Подобряване работоспособността на фаровете . . .

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
georgi0804
Автомобил: GTD
Двигател: 1900

Re: Подобряване работоспособността на фаровете . . .

Мнениеот georgi0804 » Чет 03 ное 2011 20:09

mupk0 написа:Не е ли по-лесно да замасите 12в след контакт и сигнала към късите с 1 кабел при самият светлинен ключ?

проблемът вече е решен :banana ,сложих 2 релета преди баластите на дългите светлини и ги пали така все едно е обикновенна крушка,като ги цъкнах и :shock ,все пак благодаря за съвета :да:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 13 ное 2011 19:55

Да попитам един въпрос.Преди 2 години мислих да нося Голфа ми да му слагат релета при един еладжия, но той ми каза че като се сложат не може колата да се пусне на габарит само.Като се остави на габарит светят заедно и фаровете.Този проблем има ли решение :?:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 13 ное 2011 20:03

Аз съм с релета / Б3/ и нямам такъв проблем .

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Нед 13 ное 2011 20:05

Golf_Diesel_, смени ел-аджията!

Потребителски аватар
georgi0804
Автомобил: GTD
Двигател: 1900

Мнениеот georgi0804 » Нед 13 ное 2011 22:16

dushanov написа:Golf_Diesel_, смени ел-аджията!

+1 :да:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 15 ное 2011 22:00

Само да попитам-днес взех релета 0332 019 453 с 4крачета.....
като лявото черно от снимката:
Изображение
стават ли тези релета?и бушоните колко ампера трябва да бъдат щом релето е 30А?
И на схемите "+" минава от акумулатора през алтернатора..нетрябва ли просто да е само от едното място.
И един въпрос специално за Б3-заради ксенона директно съм прекъснал крушката в ключа(колегите с Б3 знаят за какво става въпрос,да не обяснявам на дълго и на широко)-това ще даде ли някакъв проблем сега за релетата?
И още еди въпрос-
Изображение
На тази схема-къде на Пасат Б3 в коша,мога да намеря снопа със розовия и лилавия кабел(от схемата)преди да са се разклонили към двата фара?

Последна промяна от kristianatanasov на Сря 16 ное 2011 17:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Вто 15 ное 2011 23:50

kristianatanasov, релето и бушоните е нормално да са по 30А. При мен + е директно от акумулатора. Успех!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 16 ное 2011 20:45

Схемата е готовa-силови кабели за "+"и"-":6mm²,другите:2,5mm² ,остава да бъде монтирана в колата....
Но няма ли кой да подскаже за този въпрос?
kristianatanasov написа:На тази схема-къде на Пасат Б3 в коша,мога да намеря снопа със розовия и лилавия кабел(от схемата)преди да са се разклонили към двата фара?

Защото искам утре да монтирам....

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Сря 16 ное 2011 23:53

kristianatanasov написа:Схемата е готовa-силови кабели за "+"и"-":6mm²,другите:2,5mm² ,остава да бъде монтирана в колата....
Но няма ли кой да подскаже за този въпрос?
kristianatanasov написа:На тази схема-къде на Пасат Б3 в коша,мога да намеря снопа със розовия и лилавия кабел(от схемата)преди да са се разклонили към двата фара?

Защото искам утре да монтирам....

Аз днес използвах тази схема някой по напред в темата беше пуснал линк към този файл. Резултата беше от 13.02V на 14.03V. Резултата преди малко на пътя беше страхотен и неми отне повече от 3 часа като несъм и бързал. Тази схема е повече от ясна. Сега в събота ще добавя и халогените.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 17 ное 2011 11:23

Това което разбирам от схемата, е че когато си на дълги ще ти светят и допълнителните фарчета. Който по принцип трябва да се ползват само в намалена видимост под 50 метра. Защо ти е да светят когато си на дълги, за да заслепяваш допълнително или ...?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 17 ное 2011 15:18

grishitu написа:Това което разбирам от схемата, е че когато си на дълги ще ти светят и допълнителните фарчета. Който по принцип трябва да се ползват само в намалена видимост под 50 метра. Защо ти е да светят когато си на дълги, за да заслепяваш допълнително или ...?

Е на дълги кой ще заслепява, нали разминаването става на къси светлини!?

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 17 ное 2011 18:13

grishitu написа:Това което разбирам от схемата, е че когато си на дълги ще ти светят и допълнителните фарчета. Който по принцип трябва да се ползват само в намалена видимост под 50 метра. Защо ти е да светят когато си на дълги, за да заслепяваш допълнително или ...?

Колега аз не съм виждал дълги фарове да не заслепяват :shock .....по принцип дългите от лупите са много добри и тези фарчета дори не си личи че светят,но ги оставих защото през деня когато съм на къси и дам на някой къси,дълги често той не забелязва когато светлината идва само от лупата,а така като има отделна секция хората по лесно забелязват това....надявам се разбираш идеята-реално на дългите са вързани тези фарчета и клапите в лупите,на къси са си вързани само лупите.
Прекарах инсталацията,сигнал взех от буксата на волана-както ме посъветва Стефан(zfa159)за което му благодаря....късите станаха от първия път....обаче с дългите нещо съм сгафил...проверих кабелите и връзките със контролна лампа-до релето има ток,утре ще я проверя нататък че се стъмни и стана хладно!

п.п.-Всичко е готово и работи перфектно.....проблема беше в едната клема в куплонга на релето :да:
2.п.п-Ето,мисля че разликата се забелязва....а съм със най-обикновенни крушки Филипс,нямах под ръка мултицет,но не ми беше нужен да се убедя в резултата:
ПРЕДИ:
Изображение
СЕГА:
Изображение
Заключение:Изобщо не се замисляйте дали да слагате релета...а действайте! :wink:

goldhunter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goldhunter » Чет 19 яну 2012 22:28

Привет на всички които са споделили опит и знания по тази тема, но имам един въпрос: Нарушава ли се работата на фаровете когато си на къси и ползваш светкавица /пресветване с дълги/ става въпрос за междинното положение когато пресветват фаровете без да е превключил лоста? Става въпрос за Б3. Предварително благодаря а отзовалите се. :?:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 19 яну 2012 22:31

Какво имаш предвид, да се "нарушава работата", че нещо не мога да схвана????

goldhunter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goldhunter » Чет 19 яну 2012 22:48

Прави ми впечатление, че ако съм на къси и включа светкавица и дълги + светкавица осветеността не е еднаква. Не знам как работи инсталацията в този режим и се притеснявам да не би да загубя тази функция или да опека инсталацията въпреки, че до сега никой не е споделял подобен проблем. Имам някои проблеми с токовете които не са свързани със светлините или поне не пряко, но не знам дали едно преправяне няма да обърка всичко.

Върни се в “Направи си сам!”