32

за пластмасовите фарове веднага ви казвам решение стига да са помътнели или пожълтели..ако са надраскани вече се иска малко повече играчка!за само матирани фарове машина и гъба за полиране (може и малко шлайфче но да е с регулиране на оборотите) маже се директно фара с паста за полиране на 3М но не най-финната а един номер по-едра(тя е първа ръка за финал и с най-финната се минава) и с гъбата се полира се едно полираш боя на 2-3 хиляди оборота и нещата стават супер бързо видях до с очите се на фарове на едно пунто което беше седяло 2 години на открито без да е барано...а ако има наранявания(драскотини деруги и т.н.) процеса е малко по-сложен ако някой се интересува ще му го напиша...

martines78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martines78 » Сря 27 май 2009 16:23

mudnia_pr написа:за пластмасовите фарове веднага ви казвам решение стига да са помътнели или пожълтели..ако са надраскани вече се иска малко повече играчка!за само матирани фарове машина и гъба за полиране (може и малко шлайфче но да е с регулиране на оборотите) маже се директно фара с паста за полиране на 3М но не най-финната а един номер по-едра(тя е първа ръка за финал и с най-финната се минава) и с гъбата се полира се едно полираш боя на 2-3 хиляди оборота и нещата стават супер бързо видях до с очите се на фарове на едно пунто което беше седяло 2 години на открито без да е барано...а ако има наранявания(драскотини деруги и т.н.) процеса е малко по-сложен ако някой се интересува ще му го напиша...

минаваш ги водно с шкурка 2000 после пастираш с паста на сикенс № 1,2 и 3 и за да запечатиш невероятния ефект /иначе след 3 до 6 месеца потъмняват пак/ ги пръскаш с лак :да:

Върни се в “Направи си сам!”