Колеги, искам да ви задам един два въпроса признавам си не съм изчел цялата тема уморен съм и ми се спи...
Та моята кола е пасат б3 1,8 RP моно, мисля да сложа и аз релета на фаровете мога ли да срежа кабелите от буксите на фаровете и да вържа на тях релетата и вече от релетата към фаровете да сложа дебели кабели? Крущките са 90/100 W Китайчета някакви подари ми ги един приятел.
П.С. Много се извинявам, че карам някои от колегите да се повтарят но признавам си не ми се четат 20 страници. Благодаря предварително.
Подобряване работоспособността на фаровете . . .
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Подобряване работоспособността на фаровете . . .
Ще ти кажа накратко - махай тези 100 ватови китайци и си вземи нормални крушки Филипс/Осрам, ако си финансово стабилен - вземи си някой от топ-моделите им халогени. Можеш да сложиш релета, разбира се, но ако инсталацията ти е ОК (в което се съмнявам, щото си ползвал вече по-мощен консуматор от предвиденото от завода) може да минеш и без релета. Кой ви учи да си слагате такива 100Ватови глупости по колите не зная
Те, освен всичко друго, са забранени за ползване в белите страни...

-
- Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
stefan4o написа:Ще ти кажа накратко - махай тези 100 ватови китайци и си вземи нормални крушки Филипс/Осрам, ако си финансово стабилен - вземи си някой от топ-моделите им халогени. Можеш да сложиш релета, разбира се, но ако инсталацията ти е ОК (в което се съмнявам, щото си ползвал вече по-мощен консуматор от предвиденото от завода) може да минеш и без релета. Кой ви учи да си слагате такива 100Ватови глупости по колите не знаяТе, освен всичко друго, са забранени за ползване в белите страни...
Колега, благодаря за съвета но въпроса ми е доста по-различен от отговора ти, много моля нека някой ми отговори точно на въпроса защото само аз си знам за какво съм с тези китайчета и инсталацията ми в колата е идеална нито имам стопени букси нито са ми загрявали кабелите. И пак благодаря.

- stefan4o
- Контакти:
Директно на въпроса ти - да, можеш. Моите са така направени. Някои колеги предпочитат релетата да са им в купето, моите са до акумулатора, в двигателния отсек
Кое те накара да сложиш 100 ватови китайци, ако не е тайна? Че ми стана интересно.

-
stefan4o написа:Директно на въпроса ти - да, можеш. Моите са така направени. Някои колеги предпочитат релетата да са им в купето, моите са до акумулатора, в двигателния отсекКое те накара да сложиш 100 ватови китайци, ако не е тайна? Че ми стана интересно.
Това беше преди 2 години тогава исках фаровете ми да светят бяло (цигански ксенон)

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Колега тея 100ватови крушки бързо се предават с релета.Лично аз уморих 2 чифта.После си сложих Osram Silverstar(изгоря ми едното китайче,а нямах друга крушка и си купих такава от бензиностанция) и нямат умаряне.Тези изкуствено завишени крушки направо им се топи балона,а на едните даже не беше от стъкло,ами от пластмаса...въпреки че изглеждаше като стъкло
п.п. Само да вметна ,че при включени дълги светлини светят и късите.С една дума и двете жички и температурата става доста по-голяма.Именно тогава изгаряха китайските за разлика от Osram-а.
п.п. Само да вметна ,че при включени дълги светлини светят и късите.С една дума и двете жички и температурата става доста по-голяма.Именно тогава изгаряха китайските за разлика от Osram-а.
-
mupk0 написа:Колега тея 100ватови крушки бързо се предават с релета.Лично аз уморих 2 чифта.После си сложих Osram Silverstar(изгоря ми едното китайче,а нямах друга крушка и си купих такава от бензиностанция) и нямат умаряне.Тези изкуствено завишени крушки направо им се топи балона,а на едните даже не беше от стъкло,ами от пластмаса...въпреки че изглеждаше като стъкло
Е колега, аз искам да си ги направя както си е заводско само, че да им сложа реленца.

