Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)
пффф сички морги обиколих, никъде няма лостче, вече незнам то и аз незнам дали да се захвана, като не разбирам нищо....нз вече
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги искам да ви попитам някой сблъсквал ли се е с проблем относно отказване на темпомат, темпомата е на Голф 4 AJM мотор 131 конски сили.Темпомата е работил до последно фабрично е сложен в колата, направена е диагностика никакви грешки не показва всички битове се променят при натискане на съответните копчета на 6 ти канал във Вак Ком, отчита се правилно и скоростта на движение на колата в последното поле от 6 ти канал се вижда че темпомата е активиран софтуерно.Какво друго може да доведе до отказване на темпомата.
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
на Пасат Б5 1.9тди,АФН произведен декември 1998г дали я има изведена прословутата 4пинова букса. Търсих 1 час и не я открих....
Ако някой колега я е открил на подобен пасат, нека да сподели къде е точно
-
- Автомобил:
- Двигател:
svere написа:на Пасат Б5 1.9тди,АФН произведен декември 1998г дали я има изведена прословутата 4пинова букса. Търсих 1 час и не я открих....
каква 4 пинова букса ти трябва, имаш при първите до август 97г - 10 пинова бяла и при следващите 15 пинова бяла букса
-
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: 1999 g 1. 9TDI AFN
- Контакти:
Страхотна тема!!!! Поздрави на автора и на всички допринесли за развитието и!!!!
Днес и аз търсих букса поне един час, но не открих подобна. Колата е Пасат 1,9 тди, двигател AFN, 1999 g. Всъщност и аз като колегата по-горе търсих 4-пинова черна, а сега разбирам, че трябва да е бяла 15 пинова? Дали е така!!! Няко ако може да повече инфо! Утре ще търся и бяла, но днес като че ли не видях свободна букса??

Днес и аз търсих букса поне един час, но не открих подобна. Колата е Пасат 1,9 тди, двигател AFN, 1999 g. Всъщност и аз като колегата по-горе търсих 4-пинова черна, а сега разбирам, че трябва да е бяла 15 пинова? Дали е така!!! Няко ако може да повече инфо! Утре ще търся и бяла, но днес като че ли не видях свободна букса??
- svere
- Контакти:
нямаме 4 пинова изведена букса
моя пасат е декември 98 и е без бяла букса
ползватсе пинове от кафява, черна и жълта букса
Ето точно и ясно кабелите към които се връзва управлението.
T10b черна букса 8 черв/жълт Set
T10e жълта букса 1 син Resume
9 черен/жълт Enable
8 черв/бял +12V
T10d кафява букса 1 черв/сив On.
ако имаш бяла взимаш от там ...ето я темата viewtopic.php?f=24&t=260922&hilit=%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82+%D0%B15
моя пасат е декември 98 и е без бяла букса
ползватсе пинове от кафява, черна и жълта букса
Ето точно и ясно кабелите към които се връзва управлението.
T10b черна букса 8 черв/жълт Set
T10e жълта букса 1 син Resume
9 черен/жълт Enable
8 черв/бял +12V
T10d кафява букса 1 черв/сив On.
ако имаш бяла взимаш от там ...ето я темата viewtopic.php?f=24&t=260922&hilit=%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82+%D0%B15
-
- Автомобил:
- Двигател:
mitakadinev72 написа:Страхотна тема!!!! Поздрави на автора и на всички допринесли за развитието и!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
4 пиновата букса я има само при пасат б4 какти и при голф 3тди и женто тди.
пасат б5 и б5.5 имат бели букси където се връзват пиновете, те не са свободно висящи просто имат от едната страна свободни места дето се слагат кабелите с пинчетата идващи от лоста.
-
- Контакти:
Благодаря за отговорите!!!!
А тези букси от къде се достъпват : отдолу под таблото или трябва да се отваря компа?

