Надраскани,замъглени,пожълтели пластмасови и стъклени фарове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dobromirski наистина тоя Поморин е много добър в полоровките. В моето училище ( техникум по оптика ) ни караха да правим лещи да ги полираме и кво ли още не... Започвахме с абразив .. яко търкане .. след това с меко парцалче с Поморин и ставаха невероятни стъкла ... такаче не си мислете че колегата ви мота нещо с тоя Поморин ами си действайте ! Успех !
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, аз не се самнявам че ще се получи, обаче проблема при мен е че фаровете ми са яко залепени с някво лепило, което не мога да го отсраня по никакъв начин-буквално стъклото на фара се е "срасло"
с пластмасата отзад... (Seat Toledo) Кво да го правя тоя ш****н проблем? Има ли някав разтворител за тва лепило или нещо ефикасно за махането му.Ако напъна с нещо просто да ги отделя фара ще замине, сигурен съм!!! Помагаите с идеи, благодаря предварително!
-
mkIV.GTi.VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
решението е да си ги полираш и напръскаш с лак след това както аз съм направил с моите.
Михваш ги с водна, след това с полир паста след това с лак и ако си се постарал пове4ко ще полу4иш ето този ефект както на моита кола...
Ако искаш малко пове4е инфо прати ми съобшение заштото не гледам тоя пост много 4есто
[/img]
Михваш ги с водна, след това с полир паста след това с лак и ако си се постарал пове4ко ще полу4иш ето този ефект както на моита кола...
Ако искаш малко пове4е инфо прати ми съобшение заштото не гледам тоя пост много 4есто
[/img]-
SoWhat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Надраскани,замъглени,пожълтели пласмасови фарове и стъклени!
Здравейте всички!
Да споделя и моя опит.Днес реших да си почистя /полирирам/ фаровете на Б5.Бяха доста надраскани от прашинки и др. и стояха като помътнели и леко жълтееха.
Та първо ги минах с шкурка 1000,после с 2000 с бормашина и гумена подложка.Дълго се чудех какво да използвам за кече за пастата,докато накрая изрязох парче от една стара мукетена стелка.Минах и с полир пастата и.....ефекта е поразяващ.Все едно, че съм сложил нови фарове.Много съм доволен.Цялата процедура ми отне около 3 часа,може би защото много внимавах с бормашината и шкурката.Това е.Успех на тези,които имат желание сами да си правят нещо по колата.
Да споделя и моя опит.Днес реших да си почистя /полирирам/ фаровете на Б5.Бяха доста надраскани от прашинки и др. и стояха като помътнели и леко жълтееха.
Та първо ги минах с шкурка 1000,после с 2000 с бормашина и гумена подложка.Дълго се чудех какво да използвам за кече за пастата,докато накрая изрязох парче от една стара мукетена стелка.Минах и с полир пастата и.....ефекта е поразяващ.Все едно, че съм сложил нови фарове.Много съм доволен.Цялата процедура ми отне около 3 часа,може би защото много внимавах с бормашината и шкурката.Това е.Успех на тези,които имат желание сами да си правят нещо по колата.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Re:
това е абразивна паста и я има в няколко разновидности по-едра и финна.passat123 написа:3М паста бяла и сива какво е !
-
mudnia_pr
- Автомобил:
- Двигател:
за пластмасовите фарове веднага ви казвам решение стига да са помътнели или пожълтели..ако са надраскани вече се иска малко повече играчка!за само матирани фарове машина и гъба за полиране (може и малко шлайфче но да е с регулиране на оборотите) маже се директно фара с паста за полиране на 3М но не най-финната а един номер по-едра(тя е първа ръка за финал и с най-финната се минава) и с гъбата се полира се едно полираш боя на 2-3 хиляди оборота и нещата стават супер бързо видях до с очите се на фарове на едно пунто което беше седяло 2 години на открито без да е барано...а ако има наранявания(драскотини деруги и т.н.) процеса е малко по-сложен ако някой се интересува ще му го напиша...
-
martines78
- Автомобил:
- Двигател:
mudnia_pr написа:за пластмасовите фарове веднага ви казвам решение стига да са помътнели или пожълтели..ако са надраскани вече се иска малко повече играчка!за само матирани фарове машина и гъба за полиране (може и малко шлайфче но да е с регулиране на оборотите) маже се директно фара с паста за полиране на 3М но не най-финната а един номер по-едра(тя е първа ръка за финал и с най-финната се минава) и с гъбата се полира се едно полираш боя на 2-3 хиляди оборота и нещата стават супер бързо видях до с очите се на фарове на едно пунто което беше седяло 2 години на открито без да е барано...а ако има наранявания(драскотини деруги и т.н.) процеса е малко по-сложен ако някой се интересува ще му го напиша...
минаваш ги водно с шкурка 2000 после пастираш с паста на сикенс № 1,2 и 3 и за да запечатиш невероятния ефект /иначе след 3 до 6 месеца потъмняват пак/ ги пръскаш с лак