- stefan4o
- Контакти:
Заводско колата ти, колега, е с 55/60В Халоген Н4 
И аз да вметна - че заводски не е така. И ти си пипал, където не ти е работа

И аз да вметна - че заводски не е така. И ти си пипал, където не ти е работа

Последна промяна от stefan4o на Нед 08 май 2011 13:57, променено общо 1 път.
-
stefan4o написа:Заводско колата ти, колега, е с 55/60В Халоген Н4
Имам предвид инсталацията.

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
mupk0 написа:..Само да вметна ,че при включени дълги светлини светят и късите.С една дума и двете жички и температурата става доста по-голяма.Именно тогава изгаряха китайските за разлика от Osram-а.
И не ги ли топиш така бе, луд

- mupk0
- Контакти:
Нем.С Осрама вече стават 6-7месеца проблеми няма.Китайските им разказах играта за 3-4месеца с релетата на 2та комплекта.Работи супер.Фара също няма проблеми с него.Карам всяка седмица Шипка в нощно време(понякога и 2та пъти е на фарове) и редовно изкарвам качване и слизане на дълги
Проблеми няма 

-
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:Нем.С Осрама вече стават 6-7месеца проблеми няма.Китайските им разказах играта за 3-4месеца с релетата на 2та комплекта.Работи супер.Фара също няма проблеми с него.Карам всяка седмица Шипка в нощно време(понякога и 2та пъти е на фарове) и редовно изкарвам качване и слизане на дългиПроблеми няма
А насрещно движение няма ли

опс,не се усетих,че през нощта като тръгваш ти,КАТ спира движението

- mupk0
- Контакти:
gancho написа:mupk0 написа:Нем.С Осрама вече стават 6-7месеца проблеми няма.Китайските им разказах играта за 3-4месеца с релетата на 2та комплекта.Работи супер.Фара също няма проблеми с него.Карам всяка седмица Шипка в нощно време(понякога и 2та пъти е на фарове) и редовно изкарвам качване и слизане на дългиПроблеми няма
А насрещно движение няма ли![]()
Колега хуморати беше неуместен?Това че карам с къси и дълги едновременно едва ли ти е проблем,защото когато ползвам дългите светлини пред мене няма насрещно или попътно движещи се коли?Да не преча случайно на дърветата,храстите и камъните?
-
mupk0 написа:gancho написа:mupk0 написа:Нем.С Осрама вече стават 6-7месеца проблеми няма.Китайските им разказах играта за 3-4месеца с релетата на 2та комплекта.Работи супер.Фара също няма проблеми с него.Карам всяка седмица Шипка в нощно време(понякога и 2та пъти е на фарове) и редовно изкарвам качване и слизане на дългиПроблеми няма
А насрещно движение няма ли![]()
Колега хуморати беше неуместен?Това че карам с къси и дълги едновременно едва ли ти е проблем,защото когато ползвам дългите светлини пред мене няма насрещно или попътно движещи се коли?Да не преча случайно на дърветата,храстите и камъните?
Карай колега, помислил се е за забавен...

П.С. Извинявам се за офф-а, но шегата на gancho е неуместна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, просто като прочетох:
и не се сдържах с коментара
.Вие как го разбирате буквално този текст?Аз разбрах-от начало до край!!Сигурно колегата превключва на къси,но знаете,има джигити ,дето не се съобразяват с околните и колко е опасно заслепяването на път с две платна,завои и разминаване на колите на около метър разстояние.
п.п. мисля,че шегата ми е на място и нека караме разумно.Не се заяждам с никого и поздрави
редовно изкарвам качване и слизане на дълги Проблеми няма
и не се сдържах с коментара

п.п. мисля,че шегата ми е на място и нека караме разумно.Не се заяждам с никого и поздрави