А тези букси от къде се достъпват : отдолу под таблото или трябва да се отваря компа?
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
вижте какво намерих из нета (обърнете внимание на последният пост)
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=96778&st=40
човекът прави всичко за 70 лева
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=96778&st=40
човекът прави всичко за 70 лева

- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Преди да си сложа моя темпомат говорих с това момче и даже предлагаше да дойде и да го монтира на място,ако се съберем няколко човека и му платим нафтата.Много е сериозен.
- svere
- Контакти:
Благодарение на @toshkov81 и аз вече съм с темпомат
Точен и отзивчив колега!
БЛАГОДАРНОСТИ
Точен и отзивчив колега!
БЛАГОДАРНОСТИ
-
- Контакти:
Благодарение на форума и аз успях да си пусна темпомата, за което БЛАГОДАРНОСТТИ на всички, допринесли за развитието на темата!!!!
Обобщено: Пасат 1,9tdi, двигател AFN - отваря се капака на компютъра, самия комп. се отмества и зад него се виждат няколко буски, сред които и търсената бяла - при мен 15 пинова.
Темпомата не тръгна от първия път - проблем се оказа машинката на съединителя, но след кратка интервенция, всичко проработи перфектно!!!
Обобщено: Пасат 1,9tdi, двигател AFN - отваря се капака на компютъра, самия комп. се отмества и зад него се виждат няколко буски, сред които и търсената бяла - при мен 15 пинова.
Темпомата не тръгна от първия път - проблем се оказа машинката на съединителя, но след кратка интервенция, всичко проработи перфектно!!!
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Да се похваля, вече и аз си имам темпомат на пасата 
При това колата е 1.8T
Мисля си, че трябва да преименуваме темата и "само за ТДИ" да се замени със "само за коли с Е-газ", защото това е решаващото. Следвах инструкциите на dobrin от шеста страница, като единствената разлика при бензина е, че захранването се взима от 8ми пин на кафявата букса.

При това колата е 1.8T

Мисля си, че трябва да преименуваме темата и "само за ТДИ" да се замени със "само за коли с Е-газ", защото това е решаващото. Следвах инструкциите на dobrin от шеста страница, като единствената разлика при бензина е, че захранването се взима от 8ми пин на кафявата букса.
Последна промяна от icefire на Съб 08 дек 2012 12:43, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги, темата е супер полезна искам да попитам дали някой не може да ми даде съвет за моя темпомат става въпрос за мотор 1.9тди 116кс ATJ 2000г ,значи проблема е следния аз имам лост за темпомат монтиран фабрично но той не работи когато дам бутона на он светва лампата на таблото но скоростта не се поддържа влизам сVAG-COM както е описано в по предни мнения и на канал 6 в четирите полета пише само нули дори в предпоследното пише 0.0% ще съм ви благодарен ако споделите мнения и предположения откъде може да е .Дали пък и аз не натискам бутоните неправилно ,или пък е възможно да нямам инсталация и аз незнам само да кажа че в таблото с предпазителите на позицията която е дадена за темпомата няма предпазител пробвах да поставя но няма и крачета отзад, моля ако някой се е сблъсквал с този проблем или знае нещо ще съм му много благодарен.Поздрави на всички
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Провери кой бушон ти прекъсва веригата. Ако е номер 11, значи е оригинален, ако не - значи е присаждан. А може и да нямаш темпомат, просто оригиналният лост да е дефектирал и предишният собственик да е сложил такъв.
Активирана ли е функцията? В темата е описано как става.
Така че, провери дали имаш темпомат оригинално или не (тук може би ще помогнат и кодовете с екстрите от стикера в багажника). Ако е слаган допълнително, щом имаш лост, остава само да погледнеш дали е свързан правилно. Ако не - прекарваш си кабелите, активираш го и си готов
Активирана ли е функцията? В темата е описано как става.
Така че, провери дали имаш темпомат оригинално или не (тук може би ще помогнат и кодовете с екстрите от стикера в багажника). Ако е слаган допълнително, щом имаш лост, остава само да погледнеш дали е свързан правилно. Ако не - прекарваш си кабелите, активираш го и си готов