Затъмняване на стопове...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
MuZikaLnIq
Автомобил:
Двигател:

Re: Затъмняване на стопове...

Мнениеот MuZikaLnIq » Пон 07 ное 2011 13:56

Това е моето творение
DSC00657.JPG
ето ги със спрей

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Вто 08 ное 2011 8:13

Някой колега знае ли във Варна от къде мога да си купя трансперантно фолио

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 08 ное 2011 8:57

Предполагам всяка една рекламна къща :wink:

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eximpo » Вто 08 ное 2011 20:19

VALENTINO87 написа:Някой колега знае ли във Варна от къде мога да си купя трансперантно фолио

Мисля че магазинът от където аз си взех фолиото беше на ул.Проф.Фредерик Жолио Кюри
Провери в google(не съм много сигурен за адреса)

VALENTINO87

Мнениеот VALENTINO87 » Вто 08 ное 2011 20:30

Eximpo написа:
VALENTINO87 написа:Някой колега знае ли във Варна от къде мога да си купя трансперантно фолио

Мисля че магазинът от където аз си взех фолиото беше на ул.Проф.Фредерик Жолио Кюри
Провери в google(не съм много сигурен за адреса)

добре колега,ще проверя...много ти благодаря....днес обиколих няколко агенции и никъде няма

Doky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Doky » Нед 13 ное 2011 14:29

Здравейте,и аз ще затъмнявам стоповете на колата си,та искам да попитам за цялата хамалогия дали така трябва да бъде.Значи свалям стоповете,минавам ги със водна шкурка 2000/не съм сигурен кой номер е най-подходящ/,пръскам ги със черен трансперантен спрей на Дупли Колор докато ми хареса цвета.Въпроса ми е накрая какво следва с този лак,какъв трябва да бъде лака и как се пръска,с бояджийски пистолет ли или има и спрейове с лак,с които по същия начин мога да напръскам отгоре.И кога се пръска с лака,веднага след като съм напръскал със спрея или да го оставя да изсъхне няколко часа и тогава.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Нед 13 ное 2011 18:21

Doky написа:Здравейте,и аз ще затъмнявам стоповете на колата си,та искам да попитам за цялата хамалогия дали така трябва да бъде.Значи свалям стоповете,минавам ги със водна шкурка 2000/не съм сигурен кой номер е най-подходящ/,пръскам ги със черен трансперантен спрей на Дупли Колор докато ми хареса цвета.Въпроса ми е накрая какво следва с този лак,какъв трябва да бъде лака и как се пръска,с бояджийски пистолет ли или има и спрейове с лак,с които по същия начин мога да напръскам отгоре.И кога се пръска с лака,веднага след като съм напръскал със спрея или да го оставя да изсъхне няколко часа и тогава.

По-добре е да се свалят стоповете иначе ще трябва да облепят наоколо с вестници. По принцип е по-добре да се минат със шкурка да се матира за да може да хване спрея по-добре. Мисля, че водна 2000 ще ти всърши работа и водна 1000 става. След като минеш с шкурка забърсваш стоповете с едно парцалче с разредител да речем от прахоляка. И след това почваш със спрея, нанасяш 1 ръка, изчакваш малко, нанасяш 2-ра ръка изчакваш малко и т.н. предполагам с лака е същата работа. Поне според мен след като прецениш че си приключил с "почернянето" пак изчакваш малко и пръскаш 1 ръка безцветен лак. А на въпроса какъв да е този лак? - ами има безцветен лак на спрей (мисля че се използва предимно за запечатване на джанти след като си ги опръскал със спрей за джанти) но и той мисля ще свърши работа. Ами в общи линии е това не е голяма философия само трябва свободно време и или навънка да е топло или да имаш някакво помещение като гараж където да извършиш тази процедура. Мойте старите стопове ги бях оръсил с почти 1 спрей на стоп бяха станали максимално черни и малко трудно се виждаше светлината на спирачката за това внимавай колко ги затъмняваш, иначе аз безцветен лак не съм ползвал, с него се минават стоповете с цел запечатване за да изкарат по-дълго време без да се олющи затъмненото или да не избелеят. а дефакто тея транспарентните спрейове представляват безцветен лак с червен, черен и т.н. оттенак :beer

Потребителски аватар
silver14m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silver14m » Съб 10 дек 2011 21:55

Днес си затъмних стоповете с фолио. :)
Според мен с него е по-добре,защото става по-равномерно затъмняването,докато със спрея като не се напръска както трябва и става на петна.Също така ако ти омръзне може да го разлепиш,а спрея да се махне е много по-трудно?

grizzly18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grizzly18 » Чет 29 дек 2011 18:36

здравейте колеги тотално ме зарибихте да си затъмня фаровете и стопчетата но я кажете ориентовачна цена на това фолио :)

VALENTINO87

Мнениеот VALENTINO87 » Чет 29 дек 2011 18:41

аз намерих на едно място - 7,80лв за кв метър

qqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qqqq » Сря 04 яну 2012 0:27

някой пръскал ли е с този червения трансперантен спрей и какъв е ефекта :roll:

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 04 яну 2012 0:37

Избледнява след време, дори и да се лакира. На 2 пъти съм го пробвал на стопове на голф 2, след няколко месеца на атмосферните условия е трагеедия - на реда на стопа и габарита си стои червеното, а отгоре е оранжево, даже не е оранжево като оранжево а някакво такова лайн*но оранжево. С подходящо фолио би станало по-добре, с оригинални червени стопове като на алпин на ралито - най-добре...

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 04 яну 2012 1:12

На моята кола от близо 2 години не са мръднали..явно спрея е бил по-кадърен навремето.Само по мигачите имам забележки от лугата.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 04 яну 2012 3:01

Купувате 1 метър фолио за 7 лв кат мене и имате да си лепите 10 години напред по мигачите mhihi :banana :applause: :drinking:

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 17 фев 2012 16:09

Момчета я кажете някой скоро купувал ли е фолио за затъмняване? Интересува ме къде в София се продава и цена...

Върни се в “Направи си сам!”